Simbolistica masonică de pe bancnota de un dolar! 10 simboluri masonice pe bancnota de un dolar

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Primele bancnote din istorie au aparut in China, inca din secolul al VII-lea, insa folosirea lor s-a raspandit abia in secolele X-XI, in timpul dinastiei Song. Negustorii de ceai incheiau tranzactiile mari cu bilete din hartie, ca sa evite sa transporte cantitati mari de metale pretioase.

Aceste bilete garantau ca emitentul se obliga sa plateasca o anumita suma, in moneda reala (metale pretioase), la o data ulterioara sau la ordin, recunoscand practic o datorie. In timp, odata cu retragerea metalelor pretioase din sistemul monetar, detinerea fizica a aurului pentru tranzactii a inceput sa fie descurajata, iar bancnotele care putea fi convertite ulterior in valoarea lor nominala au devenit mijlocul favorit de plata.


Dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, odata cu introducerea sistemului de mangement monetar Bretton Woods, multe state au renuntat la convertibilitatea in aur, in schimbul dolarului american, care, la randul lui, putea fi schimbat in metal pretios. Din cauza deficitului comercial si bugetar al SUA in timpul razboiului din Vietnam, state ca Germania sau Elvetia au parasit sitemul Bretton Woods. In 1971, Richard Nixon, presedintele Statelor Unite, a eliminat convertibilitatea dolarului american in aur. De atunci, monedele fluctueaza liber una fata de cealalta.

Primele bancnote de un dolar au fost tiparite in Statele Unite in 1862, in format mare, 189×79 mm. Portretul din partea stanga a bancnotei este al lui Salmon P. Chase, Secretarul Trezoreriei in timpul presedintelui Abraham Lincoln.


Initial, bancnotele erau tiparite de banci private, care trebuiau sa cumpere securitati guvernamentale, un fel de obligatiuni care garantau valoarea biletului emis. Din 1877, acestea sunt tiparite de guvernul federal si, in prezent, sunt garantate de cele douasprezece banci regionale care fac parte din Sistemul Federal de Rezerve al SUA.”[1]

10 simboluri ascunse pe bancnota de un dolar !

“1.Paianjenul

Foarte multi cred ca ei pot vedea un paianjen mic in locul bufnitei. Sa nu uitam ca inaltii masoni, atunci cand au fost intrebati “si cu jahbulon cum e ?”, au refuzat sa vorbeasca. Jahbulon fiind o zeitate monstruoasa sau reptiliana, caci reptilienii nu prea mai sint un secret.

rsz_xdfcgvyhbnjkm

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Bufnita

rsz_owlnjewfbewi

 

 

 

 

 

 

 

 

In coltul din dreapta al bancnotei de un dolar e un scut care inconjoara cifra 1, iar in coltul stang al scutului se poate vedea o creatura mica. Unii zic ca este o bufnita si ca este un simbol masonic. Altii spun ca bufnita e facuta ca sa arate ca bancnota nu e contrafacuta. Iar unii spun ca nici macar nu e o buftina.

3. Fata Forever Alone

forever-alone3r23223r2r2 - Copy - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fata Forever Alone este populara pe internet din 2009. Fanii acestei fete triste au realizat ca o pot gasi pe bancnota de un dolar. Daca te uiti atent la pirmadia pe randul al treilea de jos, pe una dintre caramizi in dreapta o vei gasi si tu.

4.Shiva

rsz_dolapoza

 

 

 

 

 

 

 

Shiva, zeul hindus cunoscut ca si distrugatorul, este situat pe spatele bacnotei. Pe fiecare parte a bacnotei in stanga jos, intre ONE si cifra 1, se gaseste o figura care ar putea fi considerata Shiva, cu parul in coc, asa cum e reprezentat in mod traditional.

5.Numarul 13

ifwhf89w3 - Copy - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest numar semnifica cele 13 colonii fondatoare, dar 13 octombrie a fost data cand Cavalerii Templieri au fost macelariti din ordinul lui Philip cel Frumos. Masina in care se afla Printesa Diana de Wales a lovit stalpul al 13-lea. Se pot vedea: 13 trepte la piramida, 13 stele deasupra vulturului, 13 dungi verticale si 13 dungi orizontale pe scut, 13 frunze si 13 fructe de padure pe ramura de maslin si vulturul tine de asemenea 13 sageti.

