Să fie Parângul Mare muntele legendar pe care anticii spun că a fost înlănțuit titanul Prometeu?

Distribuie!

„O ipoteză surprinzătoare – Să fie Parângul Mare muntele legendar pe care anticii spun că a fost înlănțuit titanul Prometeu?

Între masivele muntoase existente în țara noastră, grupul de munți Parâng, Șureanu, Lotrului deține suprafața cea mai mare. Frumoșii munți Parâng aparțin Carpaților Meridionali și se întind pe o lungime de cincizeci de kilometri, măsurați de la Răsărit la Apus. În munții Parâng nu-s atât de multe cabane pe cât și-ar dori iubitorii de ascensiuni montane. Dar nu-i timpul trecut să mai fie construite altele noi!


Dacă, spre Răsărit, munții Parângului sunt mărginiți de către Olteț și Lotru, la extremitatea lor apuseană se află Valea Jiului. Partea de Miazăzi a acestor munți este mărginită de Baia de Fier și Novaci. De remarcat rezonanța mitologică a acestor nume, numele de „novaci” făcând referire la uriașii cei străvechi, despre care bătrânii de la sate spuneau că „au locuit aceste plaiuri mai înainte de noi”.

Există opinii conform cărora uriașii erau oamenii ce trăiau aici înainte de Potop. Potop despre care se vorbește în legendele majorității popoarelor, nu doar în Biblie. Alții spun că „novacii” erau titanii din legendele anticilor.”[1]

Mai multe pe larg aici -> http://www.cunoastelumea.ro/o-ipoteza-surprinzatoare-sa-fie-parangul-mare-muntele-legendar-pe-care-anticii-spun-ca-a-fost-inlantuit-titanul-prometeu

SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/o-ipoteza-surprinzatoare-sa-fie-parangul-mare-muntele-legendar-pe-care-anticii-spun-ca-a-fost-inlantuit-titanul-prometeu
  2. Foto: ro.wikipedia.org

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...