Sfârșitul libertății de exprimare în Germania: Facebook deschide un nou centru de “ștergere a conținutului” în Germania

by “Facebook deschide un nou centru de “ștergere a conținutului” în Germania Facebook va crește semnificativ numărul angajaților săi din Germania însărcinați cu ștergerea postărilor care încalcă noua lege referitoare la mesajele cu conținut ofensator, a anunțat compania americană de social media miercuri, informează Xinhua. Un nou centru de ștergere […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Facebook deschide un nou centru de “ștergere a conținutului” în Germania

Facebook va crește semnificativ numărul angajaților săi din Germania însărcinați cu ștergerea postărilor care încalcă noua lege referitoare la mesajele cu conținut ofensator, a anunțat compania americană de social media miercuri, informează Xinhua.


Un nou centru de ștergere a conținutului, cu 500 de angajați, se va deschide în orașul Essen în toamnă, urmând ca apoi și numărul angajaților de la biroul din Berlin să crească la 700.

Recrutările nu se fac intern, ci Facebook a subcontractat către companiile europene furnizoare de servicii Arvato și Competence Call Center.


În luna iulie, parlamentul federal german a votat “legea Facebook” prin care operatori precum Facebook, Twitter sau YouTube sunt pasibili de amenzi de până la 50 de milioane de euro dacă nu șterg în mod prompt conținutul ofensator.

Potrivit legislației din Germania, conținutul ofensator include incitarea la crimă sau la violență, amenințări, limbaj trivial sau incitarea la revoltă.

Potrivit noii legislații, companiile sunt obligate să ofere utilizatorilor un sistem ușor de folosit, cu răspuns rapid în care se pot încărca reclamații referitoare la conținutul ofensator. Rețelele trebuie să șteargă conținutul ofensator în termen de 24 de ore de la primirea reclamației, deși intervalul în care se pot lua măsuri poate fi extins până la șapte zile în situații ambigue.

Legea a provocat controverse intense înainte de a fi votată, operatorii social media, grupurile de interese și cele pentru apărarea drepturilor civile avertizând asupra posibilelor consecințe negative.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a spus că și-ar dori să fie luată o poziție europeană comună referitoare la acest subiect, nu 27 de variante naționale, catalogând legea germană ca “nepotrivită”.

Activiștii pentru drepturile civile au avertizat că legea ar putea duce la restrângerea libertății de exprimare pentru că operatorii vor tinde spre ștergerea conținutului ambiguu din teama de a nu fi amendați.

Facebook a declarat că intenționează să crească numărul de angajați la nivel internațional care să se ocupe cu monitorizarea și ștergerea conținutului de la 4.500 la 7.500.

AGERPRES/(autor: Simona Tatu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)”[1]

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/lifestyle/2017/08/09/facebook-deschide-un-nou-centru-de-stergere-a-continutului-in-germania-20-47-06
  2. Foto:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Emmanuel Macron vrea introducerea unei legi care să contracareze răspândirea ştirilor false pe reţelele de socializare! Un pretext pentru instaurarea cenzurii!
Președintele Franței, Emmanuel Macron, anunță cenzură pe internet, în cadrul unui proiect împotriva „incitării la ură”
RT și Sputnik cenzurate de Google în numele "democrației" SUA și UE. Rusia a reacționat și avertizează că ar putea interzice difuzarea de publicitate de către Google pe teritoriul său
Legea Copyright-ului - planul Uniunii Europene de a cenzura internetul
Facebook a șters zeci de mii de conturi în Marea Britanie sub pretextul "combaterii știrilor false"
Facebook și Google au făcut o înțelegere pentru cenzurarea internetului
Comisia Europeană pregătește cenzura internetului
O româncă se luptă pentru democrație și pentru libertatea de exprimare în UK
Fake News: expresia propagandei și ideologiei totalitare a celor care vor cenzura internetului
Cenzură Marxistă: Huffington Post a șters de pe site un articol în care autorul îi dădea dreptate lui Trump în privința imigranților. Ziaristul acuza corectitudinea politică a presei care se teme să scrie despre problemele create de imigranți
Schimbare majoră la Facebook. Noua eră, Poliția Gândirii. Sfârșitul libertății de exprimare
Președintele Germaniei: „Anonimatul pe Internet ar trebui să fie interzis.” Germania a adoptat un proiect de lege ce obligă site-urile să șteargă anumite comentarii, dar și să dezvăluie instanțelor identitatea celor care postează
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro