Românii consumă cârnați cu soluție de dezghețat drumurile

Distribuie!by “Mâncăm alimente cu soluție de dezghețat drumuri. O analiză a Asociaţiei Protecţia Consumatorilor pe 116 tipuri de cârnaţi scoate la iveală detalii şocante. Peste 84% dintre probele analizate au în compoziţie nitrit de sodiu şi chiar soluţie de dezgheţat drumuri. La peste 88% dintre cârnaţii afumaţi analizaţi a reieşit […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Mâncăm alimente cu soluție de dezghețat drumuri.

O analiză a Asociaţiei Protecţia Consumatorilor pe 116 tipuri de cârnaţi scoate la iveală detalii şocante. Peste 84% dintre probele analizate au în compoziţie nitrit de sodiu şi chiar soluţie de dezgheţat drumuri.


La peste 88% dintre cârnaţii afumaţi analizaţi a reieşit că gustul de afumat este creat artifical, cu fum lichid sau cu aromă de fum.

Mai mult, cârnaţii de casă conţin 8 tipuri de substanţe chimice, iar la 55% din cârnații membrana folosită este artificială, adică realizată din celuloză, gumă de guar, lactat de calciu, clorură de calciu, colagen de vită și coloranți. Iar lista neregulilor continuă: au conţinut ridicat de apă dar şi coloranți obținuți din insecte.


„Cârnații din oferta actuală mai sunt suspectați de tehnici de mascare a unei calități îndoielnice: se folosește carne separată mecanic fără să fie remarcat acest lucru, deși normele impun producătorilor rigori în această privință. Cârnații din oferta comună au puțină carne (30-40%) și multe ingrediente, precizate sau ascunse: subproduse de abator, apă, soia, numeroși aditivi care au rosturile lor: să coloreze, să mențină culoarea și aspectul turgescent (umflat) cât mai mult timp, să prevină procesul de oxidare a compoziției, să inhibe procesele de degradare, să creeze și să mențină gust și aromă plăcute etc., numiți cu termeni de specialitate: polifosfați, sulfiți, nitrați, antioxidanți, glutamați  ș.a.m.d.

Ca și în cazul altor produse alimentare, consumatorii trebuie să fie atenți la cumpărarea acestor produse, care au uneori acțiuni violente asupra sănătății, ca urmare a unor trăsături specifice: tocătura trasă în membrane este un mediu prielnic pentru dezvoltare de bacterii periculoase atunci când condițiile de igienă în fazele de producție-manipulare-transport-păstrare sunt necorespunzătoare; chiar natura materiilor prime (amestecul de carne și celelalte ingrediente, membranele) prezintă  riscul purtării unor germeni periculoși încă din faza pregătirii pentru prelucrare” a declarat prof. univ. dr. Ion Schileru – ASE București, citat de activenews.ro.

Potrivit președintelui Asociației Pro Consumator, Costel Stanciu, o parte din vină o poartă autoritățile cu atribuții în acest domeniu.

 

“Nu au întrerprins niciu demers în vederea modificării legislației, adică nu obligă producătorii de produse pe bază de carne să treacă conținutul de carne din produsul respectiv. Acest lucru le oferă posibilitatea unora să pună puțină carne în produsele acest gen”, a spus Costel Stanciu.

Medicul nutriționist Lygia Alexandrescu a explicat, în emisiunea “Previziuni” de la Antena 3, care sunt riscurile pentru sănătate în cazul consumării de alimente cu astfel de substanțe chimice:”[1]

SURSE

  1. https://www.antena3.ro/actualitate/romanii-consuma-carnati-cu-solutie-de-dezghetat-drumurile-451971.html
  2. Foto: pixabay.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Dosarul electronic de sanatate al pacientului nu are confidentialitate si nici pacientii n-au fost intrebati daca il doresc ! Medicii vor fi obligati sa utilizeze, iar daca refuza vor fi amendati ! O alta mizerie venita din partea UE !
Eșec al mitingului pentru autonomia "Ținutului Secuiesc"
România n-are spitale, dar face stadioane de cinci stele. Încă o arenă de lux va fi construită în București
DNA a încălcat de zeci de ori Constituția
Rabinul Eli Caufman, despre evreii sionisti: "acestia doresc antisemitism pentru ca antisemitismul asta le aduce bani!" Eli Caufman vorbeste si despre curentul antiromanesc promovat de sionisti! Eli Caufman este unul dintre cei mai critici evrei la adresa sionistilor lui Rothschild!
„Generația Pro”, Halloween și Valentine’s Day: Spălarea creierului, pierderea identității naționale, repere culturale importate
Alegeri europarlamentare 2019. În Polonia, Ungaria, Italia, Franța și Marea Britanie, naționaliștii au câștigat alegerile europarlamentare. În România, globaliștii au câștigat
„Ce aveți cu străinii?” Reacție violentă a protestatarilor de la guvern la apariția unui banner prin care se cerea ANAF să trateze firmele străine la fel ca pe cele românești
Macovei și Oana Pellea fac expoziție #Rezist la Parlamentul European
Lista lui Daniel Dragomir-65: Prima persoană care poate proba binomul SRI-DNA/ Fostul colonel SRI a prezentat noi date despre "încălcări grave ale Constituţiei"
Războiul Steinmetz-Soros: Pentru cine lucrează acum partenerul din România al lui Tal Silberstein, arestat în Israel
Forțele speciale ale NATO se instalează în România
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro