Ruinele unui oraș antic, descoperite în Marea Neagră

Distribuie!

„Zeci de scafandri din Ucraina s-au scufundat in apele Marii Negre, unde au explorat ruinele unui oras antic. Orasul denumit Akra a fost observat in detaliu pentru prima data in anii ’80, dar cercetatorii au facut recent mai multe descoperiri noi. Printre acestea se numara si o serie de epave.

Vasele descoperite pe fundul marii dateaza atat din Antichitate, cat si din Evul Mediu, relateaza Reuters. Majoritatea transportau bunuri de larg consum dinspre Stramtoarea Bosfor catre Akra.
„De-a lungul a patru ani, am descoperit cel putin doua nave antice, care au fost distruse aproape in intregime. Partile de lemn au fost distruse de apa, dar materialele transportate, cadrul si ancora au ramas”, a spus arheologul Viktor Vakhoneyev.


Arheologii ucraineni au scos la suprafata sute de artefacte, printre care vase de ceramica si fragmente din fundatia cladirilor orasului. Supranumit „Atlantisul din Crimeea”, Akra s-a scufundat in mare atunci cand malul pe care se afla orasul s-a surpat si a dus la prabusirea acestuia.

Potrivit expertilor ucraineni, va dura mai bine de un deceniu pana cand scafandrii vor putea explora orasul scufundat in intregime.”[1]


SURSE

  1. https://www.bzi.ro/ruinele-unui-oras-antic-descoperite-in-marea-neagra-video-305233
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...