Senatul a decis ca SRI poate verifica orice computer fara mandat, desi e neconstitutional ! Legea "Big Brother" a fost declarata ca fiind neconstitutionala !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Dupa ce au plans ca niste “bebelusi securisti”, dupa Legea “Big Brother”, declarata la 9 septembrie 2014, ca fiind neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala, SRI, nu se lasa si doreste cu orice pret, mai mult la presiunea SUA/UE, sa aiba in control toate computerele romanilor, caci asta presupune acest proiect de lege.

SRI doreste sa supravegheze computerele romanilor

Atunci legea “Big Brother” de inmatriculare a tuturor computerelor, de cumparare a cartelelor prepay doar pe baza de buletin si accesul wifi doar cu buletinul, a starnit foarte multe nemultumiri. Cel care a venit cu toata aceasta mizerie este nimeni altul decat Dumitru Dumbrava, un general de carton al SRI. Acum, sunt la moda generalii si coloneii.


Mai multe despre acest personaj aici -> http://www.fara-secrete.ro/un-general-sri-doreste-sa-aiba-acces-la-datele-noastre-personale-si-sa-le-controleze.

Mai multe despre decizia de neconstitutionalitate a acestei legi aberante, abjecte, penibile si tupeiste, cititi aici -> http://www.fara-secrete.ro/sri-si-dna-deranjate-de-decizia-de-neconstitutionalitate-a-legii-big-brother.


Citez o stire alarmanta de pe FrontPress Romania, ce ar trebui sa ne puna in garda:

“Senatul a adoptat vineri (Cameră decizională) proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României, care prevede constituirea Sistemului Naţional de Securitate Cibernetică (SNSC), scrie Cotidianul. Legea este considerată ca fiind foarte periculoasă pentru că permite acces inopinat în orice calculator, inclusiv în cele ale persoanelor private, chiar şi fără decizie a unui judecător.

Legea a fost promovată de guvernul Ponta 3 şi a fost înregistrată în luna mai la Camera Deputaţilor, unde a trecut neobservată şi a trecut prin adoptare tacită.

La Senat, proiectul a fost votat de toţi cei 92 de deputaţi prezenţi, de la toate partidele. Rămâne de văzut dacă preşedintele Klaus Iohannis va retrimite sau nu legea la reexaminare.

Potrivit proiectului de lege, autorităţile şi instituţiile publice din SNSC colaborează cu deţinătorii de infrastructuri cibernetice, mediul academic, mediul de afaceri, asociaţiile profesionale şi organizaţiile neguvernamentale, scrie Agerpres.

Activitatea SNSC va fi coordonată, la nivel strategic, de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), iar coordonarea unitară a activităţilor Sistemului se va realiza de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică (COSC), acesta din urmă fiind constituit din reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului pentru Societatea Informaţională, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului de Protecţie şi Pază, Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, precum şi Secretarul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

De asemenea, la nivel naţional se constituie Sistemul Naţional de Alertă Cibernetică (SNAC), reprezentând ‘un ansamblu organizat de măsuri tehnice şi proceduri şi principalul mijloc al SNSC destinat prevenirii şi contracarării activităţilor de natură să afecteze securitatea cibernetică’.

Se are în vedere, totodată, şi constituirea Catalogului ICIN (infrastructuri cibernetice de interes naţional – n.r.) de către Ministerul pentru Societatea Informaţională, în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi cu consultarea COSC, la propunerea Centrului Naţional de Securitate Cibernetică (CNSC) din cadrul SRI sau, după caz, a Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Totodată, actul normativ iniţiat de Guvernul României reglementează şi obligaţiile ce revin persoanelor juridice de drept public sau privat în scopul protejării infrastructurilor cibernetice, iar nerespectarea acestor obligaţii poate fi sancţionată, după caz, cu 500 lei până la 10.000 lei.

În expunerea de motive a proiectului legislativ, Guvernul precizează faptul că ‘evoluţia recentă a atacurilor cibernetice din România situează ameninţarea cibernetică printre cele mai dinamice ameninţări actuale la adresa securităţii naţionale’.

‘Se poate aprecia că România este cu certitudine vizată de entităţi ostile active în mediul virtual, nivelul de securitate cibernetică fiind, în prezent, insuficient pentru a face faţă unor atacuri de nivel ridicat ori cu intenţii distructive. (…) În lipsa acestei legi, statul român nu va dispune de pârghiile necesare diminuării vulnerabilităţilor de securitate cibernetică şi asigurării apărării cibernetice, în scopul reducerii la un nivel accesibil a riscurilor la adresa securităţii infrastructurilor cibernetice’, se arată în documentul citat.”[1]

Nemultumirile oamenilor !

