Satul Nadas (Arad) retrocedat in totalitate si ilegal de catre mafia retrocedarilor care capuseaza Romania!

by Satul Nadas (Arad) retrocedat in totalitate si ilegal de catre mafia retrocedarilor care capuseaza Romania! Mafia retrocedarilor continua, chiar daca DNA-ul, chipurile, a destructurat mafia de la ANRP condusa de fosta sefa a DIICOT, Alina Bica. Mai multe aflam de pe publicatia Cotidianul: “Iovu Biriş, unul dintre liderii sătenilor […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Satul Nadas (Arad) retrocedat in totalitate si ilegal de catre mafia retrocedarilor care capuseaza Romania!

Mafia retrocedarilor continua, chiar daca DNA-ul, chipurile, a destructurat mafia de la ANRP condusa de fosta sefa a DIICOT, Alina Bica.


satul-Nadas-judetul-Arad

Mai multe aflam de pe publicatia Cotidianul:

“Iovu Biriş, unul dintre liderii sătenilor rămaşi în luptă cu mafia retrocedărilor, aşteaptă portăreii să-i ia agoniseala de-o viaţă. Acţiunea este iniţiată de familia Colţeu, cea împroprietărită cu un sat întreg, deşi conform anchetei DNA Timiş, care a şi sechestrat satul, împroprietărirea s-a făcut printr-un şir de falsuri şi ilegalităţi.

Doi judecători care au dat decizii absurde în cazul Nadăş au fost arestaţi pentru luare de mită, iar executorul care este programat pentru executarea terenurilor, deşi acolo există animale şi construcţii, este subiectul unor plângeri penale la DNA pentru o expertiză falsă asupra acelui teren, girată de un complet de judecată cel puţin dubios.

Un grup de solidaritate românească şi forumul Transilvania Furată şi-au anunţat prezenţa în Nadăş pentru a asista la o posibilă executare a cărei contestaţie este pe rolul Tribunalului Arad.

Vom reveni.

Note ale unui jurist aradean dupa studierea cauzei

Privind executarea dec. civ. nr. 910/13.06. 2012 împotriva lui BIRIŞ IOVU

COLŢEU VIORICA şi COLŢEU ALEXANDRU, urmare a sentinţei civile nr. 657/2006, pronunţată de Judecătoria Ineu în Dosarul nr. 457/2006 au intervenit în cauza ce a constituit obiectul Dosarului nr. 481/246/2011, în care BIRIŞ IOVU avea calitatea de reclamant, instanţa respectiv JUDECĂTORIA INEU prin Dec. civ. nr. 910/13.06.2012, aadmis cererea de intervenţie a susnumiţilor şi părţile din dosar au fost obligate să lase în deplină proprietate şi posesie imobilul situat în Nadăş, identificat cu nr. top 1880/2 înscris în CF nr. 1241 –Nadăş, aşa cum rezultă din raportul de expertiză topografică întocmit de expert Dămăcuş Gheorghe.

Completul de judecată alcătuit din: PREŞEDINTE: HOREA OPREAN, ANA ŞERBAN şi ŞTEFAN LUCACIUC , cu toate că iniţial a admis recursul promovat de de BIRIŞ IOVU, instanţa şi a apreciaat că se impune efectuarea unei expertize pentru identificarea imobilului ce urma a fi efectuată de trei experţi.

Contrar celor dispuse, completul a revenit la măsura efecuării unei expertize de către trei experţi şi s-a limitat la a cere precizări suplimentare de la acelaşi expert DĂMĂCUŞ GHEORGHE, care a fost expertuld esemnat de instanţe în majoritatea dosarelor unde familia COLŢEU a ficgurat ca parte în proces.

De fapt expertul a efectuat în fals unraport de exepertiză în sensul că a falsificat reperele de identificare a terenului astfel ca imobilulSĂLAŞ ce aparţinea familiei BIRIŞ de peste 45 de ani să revină în perimetrul terenului obţinut fraudulos de familiaCOLŢEU prin s. civ. nr. 657/2006.

Dec. 910/2012, este dată în contradictoriu numai cu BIRIŞ IOVU ,nefiind opozabilă celorlaţi membrii de familie ,astfel practic această sentinţă nu poate fi pusă în executare. Cu toate acestea executorul GALUŢI ALEXANDRU , continuă efectuarea unor acte de executare , încălcând normlele procedurale deoarece îl somează pe BIRIŞ IOVU să evacueeze imobilul şi în acelaşi timp să ridice bunurile mobile din incinata imobilului şi contrucţiilor, cu toate că acesta nu este titularul acestora.

