Singurul caz din istorie când mărturia unei fantome a fost folosită la condamnarea unui criminal

by “În 1897, în comitatul Greenbrier din Virginia de Vest, SUA, o moarte suspectă s-a petrecut. Alva „Zona” Heaster Shue a murit subit, iar trupul său a fost găsit de un vecin. Autopsia a consemnat că femeia a murit pentru că nu s-a mai trezit din leșin. Mary Jane Heaster, […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

În 1897, în comitatul Greenbrier din Virginia de Vest, SUA, o moarte suspectă s-a petrecut. Alva „Zona” Heaster Shue a murit subit, iar trupul său a fost găsit de un vecin. Autopsia a consemnat că femeia a murit pentru că nu s-a mai trezit din leșin.

Mary Jane Heaster, mama femeii care murise misterios, a simțit că ceva nu este în regulă. Fiica sa nu avea cum să moară în acest fel, în condițiile în care nu mai leșinase până atunci și nici nu suferea de nicio boală.


Mai mult de atât, cel mai misterios fapt menționat de Mary Jane Heaster este că ginerele său s-a ocupat de spălarea și pregătirea cadavrului fiicei sale. În acele vremuri, femeilor le revenea această sarcină. Bărbații nu aveau voie să spele corpurile morților. Mai mult de atât, bărbatul în cauză s-a opus cu vehemență realizării autopsiei.

Mary Jane Heaster l-a suspectat din prima clipă pe ginerele său, Erasmus „Edward” Stribbling Trout Shue, dar poliția nu avea nicio dovadă în acest sens. Timp de o lună cazul a fost suspendat din lipsă de probe, dar într-o noapte povestea a luat o întorsătură neașteptată.


Pe parcursul a patru nopți, spiritul Zonei a tot apărut în camera mamei, căreia i-a descris detaliile macabre ale morții în mâinile soțului. Fantoma i-a dezvăluit lui Mary Jane că Shue i-a rupt gâtul. Mary Jane a povestit aceste detalii la poliție. Mărturia sa a fost de ajuns pentru exhumarea și investigarea cadavrului. La 22 februarie 1897, mai mulți medici investigau din nou trupul Zonei, de această dată pe îndelete și fără întreruperile soțului. Au descoperit că traheea Zonei fusese zdrobită, ligamentele sucite și că pe piele avea mai multe vânătăi.

Erasmus „Edward” Stribbling Trout Shue își ucisese soția cu sânge rece și în urma autopsiei s-a stabilit acest aspect. Poliția l-a arestat pe bărbat și l-a trimis în spatele gratiilor închisorii federale.

În timpul procesului, avocatul lui Edward a făcut greșeala să creadă că Mary Jane se va face de râs cu mărturia sa paranormală. Cu toate acestea, povestea ei se susţinea și a rezistat la verificări, iar judecătorul nu a putut nicicum convinge jurații să nu ia în seamă relatările pline de emoție despre vizite din lumea de dincolo.

Pe 11 iulie 1897, Edward a fost găsit vinovat de uciderea soției sale și a fost condamnat la închisoare pe viață. A murit în pușcărie trei ani mai târziu, din cauza unei boli necunoscute.

 

Acesta a fost primul și ultimul caz în care mărturia unei fantome a fost luată în considerare pentru elucidarea și condamnarea unui caz atât de bizar.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/singurul-caz-din-istorie-cand-marturia-unei-fantome-a-fost-folosita-la-condamnarea-unui-criminal
  2. Foto: efemeride.ro
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro