Rusia a declanșat goana după aur. Cumpără aproape 30 de tone lunar

by “În încercarea de a mai domoli din dependenţa de dolarul american, Rusia a declanşat o adevărată goană după aur. Doar în februarie, Banca Centrală a cumpărat peste 28 de tone. Rusia a ajuns să reprezinte 6% din cererea mondială, iar rezervele sale au ajuns la cel mai ridicat nivel […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“În încercarea de a mai domoli din dependenţa de dolarul american, Rusia a declanşat o adevărată goană după aur. Doar în februarie, Banca Centrală a cumpărat peste 28 de tone. Rusia a ajuns să reprezinte 6% din cererea mondială, iar rezervele sale au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 20 de ani.


Şi mai important, ritmul nu pare să încetinească, din moment ce planul ambiţios al Moscovei este de dedolarizare pentru a nu fi afectată de alte sancţiuni, să aibă ceva care poate fi transformat mai apoi în valută forte.


În decurs de un deceniu, Rusia şi-a majorat de patru ori rezervele de aur. 2018 a fost de departe cel mai ambiţios an de până acum. Banca Centrală a cumpărat anul trecut nu mai puţin de 274 de tone de lingouri de aur în valoare de peste 11 miliarde de dolari.

Dorinţa lui Vladimir Putin de a pune capăt dependenţei Rusiei de dolarul american s-a tradus prin achiziţiile masive de aur. Datele publicate de Banca Centrală a Rusiei arată că în februarie rezervele sale de aur au crescut cu peste 28,3 de tone, cea mai mare cantitate adăugată după luna noiembrie a anului trecut.

Toate aceste date sugerează că Rusia face progrese rapide în eforturile sale de diversificare faţă de moneda americană. Ca urmare a eforturilor semnificative din ultimii ani, Rusia a ajuns să reprezinte aproximativ 40% din achiziţiile de aur ale băncilor centrale şi 6% din cererea mondială. Aurul reprezintă aproximativ 19% din rezervele valutare ale ţării, în timp ce rezervele de dolari americani au scăzut în decurs de doar un an de la 46 la 22%.

În acest moment, singurul lucru care ar putea menţine rezervele de dolari ale Rusiei la un nivel ridicat este dependența țării de exporturile de mărfuri, cum ar fi petrolul care este denominat în dolarul american. Trei sferturi din comerțul anual de 600 miliarde de dolari este în moneda americană.

Însă Rusia continuă să parieze intens pe aur. Un pariu care s-a dovedit câştigător în trecut. Cumpărările Rusiei au început într-un moment în care alte ţări îşi reduceau rezervele. Înaintea crizei financiare mondiale din 2008, în timp ce băncile centrale vindeau între 400 şi 500 tone de aur pe an, Rusia cumpăra intens. Ţara a speculat bine şi cea mai mare cantitate de aur a fost cumpărată când valoarea metalului preţios ajunsese la minime istorice. În 2005, când o uncie de aur era la 500 de dolari şi marca un record minim de aproape două decenii, preşedintele Putin a sugerat băncii centrale să cumpere. Din 2003 până în 2013, ruşii au cumpărat 570 de tone de aur. Grosul cumpărăturilor a fost însă făcut fix în perioada 2005-2010, când aurul era ieftin. Când cotaţiile au explodat, prin 2011, Moscova şi-a domolit apetitul.

În acei ani de creştere economică susţinută achiziţiile refugiu, cum este aurul, nu erau prea căutate. Însă în vremurile grele valoarea sa a explodat. Aşa a ajuns acum Rusia să aibă rezerve de aur de peste 90 de miliarde de dolari, cifră record pentru Rusia contemporană, care ar putea în cele din urmă să reducă dependenţa de dolarul american.

Experţii îşi pun acum întrebarea dacă ţara poate să menţină un ritm atât de intens de achiziţii de aur. Unii analişti sunt de părere că Rusia va importa aur pentru a se proteja împotriva şocurilor geopolitice şi a eventualelor sancţiuni mai dure din partea Statelor Unite. Însă alţii susţin că cererea de lingouri de aur a Rusiei urmează să încetinească.”[1]

SURSE

  1. https://www.digi24.ro/stiri/externe/rusia/rusia-a-declansat-goana-dupa-aur-cumpara-aproape-30-de-tone-lunar-1105919
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Germania: Imigranții comit 1578 infracțiuni în fiecare zi, admite șeful poliției
Conspiratia Ordinului Iezuitilor al Vaticanului si "Papa cel Negru" - cei ce guverneaza si manipuleaza lumea cu ajutorul religiei !
Americanii de la Forbes își bat joc de România - premiază un anarhist #Rezist
Dezastru ecologic in Canada, dupa ce barajul unui iaz de decantare s-a rupt ! Asa s-ar fi intamplat si la Rosia Montana daca ar fi fost aprobat proiectul de exploatare ! Marile trusturi de presa din lume n-au prezentat aceasta stire !
DOBROGEANUL Aeticus Donares, primul om care a făcut Ocolul Pământului, în secolul V…
Protestul ONG-urilor lui George Soros și al Multinaționalelor din Piața Victoriei împotriva Guvernului (8 februarie 2017): "Un banner, care solicită ca ANAF să trateze firmele străine la fel ca cele românești, este dat jos cu violență de protestatarii din Piața Victoriei, deoarece au fost deranjați de mesaj"
Dr. Nicolae Paulescu: "Fără Dumnezeu, viaţa nu poate fi explicată"
Facebook va taxa orice utilizator cu 2,99 dolari pe luna incepand din noiembrie ! Evreul Zuckerberg spunea ca va fi gratuit pentru totdeauna, dar ne-a mintit !
Metoda prin care hackerii pot afla foarte uşor parola de Facebook
ONG-urile lui George Soros în acțiune: Protestele Tinerilor Frumoși și Liberi #Rezist împotriva grațierii, deși CEDO recomandă grațierea
SRI: Șeful monitorizării online, omul lui Coldea, dat afară
Tragedia elicopterului SMURD prabusit in lacul Siutghiol - oameni lasati sa moara cu buna stiinta de autoritatile statului de drept ! Tragedia seamana cu cea din Muntii Apuseni !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro