Rusia denunță decizia „tendențioasă și antisârbă” a Tribunalului Penal Internațional de condamnare a lui Ratko Mladici

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Decizia Tribunalului Penal Internațional (TPI) de condamnare la închisoare pe viață a lui Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, este „tendențioasă și antisârbă”, consideră Ministerul rus de Externe, citat de cotidianul Le Figaro.

„Această decizie judiciară este o continuare a liniei politizate și tendențioase care a caracterizat activitatea Tribunalului Penal Internațional de la început”, a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.
„Nu doar că această interpretare tendențioasă și antisârbă a tragicelor evenimente petrecute în anii 1990 în fosta Iugoslavie, pe care instanța s-a bazat în mod artificial, nu a ajutat la susținerea principiului deciderii unei pedepse care să nu permită repetarea unor cazuri de acest fel, dar a afectat și încrederea reciprocă a popoarelor din Balcani”, a subliniat reprezentanta Ministerului rus de Externe.
Tribunalul Penal Internațional a aplicat o „justiție selectivă”, fără a-și „îndeplini obiectiv rolul”, a insistat Maria Zaharova.
Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia-Herțegovina, a fost condamnat miercuri la închisoare pe viață de Tribunalul Penal Internațional, pentru acuzațiile de genocid, crime împotriva umanității și crime de război.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/externe/Rusia-denunta-decizia-„tendentioasa-si-antisarba-a-Tribunalului-Penal-International-de-condamnare-a-lui-Ratko-Mladici-147695
  2. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...