Secretul intuiției feminine

Distribuie!

„Renumita „intuitie feminina” este cat se poate de adevarata si functioneaza in baza unor procese neurologice foarte precise. Faptul ca femeile sunt mai empatice decat barbatii nu mai este demult un mister. Dar ca ele reusesc sa detecteze o eroare in doar 200 milisecunde este o descoperire de ultima ora a cercetatorilor italieni de la Universitatea Biccoca din Milano.

Secretul? Neuronii-oglinda, capabili sa recunoasca actiuni eronate intr-un timp foarte scurt, si care fac acest lucru intrucat functioneaza permitand o comunicare non-lingvistica intre creiere. Potrivit cercetatorilor, deciziile pe care le luam nu se bazeaza doar pe ratiune, ci in anumite cazuri depind de procesele neuronale care se activeaza in momentul in care observam o actiune gresita, facandu-ne, de exemplu, sa n-o imitam.


Pentru a intelege capacitatea femeilor de a identifica inaintea barbatilor o greseala, grupul de cercetare condus de Alice Mado Proverbio de la Universitatea Milano-Bicocca, alaturi de Federica Riva si Alberto Zani de la Intitutul de bioimagini si fiziologie moleculara, a inregistrat potentialele bioelectrice cerebrale la fiintele umane in cautarea neuronilor-oglinda, deja identificati la maimuta.

In cadrul experimentului, realizat pe un esantion alcatuit din 23 studenti universitari, barbati si femei, s-a constatat ca recunoasterea automata a imaginilor dotate cu un scop si diferentierea de cele incorecte are loc in 170-200 de milisecunde post-stimul, mai ales in creierul feminin, capabil de o elaborare mai rapida. „Dupa circa 450-600 milisecunde s-a observat un varf al reactiei negative la gesturile improbabile si deplasate, cu o caracteristica a acestei reactii mai afectiva la femei si mai rationala la barbati”, a explicat Mado Proverbio.


Este cunoscut, a mai adaugat cercetatorul, ca actiunile cu un scop precis, cum ar fi de exemplu aceea de a culege un fruct pentru a-l manca, activeaza sistemul fronto-parietal de neuroni-oglinda intr-o masura mai mare decat actiunile nefinalizate, cum ar fi sa ajungi la un fruct, dar sa nu-l culegi sau sa-l culegi si apoi sa-l arunci. Pare asadar, ca exista populatii neurale pre-motorii si somato-senzoriale implicate atat in observarea actiunilor finalizate facute de altii, cat si in cele de imitare si invatare.”[1]

SURSE

  1. https://www.bzi.ro/secretul-intuitiei-feminine-161346
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...