Rusia acuză Statele Unite că dezvoltă un sistem mondial de atac: Țările care acceptă elemente antirachetă sunt „ostatice” și nu vor fi apărate

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Statele Unite instalează elemente antibalistice în diverse zone, inclusiv în România, pentru dezvoltarea unui sistem de atacare a oricărui adversar din lume, inclusiv a Rusiei și Chinei, acuză Moscova, avertizând că țările care găzduiesc baze antirachetă sunt „ostatice” și nu vor fi apărate.

„Sistemul american antirachetă reprezintă doar un factor pentru îmbunătățirea capacităților balistice în întreaga lume, generând astfel o nouă cursă a înarmării. În realitate, sistemul de apărare antirachetă este o componentă esențială a Planului Global de Atacuri Rapide, care ar urma să permită Washingtonului să lovească orice adversar al Statelor Unite în orice parte a lumii în cel mult o oră”, a afirmat colonelul Aleksandr Emelianov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, în cursul unei reuniuni ruso-chineze organizate în cadrul Comisiei Adunării Generale ONU pentru Monitorizarea situației internaționale și dezarmare.
„Exinderea nelimitată a elementelor sistemului american antirachetă reprezintă o amenințare pentru omenire și o provocare la adresa securității mondiale. Statele Unite ar putea lansa atacuri devastatoare asupra Rusiei și forțelor strategice ale Chinei din zone aflate în Europa, blocând orice tip de ripostă. Washingtonul încearcă să pună capăt echilibrului existent în prezent pentru a obține supremația strategică la nivel mondial. Extinderea în continuare a sistemului antirachetă american reprezintă un pericol grav penetru securitatea internațională, deoarece lipsește chiar componenta de apărare”, susține purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.
„Statele Unite continuă să dezinformeze comunitatea internațională în privința capacităților de interceptare, oferind evaluări nerealiste și informații insuficiente despre potențialul concret. Sistemul este proiectat pentru a apăra teritoriul american și interesele SUA, în timp ce țările care găzduiesc elemente antibalistice sunt doar ostatice ale politicilor SUA”, susține oficialul rus, avertizând că elementele antirachetă protejează doar foarte puțin statele în care sunt montate, transformându-le însă în ținte pentru atacuri. „Statele Unite decid pe cine protejează aceste sisteme”, a insistat Aleksandr Emelianov, potrivit stenogramei discursului, publicată de postul Russia Today și de publicația italiană Il Giornale.
„Până în anul 2022, Statele Unite ar putea avea mii de instalații de interceptare. Acest lucru reprezintă o amenințare pentru capacitățile de disuasiune ale Rusiei”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.
Conform datelor prezentate la reuniunea militară ruso-chineză, sistemul american de apărare antirachetă include 30 de interceptoare terestre, 130 de rachete SM-3 și 150 de unități antirachetă. Potrivit Rusiei, Statele Unite au instalat 60 de interceptoare antibalistice în Europa și 150 în zona Oceanului Pacific.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/externe/Rusia-acuza-Statele-Unite-ca-dezvolta-un-sistem-mondial-de-atac-Tarile-care-accepta-elemente-antiracheta-sunt-%E2%80%9Eostatice-si-nu-vor-fi-aparate-146781
  2. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...