La SĂLAŞ sunt sub îngrijirea şi responsabilitatea luiBIRIŞ BRÂNDUŞA , peste 400 de capete de animale şi în grija soţiei dlui BIRIŞ , peste 10 capete de bovine şi peste 20 de capete porcine, asupra cărora executorul nu deţine niciun titlu şi nici BIRIŞ IOVU.

Mai mult asupra construcţiilor existente pe teren executorul nu deţine nicun titlu, neputând în atare condiţii să efectueeze executarea.

Pentru a întrerupe cursul perimării cererilor de continuare a executării, cereri care trebuiau efectuate la un interva de 6 luni, începând cu 21. 09. 2012 , s-au antedatat aceste cereri, fapt dovedit printr-un raport crimanlistic grafologic extrajudiciar , efectuat de un expert autorizat.

Contrar acestor situaţii executorul GALUŢI ALEXANDRU , la sugestia familiei COLEŢU , continuă să dea curs solictărilor acestora de a efectua executarea silită. Se cunoaşte că în Dosarului 1/P/2014 , instrumentat de DNA TIMIŞOARA s-a dispus începerea de urmărire penală împotriva numiţilor COLŢEU VIORICA şi COLŢEU MIHAI ALEXANDRU inclusiv asupra fiicelor acestora ILIEŞ SIMONA şi COLŢEU MIHAELA , pentru actele şi demersurile efectuate ilicit care au condus la obţinerea sentinţei civile nr. 657/2006, pronunţată de Judecătoria Ineu în Dosarul nr. 457/2006 , parchetul luând în acelaşi timp şi măsura asiguratorie a sechestrului asupra celor 8742,957 ha obţinute ilicit de familia Colţeu.

Această sentinţă a fost invocată de familia COLŢEU drept titlu , pentru a obţine Dec. civ. nr. 910/2012, a cărei executare se solicită.

De asemenea, împotriva expertului DĂMĂCUŞ GHEORGHE care a efectuat expertiza în Dosarul nr. 481/246/2011 , s-a dispus începerea de urmărire penală, pentru faptul că, practic cu scopul vădit a facilita familiei COLŢEU o hotărâre favorabilă ,ce s-a materializat prin obţinerea titlui Dec. civ. nr. 910/R/2012, a falsificat reperele topografice ale imobilului descris mai sus .

Prin Ordonanţa emisă la 12.02. 2014 de inspector principal IRINA IOAN –MARIN de la serviciul de Investigare a Fraudelor a arătat prin dispunerea începerii urmăririi penale:

‚’’’’Făptuitorul Dămăcuş Gheorghe , desemnat să efectueze o expertiză tehnică judiciară topografică , în cauza civilă nr. 481/246/2011 , aflată pe rol la Judecătoria Ineu, având ca părţi pe reclamant Biriş Iovu, pârât Horga Gheorghe şi interveneienţi pe Colţeu Alexandru şi Colţeu Viorica ,pe baza unor repere false a stabilit , în Raportul din data de 20.10. 2011 că imobilul topografic cu nr. topografic 1880/2 înscris în CF 1241 Nadăş pe numele lui Colţeu Alexandru şi Colţeu Viorica se suprapune peste imobilul cu construcţii deţinut de Biriş Iovu, cu consecinţa pronunţării Deciziei civile nr. 910/R/2012 a Tribunalului Arad împotriva persoanei vătămate Biriş Iovu’’

În momentul când executorul a venit cu poliţia şi jandarmii la salaşul familiei BIRIŞ,pe care îl stăpânim de peste 45 de ani, era acasă numai soţia lui BIRIŞ IOVU , BIRIŞ ANA care s-a înspăimântat când a văzut la poartă ,pe executor însoţit de familia COLŢEU, de jandarmi şi poliţişti a încercat să se sinucidă, fiind salvată în ultimul moment.”[1]

Publicatia Active News continua cu descrierea situatiei dramatice:


“Abuzurile legate de satul Nădaș, sat retrocedat ilegal pe baza unor acte falsificate, continuă. Sătenii din Nadăş, care de aproape zece ani se luptă să demonstreze că retrocedarea s-a bazat pe un fals, sunt supuși unor noi presiuni, cărora le cad victime și jurnaliștii.

