Rusia cere verificarea datelor privind livrarea armelor chimice de către SUA și Marea Britanie teroriștilor

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU Vasili Nebenzia a declrat că este necesară verificarea informației conform căreia Marea Britanie și Statele Unite au livrat teroriștilor în Siria substanțe otrăvitoare.

Conform spuselor sale, în cazul în care aceste date se vor confirma, acest lucru va însemna încălcarea Convenției privind interzicerea armelor chimice.


Miercuri, Consiliul de Securitate ONU a ținut o ședință pentru dezarmarea chimică din Siria. După cum afirmă reprezentantul permanent al Rusiei, la ședință nu s-au discutat posibilele livrări de substanțe chimice din Statele Unite și Marea Britanie în Siria.

Întrebat de jurnaliști dacă aceste acțiuni (ale SUA și Marii Britanii – N. red.) nu sunt o încălcare a Convenției privind interzicerea armelor chimice, reprezentantul rus a declarat că „desigur, dar trebuie să vedem confirmarea”. Reprezentatul permanent al Rusiei nu a exclus faptul că verificarea acestei informații stă în atribuțiile Mecanismului Comun de Аnchetă al Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice.


Recent, ministrul adjunct de externe al Siriei Faisal Mekdad a declarat că substanțele otrăvitoare care au fost găsite în depozitele părăsite de teroriști din Alep și din estul Damascului au fost fabricate de companii din Statele Unite și din Marea Britanie. Reprezentanții companiei au negat livrarea armelor chimice în Siria.”[1]

SURSE

  1. https://rusul.ru/rusia-cere-verificarea-datelor/
  2. Foto: rusul.ru

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...