Secretul sufletului uman

Distribuie!

Omul este o fiinţă complexă, rostul său pe Pământ fiind acela de a experimenta interacţiunea cu materia. Din acest motiv atunci când noi am fost creaţi ca fiinţe umane, fiinţa noastră a fost înzestrată cu toate instrumentele necesare, atât fizice, cât şi subtile, pentru a înţelege impactul sufletului cu materia.

Cu toate acestea aproape zilnic uităm de sufletul nostru, fiind mult prea preocupaţi de felul în care trebuie să rezolvăm treburile zilnice pe care le avem. Doar când avem vreun necaz sau vreo boală ne amintim că avem şi un suflet, sau mai rar, atunci când iubim.


Când suntem la necaz, ne amintim că avem un suflet şi ne rugăm şi-l căutăm pe Dumnezeu undeva în sufletul nostru. Iar când iubim, iar îl căutăm pe Dumnezeu să-l rugăm să facă în aşa fel să păstrăm ani mulţi lângă noi persoana pe care o iubim. În rest, cam uităm de Dumnezeu şi de ceea ce este cu adevărat sufletul nostru.

Haideţi, fiţi cinstiţi cu voi înşivă, aşa e că mai toţi uitaţi de Dumnezeu şi de sufletul vostru în restul timpului?
Nu-i nimic, nu e nicio problemă, orice se poate repara, oricând. Secretul sufletului uman este extraordinar de fascinant.


Îl aflăm în cele ce urmează, ca să ştiţi ce aveţi fiecare în voi. Fiecare dintre noi are sentimente, şi la origine omul are doar sentimente pozitive care ne hrănesc fiinţa şi ne pot menţine mereu tineri, astfel încât corpul nostru fizic să nu îmbătrânească. De ce nu este aşa şi că nu este aşa o arată influenţa minţii asupra noastră.

Spuneam că sentimentele nu pot fi niciodată negative. Şi asta dintr-un simplu motiv, anume că cei care ne-au creat ca specie cu acordul Creatorului, dacă ar fi pus în noi sentimente şi ele ar fi fost negative, noi ca specie nu am fi putut exista pentru că am fi fost mult prea distructivi şi nu supravieţuiam.

Faptul că un sentiment este interpretat ca negativ, de ură sau antipatie sau ranchiună, se datorează interferenţei din partea mentalului care vine cu gânduri negative într-o chestiune sau alta. Sentimentul cunoaşte o perturbare, o tulburare a manifestării sale, şi ca urmare este perceput ca fiind negativ.

Dar acest aşa zis sentiment negativ este doar interacţiunea dintre sentimentul bun şi gândul negativ la adresa cuiva, de exemplu. O să vă întrebaţi: este oare un gând mai puternic decât un sentiment? Nu, în mod normal niciodată, dar datorită faptului că în civilizaţia umană a existat doar educaţia intelectului, şi nu a sufletului, mentalul poate bruia suficient de mult un sentiment astfel încât să-l interpretăm în mod greşit ca negativ. La fel se întâmplă şi cu emoţia.

De aceea, cu o bună educaţie a mentalului în sensul spiritualizării sale, sufletul şi sentimentele pot prelua din nou conducerea şi în consecinţă ne putem construi din nou o viaţă frumoasă şi armonioasă, aşa cum o aveau de exemplu strămoşii noştri geto-dacii.

Ei puneau accentul pe suflet, şi de abia apoi pe mental. Ei nu lăsau mintea să influenţeze sufletul, ci era exact invers. De aceea viaţa lor era mult mai bună decât o avem noi în prezent, chiar dacă ne folosim de o tehnologie atât de avansată.

Secretul sufletului uman constă în faptul că este creat în aşa fel încât indiferent în ce situaţie s-ar afla cineva, cât de gravă să fie, dacă primeşte din exterior o mână de ajutor, un zâmbet sau o îmbrăţişare, acea energie specială divină din suflet imediat rezonează şi omul respectiv revine la starea sa normală, aşa cum a fost la început, fără griji, fără supărări etc. Deci este de ajuns un mic impuls că sufletul imediat revine la starea sa originară şi originală, lăsând energia divină din el să se manifeste.

Secretul sufletului uman este legat de sentimente care conţin acea „căldură” provenită din iubire. Iubirea este puterea de a ţine laolaltă tot, şi de aceea se poate observa că o persoană care iubeşte are în jurul său mulţi prieteni sau este căutată de multe persoane care ar dori să se afle în preajma sa, doar pentru că se simt bine în prezenţa unei astfel de persoane.

sufletul uman

Iar această „căldură” este alimentată de intenţia de a oferi, de a dărui, de a-i împlini pe alţii. Acesta este secretul sufletului uman, acesta este secretul sufletului vostru, al fiecăruia… Bucuraţi-vă de el, căci îl aveţi pentru eternitate…„[1]

SURSE

  1. Facebook/Revista Cosmos
  2. Foto: pinterest.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...