Şeful serviciilor secrete americane recunoaște cu cinism: „Internetul poate fi folosit pentru a spiona publicul larg!”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Şeful serviciilor secrete americane susţine că ar putea folosi internetul pentru a spiona publicul larg, susţine The Guardian.

James Clapper (foto), şeful serviciilor secrete americane a recunoscut public pentru prima dată faptul că ar putea folosi o serie de aparate casnice smart pentru a creşte capacitatea de monitorizare a consumatorilor.


Cum din ce în ce mai multe aparate au posibilitatea de a se conecta la internet sau între ele, aşa-zisul „internet al tuturor lucrurilor” promite consumatorilor un confort crescut, iar termostatul utilizabil online Google-Nest este un exemplu elocvent. Operaţiunile de tip casnic devin din ce în ce mai îndepărtate de clasicele laptopuri, tablete sau telefoane smart, iar experţii ne avertizează că sistemele de securitate aferente proceselor smart pentru automobile, maşini de spălat sau pentru sistemele de alarmă sunt precare şi că informaţiile personale ale utilizatorilor sunt în pericol.

În cadrul unui seminar din Washington, directorul Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA, Michael Rogers, a susţinut că este momentul ca aceste aparate casnice să fie protejate mai temeinic, însă nu a fost clar despre cum se va putea implementa acest lucru.


James Clapper a fost totuşi mai direct şi a susţinut faptul că, în viitor, serviciile inteligente vor folosi aparatura pentru supravegherea amănunţită în vederea recrutării, localizării sau pentru a obţine informaţii despre utilizatori. Nici de această dată nu au fost nominalizate agenţiile ce ar putea fi implicate direct în acest demers, dar experţii în securitate americani care au studiat „internetul tuturor lucrurilor” ne asigură că americanii şi alte agenţii de supraveghere vor intercepta semnalele emise de aparatele casnice în aceeaşi măsură în care o fac deja cu semnalele telefoanelor mobile.

Un argument ce susţine această decizie ar putea avea de a face cu lista de ameninţări globale cu care se luptă America, printre care terorismul ce are loc la nivel domestic. Clapper a susţinut faptul că există posibilitatea de a diminua criminalitatea, de a reduce actele de violenţă şi de a preveni naşterea unor noi grupări teroriste prin această nouă şi ingenioasă metodă de supraveghere.

În februarie 2015, câteva buletine de ştiri americane au susţinut faptul că microfoanele de pe televizoarele Samsung Smart erau mereu pornite, pentru a putea primi în orice moment informaţii ce ar putea fi considerate „importante”.

Rămâne de văzut cât de morală este această iniţiativă şi cum va fi primită de către utilizatorii acestor aparate.

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9665

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...