Secretele Atlantidei dezvăluite de Platon

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Acum 2500 de ani a început să se răspândească legenda privind o societate ideală din trecut care se bucurase de o abundență de resurse naturale, o mare putere militară cu clădiri splendide și remarcabile realizări inginerești, cu performanțe intelectuale mult mai avansate ca în celelalte civilizații.

Numită Atlantida, această civilizație a fost descrisă ca existând pe un continent cu sol fertil, ape pure, benefice pentru sănătatea și vigoarea trupului.


Sclavii făceau muncile manuale, permițând unei vaste elite să caute cunoașterea. În secolele următoare nu a mai fost găsită nicio dovadă a existenței Atlantidei, dar atributele ei s-au extins, incluzând abilități inginerești și tehnologice care au sporit în imaginația populară statutul său legendar.

Atlanţii au fost creditați cu o tehnologie capabilă să genereze electricitate, să construiască mașini zburătoare și să utilizeze energia nucleară.


Se consideră că locuitorii continentului pierdut aveau conexiuni cosmice cu extratereștrii și ar fi putut să fie chiar colonie terestră a exploratorilor din alte lumi.

Atlantida a fost distrusă subit de un cataclism natural și apoi a fost înghițită de ape. Niciun vestigiu durabil al său nu a fost găsit vreodată, iar locul exact al continentului rămâne incert.

Ideea despre Atlantida a fost exprimată prima dată de Platon. Filosoful grec a sublinia că există o lume perfectă în idei. De pildă, un obiect de încălțăminte, potrivit lui Platon, există ca idee înainte să devină, sub mâna cizmarului, un obiect material identificabil ca atare. Prin urmare, lumea materială este o reflectare a ideilor, fără să atingă niciodată perfecțiunea.

Platon a etichetat povestea continentului dispărut perfect adevărată. Conversațiile dintre Platon și Socrate vizau originea și structura planetei, menirea omenirii, faptul că atlanţii cuceriseră toată lumea, cu excepția Atenei.

Solon susținea că a auzit de povestea Atlantidei de la niște preoți egipteni din orașul Sais. Preoții i-au spus că civilizația atlanţilor era mai veche cu câteva secole față de cea egipteană.

Continentul era situat dincolo de coloanele lui Hercules, denumire dată strâmtorii Gibraltar, cel mai vestic punct al Europei.
Cel mai important oraș era Atlantida situat în centrul unei serii de inele concentrice care alternau fâșiile de uscat cu cele de apă.
Inelele de apă serveau drept canale comerciale și formau o serie de protecții naturale care făceau invadarea Atlantidei extrem de dificilă.

Orașul Atlantida se afla în cel mai mic inel concentric. Avea palate, temple, unde locuiau suveranii puternici și erudiții. Coaliția aflată la putere descindea din Poseidon, zeul mărilor.

Potrivit mitologiei grecești, Poseidon a avut cinci perechi de gemeni, fiecăruia fiindu-i dăruită o regiune a Atlantidei. Atlas, primul născut, a primit cea mai mare provincie, care a devenit orașul Atlantida.

rp_underwater-atlantis-paradise-island-bahamas-1152_12828470385-tpfil02aw-1218.jpg

Cea mai importantă clădire de pe insulă era Templul lui Poseidon. Atlantida avea o puternică armată de mercenari. Platon scrie că atlanţii au devenit tot mai corupți și lacomi, punându-și scopurile egoiste mai presus de binele comun. Ei au dorit să domine lumea, invadând alte teritorii.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/secretele-atlantidei-dezvaluite-de-platon

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...