“Un protest impotriva legii privind securitatea cibernetica a Romaniei, asa-numita lege “Big Brother”, a fost anuntat pe Facebook pentru duminica, la ora 12:00, in fata Parlamentului. Proiectul de lege privind securitatea cibernetica a Romaniei, care prevede ca autoritatile vor putea inspecta orice calculator si vor putea cere documente, a fost adoptat vineri de Senat in calitate de camera decizionala. Legea prevede constituirea Sistemului National de Securitate Cibernetica, coordonarea unitara a activitatilor acestui Sistem fiind facuta de MAE, MAI, MApN, SRI, SIE, STS, SPP, ORNISS si CSAT. Proiectul de lege trecuse tacit de Camera Deputatilor pe 17 septembrie.

Organizatorii protestului de duminica au scris pe Facebook ca “La fix 25 de ani de la evenimentele liberatoare din 1989, parlamentarii ne-au aratat ca 25 de ani au trecut degeaba! Si ne-au adus in punctul din care am plecat. Astazi, 19 decembrie 2014, Senatul Romaniei a adoptat, cu UNANIMITATE, Legea 580/2014, numita si Legea SECURITATII (sic !) cibernetice, care propune o serie de masuri cu efect limitativ asupra dreptului la viata privata in zona digitala si incalca flagrant reglementarile europene in materie.”

“Duminica 21 decembrie ne pregatim sa comemoram. Reeditam Baricada de la Intercontinental in memoria celor peste 1.000 de concetateni care au murit in decembrie 1989. Dar, in timp ce societatea civila se pregateste sa aduca un omagiu celor care au murit in mod nedrept, parlamentarii ne-au pregatit o surpriza. De sarbatori. In mod evident cetatenii si “alesii” lor nu au, nici acum, o agenda comuna. Noua lege intra cu tancurile cibernetice in casele si in vietile noastre, in intimitatea gandurilor noastre”, mai spun organizatorii protestului.

De ce sunt nemultumiti si ce cer organizatorii protestului:

“Big Brother e, pe bune, printre noi si, in curand, in capul nostru. Daca ii lasam. Putem, insa, sa ne opunem si avem datoria sa o facem! Duminica la ora 12 la Parlament!

Ce anume cerem:

ii cerem lui Klaus Iohannis, care chiar in acel moment va fi investit in functia de Presedinte al Romaniei, sa nu promulge Legea SECURITATII cibernetice si sa sesizeze Curtea Contitutionala;

cerem Curtii Constitutionale sa declare Legea Big Brother3 (Legea 580/2014) ca fiind neconstitutionala.
Noua lege a securitatii cibernetice incalca Directiva NIS (Network & Information Security), adoptata de Parlamentul European in 2014, directive menita sa ajute firmele si institutiile sa minimizeze riscurile de securitate informatica.

Dar, in timp ce Directiva NIS are drept scop protejarea sistemelor informatice si a datelor informatice ale cetatenilor, Legea SECURITATII cibernetice (numita popular Big Brother 3) permite serviciilor secrete sa controleze in mod arbitrar orice actor de pe piata de comunicatii si servicii informatice. Riscul de derapaje si abuzuri este incontrolabil.

De asemenea, Legea 580/2014 submineaza grav dreptul la viata privata al cetatenilor prin continutul urmatoarelor articole:

– Articolul 17 -Toti detinatorii de sisteme cibernetice (adica toate persoanele juridice care au un calculator) trebuie sa “permita accesul la date” autoritatilor stipulate in lege (SRI, MApN, MAI, ORNISS, SIE, STS, SPP, CERT-RO si ANCOM). Accesul se face la simpla “SOLICITARE MOTIVATA”, in conditiile in care astazi, conform Codului de procedura penala, orice acces la sistemele informatice se face doar cu autorizarea unui judecator;

– Articolul 10 – Serviciul Roman de Informatii este desemnat autoritate nationala in domeniul securitatii cibernetice, calitate in care asigura coordonarea tehnica, organizarea si executarea activitatilor ce privesc securitatea cibernetica a Romaniei. In conditii in care Uniunea Europeana discuta ca institutiile care se ocupa de domeniul securitatii cibernetice sa fie “organisme civile, care sa functioneze integral pe baza controlului democratic, si nu ar trebui sa desfasoare activitati in domeniul informatiilor”.”[2]

De la operatiuni teroriste sub Drapel Fals, la legi ce constrang libertatile fundamentale ale oamenilor !

