Sfinxul care veghează de mii de ani la poarta Banatului

by “Ca un paznic la poarta Banatului, se găsește la vreo trei kilometri de gara din Băile Herculane, spre sud, înainte de Topleț. De altfel, este cunoscut și ca Sfinxul de la Topleț, fiind situat pe teritoriul administrativ al comunei Topleț, în partea nordică a satului Bârza. Sfinxul Bănățean este […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Ca un paznic la poarta Banatului, se găsește la vreo trei kilometri de gara din Băile Herculane, spre sud, înainte de Topleț.
De altfel, este cunoscut și ca Sfinxul de la Topleț, fiind situat pe teritoriul administrativ al comunei Topleț, în partea nordică a satului Bârza.

Sfinxul Bănățean este unul, dacă nu dintre cele mai misterioase, cu siguranță dintre cele mai interesante monumente ale naturii din România.


Și este unul dintre numeroasele rezervaţii şi monumente ale naturii din județul Caraș-Severin.
Probabil, ați trecut pe lângă el, pe Valea Cernei, pe drumul european E 70 Bucuresti – Timişoara, sau cu trenul, imediat după plecarea din Băile Herculane spre Orșova.

Sfinxul Bănățean este o arie protejată de interes național, administrată în principal pentru conservarea aspectului natural specific.


Megalitul de la Topleț, ca și cel din Munții Bucegi, s-a format de-a lungul timpului, prin implicarea naturii.
Sfinxul Bănățean este cu fața spre apus, pierdut printre copacii de la baza unui deal.

Cu o înălțime de 16 metri și o lățime de 8 metri, Sfinxul Bănățean se poate spune că este mai periculos ca Sfinxul din Bucegi.
În zona rezervației naturale cu o suprafață de o jumătate de hectar, care cuprinde o zonă cu rocă sedimentară (gresie), pereți de stâncă și grohotișuri și suprafețe acoperite de vegetație din specii rare, printre care liliacul sălbatic (Syringa vulgaris), frasinul (din specia Fraxinus ornus) sau lumânărica (din specia Verbascum phlomoides), se pot întâlni și… vipere cu corn, a căror mușcătură se spune că este mortală, în apropierea Sfinxului fiind chiar mai mari și mai periculoase…”[1]

SURSE

  1. https://www.banatulazi.ro/sfinxul-care-vegheaza-de-mii-de-ani-la-poarta-banatului
  2. Foto: banatulazi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

#Rezistenți, Soros e penal – Iată sentința de condamnare! Așa-zisa societate civilă moralistă din România, formată din ONG-urile finanțate de afaceristul George Soros, împreună cu grupările #rezist, ascund că mentorul lor a fost condamnat penal definitiv în Franța, pentru fraudarea băncii Societe Generale. Soros s-a jelit la CEDO, dar judecătorii europeni au statuat că Franța l-a condamnat corect pe infractor (Decizia CEDO)
Cucuteni - o civilizație mai veche decât Mesopotamia
Marea Unire de la Gay Pride – credulitatea plus confuzia plus propaganda egal love
Misterul Iezerului, lacul de forma României din Munții Șureanu
Comorile Romaniei sunt raspandite prin Muzeele Europei
Mai sunt 65 de protocoale SRI nedesecretizate
În 2010, Ministerul Sănătății i-a mințit pe români că actorul Toni Tecuceanu a murit de gripă porcină pentru a-i determina să se vaccineze! Actorul Toni Tecuceanu a murit din cauza unei bacterii din spital!
"Susținătorii dacilor sunt fasciști sau comuniști" - ne spun denigratorii istoriei noastre
Tunelurile din Călăraşi
Dr. Mircea Ciuhrii, doctor docent în virusologie, a demascat isteria gripei aviare din perioada 2005-2006
Primarul din Sfântu Gheorghe acuzat că batjocorește drapelul național și îi umilește pe români: „Nu putem întâmpina Centenarul Marii Uniri umiliți în propria țară. Ne obligă memoria înaintașilor!”! Extremiștii unguri trebuie expulzați din România!
Sferele luminoase din Munții Retezat
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro