România, țara cu cei mai puțini atei din UE

Distribuie!

„Potrivit statisticilor oficiale cu privire la religiozitatea populațiilor din statele membre ale Uniunii Europene, românii sunt printre cei mai credincioși cetățeni din UE. Care sunt țările cu cei mai mulți oameni care nu cred în Dumnezeu.

BUCUREȘTI, 26 sept — Sputnik. România este țara cu cei mai puțini atei din Uniunea Europeană, doar 1% dintre români declarând că nu cred în existența vreunei divinități, potrivit celui mai recent studiu de piață realizat de Eurostat, informează Adevărul.


Potrivit studiului datând din 2010, 92% dintre români cred că există Dumnezeu, ceea ce plasează țara noastră după Malta, unde 94% din populaţie este credincioasă.

Studiul clasifică spiritualitatea populațiilor în funcție de trei afirmații: „Cred că există un Dumnezeu”, „Cred că există un fel de spirit sau forță de viață” și „Nu cred că există niciun fel de spirit, Dumnezeu sau forță de viață”.


Cehia și Franța se situează la celălalt pol, fiind printre țările cu oamenii cel mai puțin religioși. Astfel, în Cehia, doar 16% dintre locuitori cred în Dumnezeu, în timp ce în Franța, 40% din populație s-a declarat atee, Franța fiind țara cu cei mai mulți atei din UE.

 

Poitrivit însă celei mai recente cercetări din România, țara noastră este cea mai religioasă din spațiul comunitar. Astfel, un sondaj realizat de institutul de cercetare a opiniei publice din România INSCOP, comandat de Adevărul în iulie 2015, arăta că 96,5% dintre români cred în Dumnezeu.”

Sursa: https://ro.sputnik.md/20160926/Romania-credinciosi-atei-statistica-UE-9179462.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Descoperă locurile din România încărcate cu energie benefică
România a câştigat procesul cu Chevron. Compania va plăti despăgubiri de 73,45 de milioane de dolari
Întâlniri cu cei din interiorul Pământului
România va înființa magazine de stat care vor concura cu hipermarketurile străine
Institutul Elie Wiesel îi avertizează pe cei de la Revista România Literară că pot răspunde penal, după publicarea unui articol "negaționist"! Dacă ar putea, evreii sioniști și comuniști de la Institutul Elie Wiesel ne-ar aresta pe toți! Evreii sioniști și comuniști sunt împotriva libertății de exprimare!
Ambasada SUA a felicitat Ucraina pentru adoptarea legii educației, care anulează dreptul de predare în limba română
Legea răspunderii magistraților: Judecătorii și procurorii vor răspunde material pentru erorile judiciare
Minciunile lui Hans Hedrich, de la ONG-ul Neuer Weg, cu privire la cazul românului care nu a fost servit la Kaufland în Odorheiu Secuiesc! Hans Hedrich este un susținător al "Ținutului Secuiesc"! Cum se încearcă manipularea opiniei publice!
Guccifer, dezvăluiri din e-mailul lui George Maior: 300 de jurnaliști și politicieni informatori
Vicepremierul Ungariei cere autonomie teritorială pentru "Ţinutul Secuiesc"! “Ținutul Secuiesc” a fost și va rămâne Pământ Românesc!
Discursul noului episcop de Huși despre „diavolul roşu al comunismului“ şi „marxismul cultural“
Lucruri neştiute despre moartea lui Traian Vuia şi mărturia cutremurătoare făcută de strănepoata geniului: „A fost îngropat ca un câine”

Citiți și...

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...