Sinodul panortodox la final. Biserica Ortodoxă se pronunță împotriva globalizării, a transformării omului în mașinărie biologică și afirmă că este singura Biserică întemeiată de Hristos

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Duminică, 26 iunie, s-a încheiat Sinodul Panortodox convocat în insula Creta, întâlnire la care au luat parte majoritatea Bisericilor Ortodoxe locale.

La finalul lucrărilor s-a dat publicității Enciclica Sinodului, practic un fel de sinteză a deciziilor ce decurg din hotărârile episcopilor prezenți la întâlnirea din Creta.


În document, ce a fost publicat până acum în engleză pe siteul Mănăstirii Petru-Vodă, se afirmă în primul rând că Biserica Ortodoxă este „continuatoarea autentică a Bisericii celei Una, Apostolică și Catolică (universală -n.n.), așa cum este mărturisită în Simbolul de Credință (Crezul) și cum este confirmată de învățăturile Sfinților Părinți ai Bisericii”.

De asemenea, Biserica Ortodoxă a recunoscut Sinoadele convocate de Sfântul Fotie cel Mare și Sfântul Grigorie Palama, dar și cele ulterioare.
Biserica Ortodoxă consideră uniunea dintre un bărbat și o femeie ca o „mare taină…a lui Hristos și a Bisericii”.
O secțiune aparte îi este dedicată dezvoltării științei și tehnologie. Biserica Ortodoxă consideră că pe lângă beneficiile evidente, omul este confruntat cu „pericolul manipulării libertății umane, cu folosirea omului ca pe un simplu mijloc, dar și pierderea tradițiilor precum și distrugerea mediului înconjurător”.
În ceea ce privește dezvoltările Biologiei, Geneticii și Neuropsihologiei, Biserica afirmă că „omul este în pericol de a fi transformat într-o mașinărie biologică, o simplă element social impersonal sau într-un mecanism mecanic al gândirii controlate”.
În opoziție cu fenomenul globalizării, căreia i se opune, dar și în contra naționalismului extremist, Biserica Ortodoxă „propune protecția identității popoarelor și întărirea identității locale”.  De asemenea, Biserica se opune principiului „autonomiei economiei” sau a „economismului”, care urmărește transformarea economiei din mijloc în scop.
În ceea ce privește dialogul cu alți creștini, Biserica Ortodoxă afirmă că va continua, dar că „asta nu înseamnă și nu va însemna vreun compromis în materie de credință”.

Textul integral al Enciclicei și o traducere parțială se găsesc pe siteul Mănăstirii Petru Vodă.”[1]


SURSE

  1. http://www.activenews.ro/stiri-social/Sinodul-panortodox-la-final.-Biserica-Ortodoxa-se-pronunta-impotriva-globalizarii-a-transformarii-omului-in-masinarie-biologica-si-afirma-ca-este-SINGURA-Biserica-intemeiata-de-Hristos-134484

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Ce știu nemții? Germania și-a repatriat o parte din aurul ținut la Paris și New York
În anul 1969, profesorul Jose M.R. Delgado de la Universitatea Yale a perfecționat stimularea electrică a creierului de la distanță ajungând la controlul comportamentului, acțiunilor, instinctelor și emoțiilor de la distanță
Utilizarea armelor electromagnetice pentru inducerea unei stări continue de frică
Planul Kalergi - "Idealismul Practic": "Omul viitorului va fi o corcitură". Genocidul popoarelor europene în vederea creării Pan-Europa
Sistemul de Mare Putere cu Microunde (HPM – High Power Microwave), cunoscut sub numele de Sistemul Activ de Negare (Active Denial System – ADS), pulsează radiații electromagnetice de 95 GHz, făcând astfel ca moleculele din și de sub piele să fiarbă, topind organele interne
Sistemul Acustic cu Rază Mare de Acțiune (Long Range Acoustic Device – LRAD), o armă sonică silențioasă (sistem de comunicare sonoră dirijată), emite în mod dirijat unde acustice termo-elastice de frecvență înaltă (2,5kHz) într-un fascicul de 30 de grade, care ajunge în mod silențios la urechea internă prin intermediul vibrațiilor osoase craniene
Frankfurt este primul oraș german în care nativii au devenit minoritari: 51,2% din locuitori sunt imigranți
Rusia anunță sfârșitul războiului din Siria: ISIS nu mai controlează nimic
Un fost Ministru israelian al Apărării a declarat că Israelul are un canal de comunicare cu teroriștii ISIS și că teroriștii ISIS și-au cerut scuze după ce i-au atacat pe soldații IDF (Israel Defense Forces)
Dispozitivele de direcţionare a mesajelor către creier sunt arme neuro-electromagnetice non-letale
Avocatul Robert Kennedy Jr. și reputatul medic Wolfgang Wodarg au răspuns într-un mod pertinent la unele din întrebările publicului, atât cu privire la "pandemia" Covid-19, cât și cu privire la vaccinare. Aceste informații sunt sistematic trecute sub tăcere de către mass-media oficială
Uniunea Europeană este, de fapt, dincolo de aparențe, antipodul democraţiei
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...