Rusia a achitat toată datoria externă moștenită de la URSS

Distribuie!

„Rusia a achitat toata datoria externa mostenita de la URSS

Rusia a anuntat luni ca a incheiat reglarea datoriei publice externe mostenit-o din epoca sovietica, prin virarea a 125,2 milioane de dolari Bosniei Hertegovina, relateaza news.ro care citeaza AFP.


Banii erau datorati pentru schimburi comerciale dintre URSS si Iugoslavia.

„Federatia Rusa a reglat, pe 8 august 2017, datoria catre Bosnia Hertegovina”, a anuntat Ministerul de Finante intr-un comunicat.


Un acord intre Rusia si Bosnia hetegovina privind plata acestei sume a fost semnat la Moscova, pe 21 martie si a intrat in vigoare pe 20 iulie.

„Bosnia Hertegovina era ultimul stat creditor strain al fostei URSS (…) cu care datoria nu fusese reglata”, a subliniat Ministerul.

La caderea URSS, care acumulase aproximat o datorie externa de aproximativ 70 de miliarde de dolari, contractata in special in perioada dificila a Perestroikai (1985-1991), Rusia si-a asumat responsabilitatea de a achita suma. Desi a intrat in default in 1998, Rusia a reusit sa inceapa sa plateasca datoria sovietica in anii 2000, cand pretul petrolului era mare.”[1]

SURSE

  1. http://www.hotnews.ro/stiri-international-21964010-rusia-achitat-toata-datoria-externa-mostenita-urss.htm
  2. Foto: uniradioinforma.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...