Rusia blochează prelungirea anchetei internaționale cu privire la atacurile chimice din Siria

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Rusia s-a opus, joi, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, rezoluției înaintate de SUA privind extinderea anchetei internaționale cu privire la atacurile cu arme chimice din Siria, folosindu-se de dreptul său de veto, relatează site-ul agenției de presă Reuters.

Anterior, ONU și Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice au ajuns la concluzia că forțele conduse de Bashar al-Assad au folosit arme chimice împotriva civililor. Fostul mandat dat de către Consiliul de Securitate al ONU pentru anchetarea acestui act expiră la sfârșitul zilei de joi.
Pentru ca o rezulție să fie adoptată de Consiliul de Securitate al ONU este necesar votul a nouă membri ai acestui organism și ca niciunul dintre membrii permanenți să nu utilizeze dreptul de veto. În acest caz, Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, s-a opus extinderii anchetei cu privire atacurile chimice din Siria, folosindu-se de dreptul de veto.
Cu câteva ore mai devreme, Donald Trump, președintele Statelor Unite, le-a cerut membrilor Consiliului de Securitate al ONU să susțină extinderea anchetei internaționale cu privire la atacurile chimice din Siria, argumentând că acest lucru l-ar opri pe Bashar al-Assad să mai folosească arme chimice asupra populației civile.”[1]

Acuzatiile SUA la adresa lui Bashar al-Assad sunt mincinoase. Sa nu uitam ca SUA au mintit si despre Saddam Hussein ca “detine arme chimice, biologice si de distrugere in masa”. Organizatia terorista ISIS a fost creata in timpul Operatiunii “Primavara Araba” (2010 – 2011) cu scopul de a-l inlatura pe Presedintele Siriei, Bashar al-Assad.


SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Rusia-blocheaza-prelungirea-anchetei-internationale-cu-privire-la-atacurile-chimice-din-Siria-147534
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...