Serverele NSA au fost sparte de hackeri

Distribuie!

„Conform unor experți intervievați de publicațiile The New York Times și Washington Post, un grup misterios de hackeri, autointitulat Shadow Brokers, a publicat online două fișiere, unul liber accesibil și celălalt cifrat, ce conțin coduri informatice pe care le-a prezentat drept programe destinate spargerii programelor firewall ale unor țări precum China, Rusia sau Iran.

Aceiași hackeri au mai anunțat că vor publica și alte elemente în schimbul colectării a un milion de bitcoini, o monedă digitală. Un bitcoin era evaluat vineri la aproximativ 575 de dolari.


Potrivit The New York Times, aceste programe puteau fi obținute numai prin piratarea serverelor NSA. Un fost angajat al acestei agenții, care a lucrat în unitatea Tailored Access Operations, însărcinată cu operațiunile de piratare informatică, a estimat că datele publicate sunt autentice. „Sunt cheile regatului, fără nicio urmă de îndoială”, a declarat acesta ziarului Washington Post. Dar NSA a refuzat să comenteze relatările.

Hackerii au prezentat câteva fragmente de programe despre care afirmă că sunt capabile să spargă softuri puternice de tip firewall, precum cele produse de Cisco Systems Inc, Juniper Networks Inc şi Fortinet Inc.
Într-o engleză imperfectă, Shadow Brokers afirmă, pe un blog găzduit de Tumblr, că programele scoase la licitaţie conţin „arme cibernetice” dezvoltate de Equation Group, un grup de hackeri pe care experţii îl consideră arma informatică a NSA.


serverele-nsa-au-fost-sparte-de-un-grup-misterios-de-hackeri-400366

Shadow Brokers spun că scot la licitaţie programe „mai bune decât Stuxnet,” celebrul virus cu care a fost sabotat programul nuclear iranian şi atribuit Statelor Unite şi Israelului.”[1]

SURSE

  1. http://www.romaniatv.net/serverele-nsa-au-fost-sparte-de-hackeri-piratii-au-scos-la-licitatie-armele-cibernetice-furate_309571.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...