Unii n-au inteles ce inseamna “terorismul global”, asa ca e bine sa fac cateva mentiuni. Americanii nu si-au demolat turnurile WTC, doar pentru a se duce in Irak si Afganistan, atacandu-le fara rezolutie ONU, ci pentru a putea initia legi anti-terorism. Ce fac aceste legi ? Aceste legi dau dreptul guvernelor afiliate la “democratia” SUA, sa-si poata trata cetatenii ca pe posibili teroristi, asa cum se intampla in SUA, in baza legii “Patriotic Act”, care a fost initiata in octombrie 2003 de catre criminalul de razboi, George W. Bush, dupa ce si-au demolat turnurile WTC.

Aceasta lege a fost declarata neconstitutionala in SUA, tocmai in 2007. Potrivit acestei legi, armata si politia puteau intra in casa unui suspect de terorism, fara mandat, il puteau retine pe termen nelimitat, il puteau priva de avocat (neconstitutional) si-l puteau tortura legal, asa cum se practica in inchisorile pline de “teroristi”, cum ar fi celebra Guantanamo. Chiar de curand, Obama, a admis ca “SUA a torturat oameni”.

Revenind la aceasta lege a Sistemului National de Securitate Cibernetica (SNSC), reprezinta tot o lege de tip “Patriotic Act”, doar ca inca, nu la nivelul acela, desi daca oamenii ar tacea din gura si n-ar protesta, atunci ar trece la pasul nr. 2. Ideea este ca desi Curtea Constitutionala a Romaniei, declara ca sunt neconstitutionale toate prevederile ce alcatuiau legea “Big Brother”, SRI, are tupeul, alaturi de DNA (alt sustinator), sa forteze lucrurile, astfel incat, poate-poate, cine stie, va iesi cum doresc ei.

Nu, nu va iesi cum vreti voi. Stim ca voi sunteti afiliati SUA, cei care si-au ucis 3.000 de oameni la WTC, asa ca afilierea cu un astfel de stat, plin de sange, iar aici ma refer la guvernul SUA si politicenii americani, nu poate provoca decat sila si o totala lipsa de incredere.

Pentru cei care inca mai credeti in “libertatile” voastre si vreti sa stiti ce inseamna “terorismul” si Noua Ordine Mondiala, caci sunt intr-o asa de buna stransa legatura, va recomand cateva documentare:

1. End Game (n.tr. Joc Final) realizat de Alex Jones

2. Terrorstorm (Manipularea terorista globala) realizat de Alex Jones

3. End of Liberty (Sfarsitul Libertatii)

Partea I

Sfarsitul libertatii(Documentar,partea intai)

Vezi mai multe video din diverse

Partea a II-a

Sfarsitul libertatii(Documentar,partea a doua)

Vezi mai multe video din diverse

SURSE

1. http://www.frontpress.ro/2014/12/adio-viata-privata-sri-va-putea-verifica-orice-calculator.html

2. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18882549-protest-impotriva-legii-big-brother-3-anuntat-pentru-duminica-facebook.htm

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Comisarul European pentru Sănătate, Vytenis Andriukaitis, îi insultă pe cei care se opun vaccinării: "Rușine anti-vaccinistilor! Decesul fiecarui copil care a murit în Europa de rujeolă cade în responsabilitatea celor care răspândesc astfel de minciuni în media"
Legea Securității Cibernetice și Legea Cartelelor PrePay dorite din nou de către SRI
Basescu recunoaste ca CIA tortureaza detinutii de la Guantanamo, pana acestia spun ce ofiterii CIA vor sa auda ! Astia sunt "partenerii strategici" ai Romaniei !
Spațiul Schengen înseamnă Noua Ordine Mondială! Spațiul Schengen înseamnă distrugerea suveranității statelor naționale și crearea Statelor Unite ale Europei!
Fostul judecător al Curții Constituționale a României, Toni Greblă, a fost achitat, după ce DNA l-a executat la comanda SRI! Toni Greblă s-a opus legilor Big Brother dorite de către SRI!
Globaliștii SUA-UE-Soros au creat, susținut și instaurat Noua Securitate în România
Instanța de judecată: steagul secuiesc, steag publicitar ce nu poate fi arborat în spațiul public fără autorizație. Documente
Jos UE! 14 motive pentru a fi împotriva UE!
„Ce aveți cu străinii?” Reacție violentă a protestatarilor de la guvern la apariția unui banner prin care se cerea ANAF să trateze firmele străine la fel ca pe cele românești
Un izvor de corupție: Statul Paralel și Academia SRI
Patronul Hexi Pharma a fost asasinat pentru că știa prea multe!
Google şi fundaţii finanţate de Soros controlează rezultatele căutărilor online
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...