Serbia dispusă să renunțe la aderarea la UE pentru Kosovo: Nu vom recunoaște Kosovo de dragul aderării la Uniunea Europeană

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Serbia, dispusă să renunțe la aderarea la UE pentru Kosovo: Nu vom recunoaște Kosovo de dragul aderării la Uniunea Europeană

Serbia nu va recunoaște Kosovo de dragul aderării la Uniunea Europeană, a declarat ministrul de externe sârb Ivica Dacici, citrat de site-ul B92. net.
Aflat în aceste zile la Buenos Aires, Argentina, la inaugurarea unei piețe cu numele Republica Serbia, șeful diplomației sârbe a declarat că aderarea țării sale ca membru cu drepturi depline al UE reprezintă o prioritate absolută a politicii externe a Belgradului.
”Vrem să ajungem la un acord, dorim o soluție corectă și durabilă, dar să fim nevoiți să recunoaștem acte unilaterale, acest lucru nu îl vom face niciodată, chiar cu prețul unui eșec al aderării la Uniunea Europeană”, a spus Dacici, în discurs rostit la o conferință organizată de Consiliul Argentinian pentru Relații Internaționale.
Ministrul sârb de Externe a subliniat că țara sa dorește să-și consolideze relațiile cu toate țările latino-americane. ”Statele din America Latină și Caraibe sunt prietenii noștri”, a spus ministrul de externe sârb, care a adăugat că Serbia apreciază consecvența cu care țările în cauză respectă dreptul internațional, inclusiv suveranitatea și integritatea teritorială.
Independența provinciei sârbe Kosovo, proclamată unilateral de parlamentul de la Pristina, în februarie 2008, a fost recunoscută de majoritatea statelor membre ale UE. Singurele țări din blocul comunitar care nu recunosc independența fostei provincii sârbe sunt Spania, România, Slovacia, Grecia și Cipru.
Serbia consideră că provincia se află sub jurisdicția ONU, conform rezoluției 1244, care consideră Kosovo teritoriu al Belgradului, dar sub administrare internațională. Din 2011, Priștina și Belgradul poartă negocieri privind „normalizarea” relațiilor dintre cele două entități, mai ales sub aspectul problemelor practice: comunicații, transport, precum și statutul sârbilor rămași în provincie.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/externe/Serbia-dispusa-sa-renunte-la-aderarea-la-UE-pentru-Kosovo-Nu-vom-recunoaste-Kosovo-de-dragul-aderarii-la-Uniunea-Europeana-147666
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...