Shambala, regatul ascuns indicat în hărțile secrete tibetane

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În hărțile tibetane Kanjur și Tanjurte indică o zonă pentru regatul ascuns, denumit de acestea Shambhala, iar spațiul aflat în această regiune la mare adâncime sub scoarța terestră este populat de urmașii supraviețuitorilor celor două continente scufundate cândva în Pacific și Atlantic.

Shambala mai poartă denumirea și de Agartha, adică lumea subterană, în care se spune că ar fi depozitate și conservate vechile taine ale științelor oculte. Este descrisă cu lux de amănunte în lucrarea lui Yves Alveydre ca ramificându-se în lungi galerii, sub toate continentele și oceanele.


Agartha, ținutul de negăsit de occidentali, este acoperit, se zice, de o mare cupolă. În alte prezentări Agartha devine un fel sanctuar bibliotecă, situat sub Himalaia, în care înțelepții studiază limbile sacre pentru a ajunge la limba universală, Vattan.

În urma cataclismului planetar, ultimii reprezentanți ai avansatei civilizații de atunci, edificată pe teritoriul ocupat de podișul Gobi, s-au refugiat într-un imens sistem de caverne săpat în interiorul lanțului de munți Himalaya. Acolo ei s-au separat în două grupe, fiecare stabilindu-și un centru spiritual și material propriu. În Argartha se află cetatea binelui, a contemplării și a neamestecului în evoluția lumii.


În momentul de față, relata la începutul secolului un lama mongol, acesta este un regat uriaș, capitala este înconjurată de localități în care trăiesc marii preoți și savanții. Palatul Regelui Lumii este înconjurat de palatele gurilor care stăpânesc toate forțele vizibile și invizibile ale pământului, ale infernului, ale cerului.

Nu există închisori, poliția este asigurată de capii de familie iar conducerea de către 12 membrii ai Inițierii Supreme.
În privința descrierii Sfântului Regat toate textele tibetane sunt unanime în descrierile lor, un prim șir de munți înalți acoperiți cu ghețuri, formează întăririle exterioare, inaccesibile, pierdute în nori. Aceste culmi sunt de netrecut, unii lamași tibetani spun că numai prin levitație se poate trece dincolo de ele, iar alții spun că există o serie de pasaje secrete subterane care ar permite accesul dincolo.

În marile biblioteci există ghiduri vechi care descriu itinerariul spre Shambhala. Sunt pline de intervenții divine și supranaturale, ofrande și mantre ce trebuie repetate în anumite momente ale călătoriei, trecători periculoase în care o serie de ființe supraumane intervin spre a-l ajuta sau împiedica pe călător. Pretutindeni se întâlnește aceeași atmosferă fantastică, compusă dintr-o realitate împletită cu viziuni și vise.

Călătoria spre Shambala devine o cale către Lumina interioară a Sinelui. Shambala este condusă de o ierarhie restrânsă de ființe superioare, cunoscute sub numele de Mahatma, în sanscrită marile spirite. Aceste ființe realizate, dotate cu puteri paranormale, și-au terminat evoluția pe Pământ, dar și-au asumat misiunea de a veghea asupra umanității în scopul facilitării progresului ei spiritual.

Oamenii din Shambala se ivesc din când în când și contactează pe cei mai elevați pământeni din punct de vedere spiritual și le dăruiesc obiecte care le permite acestora rezonanța instantanee cu Shambala. Cei patru mari maeștri ai Shambalei corespund celor patru Maharajași sau Marilor Regi existenți în tradiția Indiei și Tibetului, care prezidează cele patru elemente, apă, aer, foc și pământ. Maestrul Suprem, cel de-al cincilea, care se află în centru, pe Muntele Sacru reprezintă Eterul, chintesența, elementul primordial prin care au apărut cele patru.

Shabala nu este doar centrul budist de înțelepciune ocultă, ci este, în fond, centrul spiritual al perioadei viitoare din cadrul ciclului cosmic în care ne aflăm.

Lamașii iluminați se află într-o comunicare permanentă și neîntreruptă cu această confrerie spirituală ce ghidează destinele lumii.
Aceste ființe invizibile pentru ochii oamenilor obișnuiți, sunt percepute de clarvăzători. Conform tradiției, scopul esențial al acestei confrerii spirituale este de a elibera umanitatea de coșmarul ignoranței și de a-i face pe oameni să iubească virtuțile, fără a urmări pentru aceasta vreo recompensă. De fapt, refuzul oricărei recompense materiale este comandamentul oricărui ocultist adevărat. Binele și numai binele aproapelui tău constituie obiectivul urmărit de către adevărații inițiați.

 

Problemele ierarhiei de lumină sunt infinit mai complexe decât ale oricărui guvern al lumii actuale. Funcționând pe frecvențe necunoscute de știința noastră, ea are ca scop titanic observarea și neutralizarea parțială a aurei negative mentale care înconjoară Terra, precum și blocarea influenței gândurilor malefice ce s-au acumulat încă de la începutul umanității.

Aivanhov în cartea sa Vărsătorul și venirea Epocii de Aur face următoarele observații. Cu ani în urmă v-am vorbit despre Shambala. Acest regat este în parte ascuns în subteran, dar este în legătură cu suprafața pământului, existând deschideri în diferite părți ale lumii, la poli, în America de Sud, în Mongolia, în Tibet și chiar în Franța, în Pirinei.  Shambala este un regat foarte înțelept organizat și guvernat, în care milioane de oameni trăiesc în prosperitate, pace și fericire, la adăpost de boli și chiar de bătrânețe.

În vârf domnește o trinitate de ființe, Brahatma, Mahatma și Mahayana. Lui Brahatma îi este încredințată Autoritatea, lui Mahatma, Puterea și lui Mahayana, Organizarea. Shambala trebuie să fie pentru toți oamenii un ideal spiritual și un model de organizare, de guvernământ și de viață colectivă.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/shambhala-regatul-ascuns-indicat-in-hartile-secrete-tibetane
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...