Ruşii au descoperit o bază secretă nazistă în Arctica

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Cercetătorii de la Russian Arctic National Park au descoperit rămăşiţele unei baze secrete naziste, botezată Schatzgraber ( Treasure Hunter), construită din ordinul direct al lui Adolf Hitler. Aceasta se afla pe insula Alexandra Land din Cercul Arctic, relatează GadgetReport.ro

Experţii ruşi au declarat că au găsit peste 500 de artefacte naziste care dovedesc că, la baza arctică, a existat o activitate permanentă în anii războiului. Este vorba, în principal, de arme şi documente.


Baza nazistă Schatzgraber ar fi fost construită în 1942, cu scopul declarat de a monitoriza evoluţia vremii.

Potrivit ScienceAlert.com, se pare că acolo au fost realizate şi o serie de experimente secrete, naziştii fiind obsedaţi de ştiinţele oculte, de căutarea relicvelor antice.


Schatzgraber ar fi activat până în 1943, însă există semnale că a fost părăsită abia în iulie 1944, după ce o parte din personalul bazei a murit după ce ar fi mâncat carne crudă, stricată, de urs polar.

“Soldaţii au fost evacuaţi cu un submarin, iar de atunci Schatzgraber a fost abandonată. Am recuperat multe documente, foarte bine păstrate, care ne vor ajuta să elucidăm misterul acestei baze, ce s-a întâmplat aici”, a declarat cercetătorul Evgeny Ermolov.

În filmele din seria „Indiana Jones”, am văzut cum Harrison Ford se lupta cu naziştii, ca să pună mîna pe comorile pierdute ale umanităţii – Chivotul Legii, Pietrele Tunetului sau Sfîntul Graal. Puţină lume ştie că ficţiunea are la bază date reale.

De fapt, arheologii lui Hitler au fost mult mai ambiţioşi. În încercarea de a demonstra existenţa unei rase pierdute, ei au făcut săpături în toată Europa, din Islanda în Bulgaria, ajungînd pînă în Tibet şi Oceanul Arctic.

Expediţiile au fost coodonate de „Ahnenerbe”, o societate de cercetări etno-istorice şi rasiale, înfiinţată în 1935 de Heinrich Himmler, comandantul organizaţiei SS şi al poliţiei secrete Gestapo.

Societatea cuprindea 400 de savanţi – lingvişti, antropologi, arheologi, istorici. Scopul acestui proiect, desfăşurat sub egida SS, era susţinerea ştiinţifică a tezei superiorităţii rasei ariene.

Naziştii considerau că istoria nu începe la Sumer ci, undeva, în nord, printre gheaţă şi zăpadă. Acolo, în Ultima Thule, o rasă superioară s-a născut în urmă cu 10 mii de ani, colonizând întreaga Europă, migrînd pînă în India şi Tibet !

Deutsches Ahnenerbe – Studiengesellschaft für Geistesurgeschichte (Descendenţa germanã – societate de studiu a preistoriei spirituale) cuprindea atât arheologi de profesie, dar cu viziuni extremiste, precum Hans Reinerth sau Oswald Meghin, cât mai ales amatori lipsiţi de specializare în domeniu şi entuziasmaţi de regim.

Cu sprijinul mai marilor celui de-al Treilea Reich, au fost demarate vaste expediţii arheologice, în cautare de relicve. Sunt de notat cercetările din 1938, din Danemarca, unde s-au adus la lumină diverse situri wikinge, precum şi cele din Germania, la strania formaţiune muntoasă Externsteine, locuită din preistorie, unde naziştii au căutat mormîntul împăratului Wilhelm Păsărarul.

Odată cu ocuparea ţărilor europene, „Ahnenerbe” îşi extinde aria de acţiune. Regele Boris al Bulgariei semnează un protocol cu Himmler, încredinţînd societăţii exclusivitatea cercetărilor arheologice. Grecia, Polonia, Croaţia sunt noile ţinte. De exemplu, în Grecia, arheologii nazişti au căutat faimosul Tezaur de la Delphi, precum şi intrarea în peşterile lui Poseidon.

În Franţa, „Ahnenerbe” pune mîna pe Tapiseria de la Bayeux, relicvă înfăţişînd lupta normanzilor cu saxonii, îu urma invadării Britaniei. Steagul cu zvastică e ridicat pe Elbrus, locul unde se presupune că a eşuat Arca lui Noe.

Oamenii lui Hitler voiau să ştie cît mai multe despre anumite exerciţii spirituale budiste, despre strămoşii tibetanilor, consideraţi urmaşi ai atlanţilor, precum şi despre intrarea în Shambala, unde credeau că se ascunde o civilizaţie superioară…

Arhivele Societăţii, de la Waischenfeld, Franconia, au fost distruse în 1945, cînd locaţia a căzut în mâinile americanilor.”

Sursa: https://gadgetreport.ro/schatzgraber-ss-rusii-au-descoperit-o-baza-secreta-nazista-in-arctica

Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

SUA l-au ucis pe generalul iranian, Qassem Soleimani, susținând că acesta a organizat atacul împotriva ambasadei SUA din Irak și că a plănuit atacuri împotriva americanilor, fără a prezenta dovezi. De-a lungul deceniilor, SUA s-au folosit de minciuni pentru a ataca diverse țări
Un profesor al Facultății de Medicină Johns Hopkins a criticat Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) pentru că au ignorat datele cruciale privind imunitatea naturală căpătată de la COVID-19: "Este cea mai mare greşeală, ignorarea imunității naturale"
Shambala, lumea misterioasă din interiorul Pământului
Atenție! Vine un nou val de cenzură de la Facebook!
Misiunea Phobos: Povestea sondelor spațiale rusești spulberate de extratereștri
De la Proiectul Chatter la MK-Ultra - controlul mintii coordonat de CIA - experimente pe oameni
Traian Băsescu susține Noua Ordine Mondială! "Vă declar, de la bun început, că eu sunt un susţinător al integrării complete a statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv integrare politică, având ca obiectiv final crearea Statelor Unite ale Europei, ca opţiune fundamentală pentru garantarea păcii şi prosperităţii pe continentul nostru"
"Progresiștii" duc omenirea către colaps
Protecţia magică a zeiţei Gayatri. Zeița Gayatri greu de fotografiat
Proiectul secret MK-ULTRA: S-au efectuat numeroase experimente privind modificarea comportamentului uman, după administrarea de droguri asupra unor cetățeni americani, fără ca aceștia să știe
Programul HAARP: O tehnologie super puternică cu unde radio care influenţează zone ale ionosferei prin concentrarea unui fascicul şi prin încălzirea acelor zone. Undele electromagnetice ajung din nou pe Pământ, afectând absolut orice formă de viaţă
Donald Trump despre Barack Obama: "El este fondatorul Statului Islamic"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...