6. Crucea malteza

crucea malta y3278328732

 

 

 

 

 

 

In partea de sus stanga a bancnotei, in spatele cuvantului ONE si a numarului se poate vedea crucea malteza. Aceste cruce este simbolul cavalerilor din Malta si al insulei Malta. Crucea are opt colturi si are forma de 4 V-uri fiind unite prin varf. Desingul este preluat de la crucea folosita la prima cruciada.

7. Steluta

rsz_zertfvgyb

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca te uiti pe bancnota de un dolar vei vedea imediat dupa serie o steluta mica care se foloseste in carti ca nota de inlocuire. Aceasta apare atunci cand doua bancnote sunt printate cu aceeasi serie, pe una dintre ele se adauga steluta dupa serie. Bancnotele cu steluta sunt foarte cautate de colectionari si fiind foarte rare pot avea o valoare mare.

8. MDCCLXXVI

rcvgbh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La baza piramidei se gaseste MDCCLXXVI. Aceste litere reprezinta anul 1776 si este scris cu numere romane. Fondatorii au dorit ca anul sa fie printat pe dolarul american deoarece cand America si-a castigat independenta a fost considerat inceputul unei noi ere.

9. Litera marcata

lireaaaa67a7a

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe partea stanga a bancnotei exista un cerc in care se afla o litera mica. Probabil te-ai uitat de multe ori la aceasta litera fara sa stii ce simbolizeaza. Aceasta litera marcheaza banca federala in care a fost printata. Uite o lista cu care poti descoperi unde a fost printata bancnota ta: Boston – A, New York – B, Philadelphia – C, Cleveland – D, Richmond – E, Atlanta – F, Chicago – G, St. Louis – H, Minneapolis – I, Kansas City – J, Dallas – K, San Francisco – L.

10. Ochiul

thr eye 1234242342

 

 

 

 

 

 

 

 

Un simbol poate nu atat de ascuns la vedere, dar ochiul de deasupra piramidei de pe bacnota americana a fost intotdeauna cel mai mare mister. Piramida reprezinta cele 13 colonii fondatoare si e neterminata pentru a arata extindera statului, dar nimeni nu stie ce simbolizeaza mai exact ochiul inconjurat de lumina. O teorie zice ca ar reprezenta ochiul lui Dumnezeu, iar alta spune ca e ochiul francmasonilor, oricum dolarul este dovada ca majoritatea fondatorilor erau francmasoni.”[2]

SURSE

1. http://www.caplimpede.ro/francmasonerie-sau-mesaje-secrete-descifrarea-exacta-a-simbolurilor-de-pe-bancnota-de-un-dolar/

2. http://www.biztop.ro/zece-simboluri-ascunse-de-pe-dolarul-american/

3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Avocatul german Reiner Fuellmich și colegii săi afirmă că testele PCR, promovate de Organizația Mondială a Sănătății, de alte organizații și de numeroși alți oficiali din domeniul sănătății, trebuie făcute responsabile pentru izolări și restricții
Terorismul sub "Steag Fals": Big Brother, Stat Polițienesc și sfârșitul libertății umane
Diplomat israelian ameninţă cu “doborârea” unor oficiali britanici
Utopia capitalistă
Ministrul rus de Externe: "SUA îi apără pe teroriștii ISIS". Rusia convoacă reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, după ce SUA a atacat armata siriană, care luptă împotriva teroriștilor ISIS
Americanii au scos la suprafaţă un submarin rusesc cu trei rachete nucleare armate la bord
Masca obligatorie nu are legătură cu sănătatea, ci cu controlul social
Avioanele triunghiulare ASTRA TR-3B provoacă panică. Planurile militare de top americane ar implica şi extratereştri
David Rockefeller, mare susținător al Globalizării și Noii Ordini Mondiale, a murit la vârsta de 101 ani!
Un australian si-a implantat un microcip in mana pentru a controla noul Iphone 6 ! Oamenii vor ajunge sclavii tehnologiei moderne !
Legea Marțială și Dictatura Militară în SUA
Operațiuni "steag fals": În Italia, la sfârşitul anilor `70, serviciile secrete s-au folosit de “armata din culise” NATO cu numele de cod “Gladio”, pentru a pune la cale atentate prin care să discrediteze mişcarea socialistă italiană, care, la vremea respectivă, deţinea un loc important în Parlament
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...