Rongorongo este un sistem indescifrabil de pictograme, care își au originea în Insula Paștelui

Distribuie!

„Desi nu face parte dintr-o carte propriu-zisa, acest sistem de scriere refuza si acum sa se lase descifrat. Rongorongo este un sistem indescifrabil de pictograme, care isi au originea in Insula Pastelui.

Exista putine exemple ale acestei scrieri, printre care cateva sculpturi in piatra si tablete de lemn. Ele continua sa fie cel mai mare mister neelucidat al lingvisticii. Izolarea in care a trait civilizatia de pe Insula Pastelui inseamna ca Rongorongo a fost dezvoltat fara influenta altor limbi.


Textele Rongorongo sunt scrise alternativ, de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga. Desi intens studiat, oamenii de stiinta n-au reusit sa traduca vreo propozitie din Rongorongo. Totusi, ei au reusit sa identifice o serie de date calendaristice, dar si informatii legate de descendente genealogice.”[1]

SURSE


  1. https://www.bzt.ro/5-carti-misterioase-ale-caror-mesaje-n-au-fost-descifrate-niciodata-51704
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...