Executările silite în satul Nadăş, satul din judeţul Arad retrocedat cu totul, pe baza unor acte falsificate, merg mai departe. Marţi, un executor suspectat de fals în acest dosar a sosit la Nadăş pentru a executa casa şi terenul familiei Biriş, însoţit de un grup de jandarmi puşi pe fapte mari în faţa sătenilor adunaţi în faţa porţii lui Andrei Biriş, scrie cotidianul.ro. Abuzurile au mers până acolo încât jurnalistul de la Cotidianul a fost reținut abuziv de jandarmi.

„Am asistat la scene de-a dreptul halucinante! Am încercat să le explic jandarmilor şi executorului că acea hotărâre judecătorească pe care o aduseseră nu poate fi pusăîn executare, întrucât o altă hotărâre, a aceleiaşi judacătorii, excepta construcţiile, împrejmuirile şi bunurile. Mai mult, proprietarii prezenţi NU figurau în hotărârea aflată la executor. Să nu mai vorbim de faptul că DNA pusese sechestru asigurător pe sat.

I-am informat de asemenea că pot fi părtaşi în acest caz la o infracţiune. Din nou, nimic! Veniseră croiţi să intre în curte cu executorul şi să evacueze, eventual să ia cu japca, locuinţa, cabana, animalele, maşinile şi anexele pe care NU aveau titlu executoriu. Au început apoi să tragă de oameni, desi constataseră că sunt paşnici.

Nimeni nu i-a agresat pe jandarmi, nici fizic, nici verbal. Pe mine m-au reţinut, contrar voinţei mele, fără să-mi spună ce articol de lege am încălcat, informându-i la ce se expun”, a povestit Marcel Bărbătei, jurnalistul reținut.”[2]

SURSE

  1. http://www.cotidianul.ro/nadasul-satul-retrocedat-cu-totul-sta-sub-teroarea-executarilor-silite-271089/
  2. http://www.activenews.ro/stiri/Noi-abuzuri-la-Nadas-satul-retrocedat-ilegal.-Jurnalist-retinut-abuziv-de-jandarmi-in-timpul-unei-executari-silite-126712

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Bustul şi numele liceului "Mircea Vulcănescu" au fost salvate de furia "Elie Wiesel"
Blogul unui liberal de stânga scrie despre „Campania SRI împotriva Bisericii Ortodoxe: Este profesionist condusă și are un obiectiv clar: eșecul Referendumului. Este vorba despre înăbușirea unei reacții identitare naționaliste”
Starețul Mănăstirii Putna acuză ”maimuțăreala europeană” și amestecul ambasadelor: Mai este acest popor liber? Eu nu prea mai văd libertate
Strategia de distrugere a neamului românesc
Caraș-Severin: Vaccinări făcute cu Poliția şi Jandarmeria! Spuneți nu legii vaccinării obligatorii!
Dezvaluirile fostului ofiter SIE, Stelian Octavian Andronic, despre Grupul Bilderberg si cum acestia au incercat sa-l recruteze pe Ceausescu ! Acesta face dezvaluiri despre Noua Ordine Mondiala, Comisia Trilaterala, Clubul de la Roma si Guvernul Mondial ale Iluminatilor !
Ambasadorul SUA în România alături de steagul "ținutului secuiesc"
Julian Assange, fondator Wikileaks: "SUA comit abuzuri ținând oameni în captivitate și corup România în cel mai grav mod!"
Protest împotriva Pactului ONU pentru Migrație. Marş împotriva "colonizării României" în Capitală: "Este visul marxiştilor dintotdeauna"
Departamentul de Stat al SUA a publicat un raport denigrator despre România în 2017: Biserica Ortodoxă și Coaliția pentru Familie, vinovații de serviciu ai americanilor. Acuzațiile aduse lui Soros reprezintă „antisemitism”, iar Mălin Bot este „reporter ce promovează statul de drept”
Olteanul-şef de gară care a oprit de două ori trenul NATO, la Pieleşti, şi i-a scos din minţi pe americani: „Băsescu a zis că mă dă personal afară, dar eu n-am cedat”
Colonizarea biotehnologică a agriculturii românești și biopirateria semințelor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro