Serviciul secret american (NSA) si britanic (GCHQ) au atacat informatic mai multi producatori de programe antivirus din lume, printre care si Bitdefender !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Serviciul secret american (NSA) si britanic (GCHQ) au atacat informatic mai multi producatori de programe antivirus din lume, printre care si Bitdefender !

Dupa ce fostul agent al serviciului secret american, NSA, Eduard Snowden a dezertat, luand cu el documente clasificate la cel mai inalt nivel, a putut demonstra clar si precis cum serviciile secrete americane si britanice se ocupa de spionajul in masa sub pretextul “luptei impotriva terorismului”.


NSA firme-de-soft

De asemenea, el a mai aratat cum serviciul secret american (NSA) si serviciul secret britanic (GCHQ) au conceput un virus destul de periculos pentru a ataca mai multe programe antivirus din aceasta lume, pe cele mai bune, printre care si programul antivirus dezvoltat de romani, Bitdefender. Virusul se numeste “CAMBERDADA” si nu este singurul, altele fiind “Flame” si “Gauss”.

De pe publicatia Cunoaste Lumea aflam mai multe:


“Conform gândul.info, Edward Snowden a făcut publice noi documente care incriminează acțiunile SUA. Astfel, Agenția Națională de Securitate Cibernetică a SUA (NSA), împreună cu cea britanică GCHQ, ar fi atacat mai mulți producători care oferă soluții de securitate informatică, printre care și firma românească BITDEFENDER, una dintre cele mai mari și mai performante la nivel mondial.

La prima vedere pare un lucru greu de crezut, ținând cont de faptul că americanii militează permanent pentru dezvoltarea acestui tip de activitate, foarte necesară protecției informațiilor…

Problema este însă alta: performanțele obținute de aceste firme, care dezvoltă programe de securitate informatică, au dus la depistarea unor programe spion introduse de agențiile americane în tehnica computerizată de pe piața internațională. Astfel, compania rusă Kaspersky Lab, principala țintă a atacurilor informatice, a descoperit de-a lungul timpului mai multe programe foarte periculoase, precum Flame și Gauss.

Conform The Intercept, Kaspersky Lab a descoperit chiar în acest an o organizație care distribuie unelte de spionaj și malware, numită Equation Group , unelte despre care se crede că au fost dezvoltate de NSA.

„Este extrem de îngrijorător faptul că organizaţiile guvernamentale ne ţintesc pe noi în loc să se concentreze pe adevăraţii adversari şi că încearcă să submineze software de securitate gândit pentru a ne proteja pe toţi. Totuşi, aceasta nu este o supriză”, a transmis Kaspersky într-un comunicat.

Documentele dezvăluite de Snowden prezintă informații începând cu anul 2009. Programul de atacac cibernetic s-a numit CAMBERDADA și a țintit producători de soluții antivirus importanți la nivel mondial precum Karspersky, AVG, Eset, Avast şi Bitdefender.

În contextul în care firma rusă Karspersky și firma românească Bitdefender sunt prezentate într-un raport recent al organizației germane AV-Test drept firmele care au oferit cele mai bune soluții antivirus pentru sistemul de operare Windows 8.1, putem înțelege de ce s-au aflat pe lista neagră a NSA, ale cărei programe spion au avut de suferit.”[1]

SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/bomba-firma-romaneasca-bitdefender-atacata-de-agentia-de-securitate-a-sua/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...