Servicii secrete străine încearcă “să influențeze” Rusia (președintele Vladimir Putin)

Distribuie!by “Președintele rus, Vladimir Putin, a denunțat miercuri tentativele “de a influența” viața politică și socială din Rusia, orchestrate în opinia sa de unele servicii de informații străine, scrie AFP. “Este evident că intensificarea activității serviciilor secrete străine este îndreptată împotriva Rusiei și vecinilor noștri”, a declarat Vladimir Putin cu […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Președintele rus, Vladimir Putin, a denunțat miercuri tentativele “de a influența” viața politică și socială din Rusia, orchestrate în opinia sa de unele servicii de informații străine, scrie AFP.

“Este evident că intensificarea activității serviciilor secrete străine este îndreptată împotriva Rusiei și vecinilor noștri”, a declarat Vladimir Putin cu prilejul unui discurs ținut în fața unor membri ai serviciilor ruse de informații externe, potrivit Kremlinului.


Pentru președintele rus, serviciile secrete străine încearcă “să influențeze procesul politicii interne și sociale din țara noastră”.

În 2015, Vladimir Putin a semnat o lege care a permis desemnarea unora dintre organizațiile străine active în Rusia ca “indezirabile”, acuzate că doresc să influențeze viața politică și societatea rusă.


O altă lege votată în 2012 obligă ONG-urile care beneficiază de finanțare externă și au o “activitate politică” să se înregistreze ca “agent al străinătății”.

La jumătatea lunii iunie, liderul de la Kremlin a acuzat compania britanică BBC că îi face “propagandă” opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Pentru Vladimir Putin, Rusia se confruntă, de asemenea, cu “tentative de a frâna dezvoltarea sa, de a impune confruntarea, de a destabiliza regiunile care se află în vecinătatea granițelor noastre”.

Serviciile secrete străine nu ezită “să susțină” și “să utilizeze ca armă grupări teroriste și extremiste” împotriva Rusiei, a mai afirmat liderul de la Kremlin, fără să ofere detalii.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza, editor online: Adrian Dădârlat)”[1]

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/06/28/servicii-secrete-straine-incearca-sa-influenteze-rusia-presedintele-vladimir-putin–21-53-58
  2. Foto: Alexei Druzhinin Sputnik Kremlin Pool / EPA

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.