Scrieri unice, care pot schimba istoria lumii, descoperite în Georgia

Distribuie!

O descoperire unică a fost făcută recent în Georgia, atât de importantă încât ar putea schimba istoria lumii, potrivit experţilor.


Arheologii din expediţia arheologică organizată de Universitatea de Stat din Georgia, au găsit pe colina Grakliani, în regiunea de est a Kaspi, texte scrise care confirmă existenţa limbii scrise pe teritoriul georgian în urmă cu 2.700 de ani.

După cum s-a relatat în articolul din agenda.ge, conform cercetătorilor, un scris asemănător nu a mai fost găsit pe planetă, o caracteristică ce face descoperirea unică şi extrem de interesantă pentru oamenii de ştiinţă din întreaga lume. Textul este gravat pe zidul unui templu din secolul al 7-lea î.Hr. dedicat unui zeu al fertilităţii.


„Descoperirea va schimba, foarte probabil, istoria Georgiei şi va atrage interesul comunităţii ştiinţifice internaţionale”, a declarat ministrul georgian al Culturii Mikheil Giorgadze. El a adăugat că un muzeu în aer liber va fi construit în curând în zonă pentru a permite vizitatorilor să observe artefactele şi săpăturile arheologice.

descoperire georgia

„Aceasta este o descoperire excelentă”, explică Vakhtang Licheli, director al Institutului de Arheologie al Universităţii de Stat din Georgia. „Această descoperire situează Georgia printre civilizaţiile antice de elită care au dezvoltat propria lor formă de limbă scrisă.””[1]

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/scrieri-unice-care-pot-schimba-istoria-lumii-descoperite-in-georgia–238374
  2. Foto: Facebook

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...