Secretele Atlantidei dezvăluite de Platon

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Acum 2500 de ani a început să se răspândească legenda privind o societate ideală din trecut care se bucurase de o abundență de resurse naturale, o mare putere militară cu clădiri splendide și remarcabile realizări inginerești, cu performanțe intelectuale mult mai avansate ca în celelalte civilizații.

Numită Atlantida, această civilizație a fost descrisă ca existând pe un continent cu sol fertil, ape pure, benefice pentru sănătatea și vigoarea trupului.


Sclavii făceau muncile manuale, permițând unei vaste elite să caute cunoașterea. În secolele următoare nu a mai fost găsită nicio dovadă a existenței Atlantidei, dar atributele ei s-au extins, incluzând abilități inginerești și tehnologice care au sporit în imaginația populară statutul său legendar.

Atlanţii au fost creditați cu o tehnologie capabilă să genereze electricitate, să construiască mașini zburătoare și să utilizeze energia nucleară.


Se consideră că locuitorii continentului pierdut aveau conexiuni cosmice cu extratereștrii și ar fi putut să fie chiar colonie terestră a exploratorilor din alte lumi.

Atlantida a fost distrusă subit de un cataclism natural și apoi a fost înghițită de ape. Niciun vestigiu durabil al său nu a fost găsit vreodată, iar locul exact al continentului rămâne incert.

Ideea despre Atlantida a fost exprimată prima dată de Platon. Filosoful grec a sublinia că există o lume perfectă în idei. De pildă, un obiect de încălțăminte, potrivit lui Platon, există ca idee înainte să devină, sub mâna cizmarului, un obiect material identificabil ca atare. Prin urmare, lumea materială este o reflectare a ideilor, fără să atingă niciodată perfecțiunea.

Platon a etichetat povestea continentului dispărut perfect adevărată. Conversațiile dintre Platon și Socrate vizau originea și structura planetei, menirea omenirii, faptul că atlanţii cuceriseră toată lumea, cu excepția Atenei.

Solon susținea că a auzit de povestea Atlantidei de la niște preoți egipteni din orașul Sais. Preoții i-au spus că civilizația atlanţilor era mai veche cu câteva secole față de cea egipteană.

Continentul era situat dincolo de coloanele lui Hercules, denumire dată strâmtorii Gibraltar, cel mai vestic punct al Europei.
Cel mai important oraș era Atlantida situat în centrul unei serii de inele concentrice care alternau fâșiile de uscat cu cele de apă.
Inelele de apă serveau drept canale comerciale și formau o serie de protecții naturale care făceau invadarea Atlantidei extrem de dificilă.

Orașul Atlantida se afla în cel mai mic inel concentric. Avea palate, temple, unde locuiau suveranii puternici și erudiții. Coaliția aflată la putere descindea din Poseidon, zeul mărilor.

Potrivit mitologiei grecești, Poseidon a avut cinci perechi de gemeni, fiecăruia fiindu-i dăruită o regiune a Atlantidei. Atlas, primul născut, a primit cea mai mare provincie, care a devenit orașul Atlantida.

rp_underwater-atlantis-paradise-island-bahamas-1152_12828470385-tpfil02aw-1218.jpg

Cea mai importantă clădire de pe insulă era Templul lui Poseidon. Atlantida avea o puternică armată de mercenari. Platon scrie că atlanţii au devenit tot mai corupți și lacomi, punându-și scopurile egoiste mai presus de binele comun. Ei au dorit să domine lumea, invadând alte teritorii.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/secretele-atlantidei-dezvaluite-de-platon

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Călătoria colonelului american US Air Force, Billie Faye Woodard, în misterioasa lume din Centrul Pământului – Agharta
Piramidele si marile temple de pe aceasta Planeta au fost construite de uriasii atlanti impreuna cu extraterestri ! Acestia stapaneau materia, antigravitatia, Masura de Aur, Geometrica Sacra, Legile Cosmice si utilizau anumite forme ale energiei atomice, necunoscute oamenilor, bazate pe cristale !
Avioanele antice ale civilizatiei precolumbiene Quimbaya! Descoperirea acestor mici machete de avion ne demonstreaza cat de avansate erau civilizatiile antice in raport cu noi cei de astazi!
În interiorul Pământului - în apropiere de Shambala
Atlantida a existat: dovezi sunt piramidele subacvatice din Oceanul Atlantic (Triunghiul Bermudelor) si alte ruine stravechi ! Arheologii se chinuie cu indarjire sa le tina ascunse de privirile oamenilor ! Filosoful si initiatul in Scoala Misterelor, Platon, a avut dreptate !
Povestea unui norvegian care a petrecut doi ani alături de uriașii din interiorul Pământului împreună cu tatăl său
Cartea lui Thoth și cele mai mari secrete ale Atlantidei
Structura din Golful Cambay, India
Civilizaţia de pe Valea Indusului
Ştiinţa actuală - frânturi din Supraştiinţa străveche
Misterul Atlantidei dezvăluit: construcții megalitice, piramide și semne necunoscute descoperite în zona Triunghiului Bermudelor
Descoperirea unei camere secrete uriașe în interiorul Marii Piramide din Egipt: În urma scanărilor cu o tehnologie non-invazivă, în interiorul Marii Piramide din Egipt, a apărut o cameră secretă uriaşă, de mărimea unui avion de pasageri. Încăperea urmează să fie explorată şi analizată de experţi
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro