Serviciul francez de informatii intimidează jurnaliștii care îl critică pe Emmanuel Macron

by “Proteste în Franța după ce 8 jurnaliști au fost chemați la audieri de Direcția Generală pentru Securitate Internă (DGSI), echivalentul francez al SRI. Toți au fost sau urmează să fie luați la întrebări în legătură cu subiecte sensibile pentru președintele Emmanuel Macron. Un senior reporter de la cotidianul Le […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Proteste în Franța după ce 8 jurnaliști au fost chemați la audieri de Direcția Generală pentru Securitate Internă (DGSI), echivalentul francez al SRI. Toți au fost sau urmează să fie luați la întrebări în legătură cu subiecte sensibile pentru președintele Emmanuel Macron.

Un senior reporter de la cotidianul Le Monde, care a dezvăluit scandalul în care a fost implicat Alexandre Benalla, fostul bodyguard al lui Emmanuel Macron, a fost chemată la interogatiu de către DGSI, a scris chiar Le Monde.


Ariane Chemin a fost prima care a scris despre faptul că Alexandre Benalla, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Macron, a bătut un protestatar în timpul protestelor de 1 mai 2018 din Paris, în timp ce purta o cască de poliție.

Palatul Elysee a fost acuzat a încercat să mușamalizeze cazul deoarece nu a informat autoritățile de ceeea ce făcute Benalla. Jurnalista a fost chemată de servicii în legătură cu un articol despre un fost de ofițer de aviație, Chokri Wakrim, iubitul lui Marie-Elodie Poitout, fosta șefă de securitate a premierului Edoaurd Phillipe. Poitout și-a dat demisia după ce presa a scris că ea și Wakrim l-au primit în casa lor pe Benalla în iulie 2018.


Serviciile franceze, pe urmele criticilor lui Macron

Serviciul de informații a mai interogat și alți trei jurnaliști de la site-ul de investigații Disclose, care au scris despre cum arme vândute de francezi Arabiei Saudite și Emiratelor Arabe Unite sunt folosite în războiul civil din Yemen. Ziariștii s-au bazat un pe un dosar întocmit de informațiile militare și care a ajuns în public.

În același de vânzări de arme a fost convocată și o jurnalistă de la emisiunea Quotidien, de la postul TV TCM. Ea a spus că a fost vorba de o procedură de intimitare ca să-și dezvăluie sursele, a a scris France24.

Jurnaliști de top de la 37 de instituții media, printre care AFP, Le Figaro, France 2 si Mediapart, au semnat o scrisoare de susținere pentru jurnaliștii chemați la audieri de servicii. „Ei doar și-au făcut meseria” au spus ziariștii despre colegii lor de breaslă.”[1]

SURSE

  1. https://newstandard.news/2019/05/23/serviciile-franceze-intimideaza-jurnalistii-care-il-critica-pe-macron
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Fost agent CIA: Occidentul a plătit politicieni pentru a întreține ura și a declanșa războiul din Iugoslavia. Mesaj pentru Balcani: "Cei care au incitat la război, acum dețin companiile care vă exploatează resursele. Au făcut sclavi din voi"
Siria susține că SUA au evacuat mai mulți lideri ai Stat Islamic din Siria! Organizația teroristă ISIS a fost creată și finanțată de către SUA în timpul "Primăverii Arabe" (2010 - 2011), cu scopul de a-l elimina pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad!
CIA a incercat sa sparga sistemele de securitate ale telefoanelor si tabletelor Apple ! Totul s-a aflat in urma consultarii documentelor clasificate facute publice de catre Edward Snowden !
Avioane militare israeliene au atacat poziţii militare din Siria
Franţa i-a cerut companiei Microsoft să nu-i mai urmărească pe internet pe utilizatorii de Windows 10
Ministrul polonez de externe: "Vrem vindecarea țării noastre după 25 de ani de îndoctrinare liberală"
Donald Trump a dejucat planul lui Soros de a impune Noua Ordine Mondială
Henry Kissinger, la Conferința Bilderberg, Evian, Franța, 1991: "Drepturile individuale vor fi de bună voie abandonate de către oameni, mai ales dacă bunăstarea lor va fi garantată de către Guvernul Mondial"
Fostul prim ministru al Australiei trage un semnal de alarmă în privința căsătoriilor homosexuale: Ideea că poți schimba pur și simplu definiția căsătoriei și nu va urma nimic altceva este o fraudă intelectuală. Li se spune aceeași minciună ca în SUA
A avut Karl Marx dreptate?
Societatea Fabian și Noua Ordine Mondială
CIA acuză WikiLeaks că ii ajută pe inamicii SUA, dezvăluind cum transformă un telefon în instrument de spionaj
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro