Secretele Universului descoperite cu mii de ani în urmă de înțelepții indieni

Distribuie!

„Civilizatia actuala isi atribuie cele mai multe dintre descoperirile tehnice, dar in esenta acestea nu sunt altceva decat simple inovatii. Inca din cele mai vechi timpuri, cunostintele vechilor indieni au fost intr-un fel sau altul similare cu ale noastre si atunci au fost descoperite cele mai multe dintre secretele vietii.

In acest articol, am ales sa prezentam doar cativa dintre cei mai intelepti oameni, care au trait in India straveche si descoperirile lor senzationale:


1. Bhaskaracharya si legea gravitatiei

Bhaskaracharya (1114 – 1185) a fost un matematician desavarsit care a descoperit legea gravitatiei. Cu ajutorul numerelor, dar si inspirat de observatiile sale, Bhaskaracharya a ajuns la concluzia ca orice obiect care cade pe Pamant este atras de o forta invizibila. In tratatul sau “Siddhant Shiromani”, matematicianul demonstreaza ca fiecare corp ceresc detine o astfel de forta, cu ajutorul careia se mentine pe orbita. De asemenea, Bhaskaracharya descrie cu lux de amanunte aceasta lege, dar realizeaza si numeroase calcule care descriu miscarea planetelor din Sistemul Solar.


2. Maharshi Bhardwaj a descoperit rachetele si avioanele

Potrivit textelor antice indiene, Maharshi Bhardwaj este considerat inventatorul avioanelor. Aceste avioane sunt cunoscute sub numele de Vimana si erau capabile sa dezvolte viteze impresionante. De asemenea, Maharshi Bhardwaj descrie intr-un din lucrarile sale cum cu ajutorul acestor avioane oamenii erau capabili sa calatoreasca de pe o planeta pe alta. Aceasta descoperire a fost realizata cu mii de ani in urma si ceea ce au realizat fratii Wright, considerati inventatorii avionului, nu este decat o inovatie.

 

3. Garga Muni, cunoscatorul stelelor

Exista foarte putine informatii cu privire la Garga Muni, astrologul principal al regului Prithu, reincarnarea zeului Vishnu. Cu toate acestea, Garga Muni era un cunoscator desavarsit al cerului si el a fost primul care a pus bazele zodiacului, potrivit efemeride.ro.

4. Vishwamitra si bombele atomice

In a treia carte din Rig Veda este mentionat faptul ca inteleptul Vishwamitra este primul om care a inventat si folosit bombele atomice. El este cel care l-a invatat pe Rama cum functioneaza acestea si astfel oamenii nu au mai fost vulnerabili in fata zeilor. Rama a fost impresionat de aceasta descoperire, pe care a descris-o ca fiind una uimitoare. Vishwamitra le compara cu Luna si cu Soarele, „unele produc foc precum Soarele, altele fum precum Luna”.

5. Sushruta, tatal chirurgiei

Sushruta este cea mai proeminenta figura din medicina indiana. El este considerat parintele chirurgiei si cel care a dus medicina dincolo de limitele sale. De asemenea, textele antice mentioneaza ca Sushruta a realizat numeroase operatii prin care a vindecat extrem de multi oameni. Sushruta este unul dintre cei zece intelepti caruia i s-au deschis portile din Muntele Himalaia si astfel a putut sa plece catre o alta lume.

6. Aacharya Charak, inventatorul medicamentelor

Aacharya Charak este o alta figura prolifica din istoria Indiei. El este cel care a reusit sa inventeze o sumedenie de medicamente, cu care trata numeroase boli, precum cele de inima sau diabet. Aacharya Charak a realizat o lista cu peste 100.000 de plante si calitatile lor curative.

7. Acharya Kanad si teoria atomica

In timpurile moderne, John Dalton este creditat cu invetia teoriei atomice. In timpurile stravechi, Acharya Kanad este primul om care realizeaza un model atomic. Aceasta inventie s-a petrecut cu circa 2600 de ani in urma si demonstreaza inca o data faptul ca civilizatia indiana a fost una uimitoare din toate punctele de vedere, dar si faptul ca istoria se repeta parca dupa acelasi model bine stabilit.

8. Kapila, parintele cosmologiei

Kapila este unul dintre cei mai mari ganditori ai timpurilor stravechi. El a adus la lumina conceptul de cosmologie si faptul ca Universul este compus din materie si antimaterie. De asemenea, a elaborat si o teorie a creatiei, prin care sustinea ca Prakruti este mama creatiei si a tuturor energiilor din Univers.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...