Sinodul panortodox la final. Biserica Ortodoxă se pronunță împotriva globalizării, a transformării omului în mașinărie biologică și afirmă că este singura Biserică întemeiată de Hristos

by “Duminică, 26 iunie, s-a încheiat Sinodul Panortodox convocat în insula Creta, întâlnire la care au luat parte majoritatea Bisericilor Ortodoxe locale. La finalul lucrărilor s-a dat publicității Enciclica Sinodului, practic un fel de sinteză a deciziilor ce decurg din hotărârile episcopilor prezenți la întâlnirea din Creta. În document, ce […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Duminică, 26 iunie, s-a încheiat Sinodul Panortodox convocat în insula Creta, întâlnire la care au luat parte majoritatea Bisericilor Ortodoxe locale.

La finalul lucrărilor s-a dat publicității Enciclica Sinodului, practic un fel de sinteză a deciziilor ce decurg din hotărârile episcopilor prezenți la întâlnirea din Creta.


În document, ce a fost publicat până acum în engleză pe siteul Mănăstirii Petru-Vodă, se afirmă în primul rând că Biserica Ortodoxă este “continuatoarea autentică a Bisericii celei Una, Apostolică și Catolică (universală -n.n.), așa cum este mărturisită în Simbolul de Credință (Crezul) și cum este confirmată de învățăturile Sfinților Părinți ai Bisericii”.

De asemenea, Biserica Ortodoxă a recunoscut Sinoadele convocate de Sfântul Fotie cel Mare și Sfântul Grigorie Palama, dar și cele ulterioare.
Biserica Ortodoxă consideră uniunea dintre un bărbat și o femeie ca o “mare taină…a lui Hristos și a Bisericii”.
O secțiune aparte îi este dedicată dezvoltării științei și tehnologie. Biserica Ortodoxă consideră că pe lângă beneficiile evidente, omul este confruntat cu “pericolul manipulării libertății umane, cu folosirea omului ca pe un simplu mijloc, dar și pierderea tradițiilor precum și distrugerea mediului înconjurător”.
În ceea ce privește dezvoltările Biologiei, Geneticii și Neuropsihologiei, Biserica afirmă că “omul este în pericol de a fi transformat într-o mașinărie biologică, o simplă element social impersonal sau într-un mecanism mecanic al gândirii controlate”.
În opoziție cu fenomenul globalizării, căreia i se opune, dar și în contra naționalismului extremist, Biserica Ortodoxă “propune protecția identității popoarelor și întărirea identității locale”.  De asemenea, Biserica se opune principiului “autonomiei economiei” sau a “economismului”, care urmărește transformarea economiei din mijloc în scop.
În ceea ce privește dialogul cu alți creștini, Biserica Ortodoxă afirmă că va continua, dar că “asta nu înseamnă și nu va însemna vreun compromis în materie de credință”.

Textul integral al Enciclicei și o traducere parțială se găsesc pe siteul Mănăstirii Petru Vodă.”[1]


SURSE

  1. http://www.activenews.ro/stiri-social/Sinodul-panortodox-la-final.-Biserica-Ortodoxa-se-pronunta-impotriva-globalizarii-a-transformarii-omului-in-masinarie-biologica-si-afirma-ca-este-SINGURA-Biserica-intemeiata-de-Hristos-134484

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

SUA vor să creeze o coaliție pentru înlocuirea puterii în Venezuela
Istoria evreilor - istoria khazarilor
CIA pregătește un atac informatic fără precedent la adresa Rusiei
CIA a incercat sa sparga sistemele de securitate ale telefoanelor si tabletelor Apple ! Totul s-a aflat in urma consultarii documentelor clasificate facute publice de catre Edward Snowden !
Baze militare secrete pe care nu le puteţi vedea pe Google Earth
Martorii lui Iehova - promoveaza Noua Ordine Mondiala in Romania ! Fondatorul acestei secte, Charles Tazz Russel a fost francmason de grad 33 !
24 martie 1999 - bombardarea Serbiei de către NATO! Premierul Vucici: "Nu vom încerca să devenim stat membru al unei alianțe care ne-a ucis copiii! A fost cea mai brutală agresiune!"
Serviciul secret american (NSA) si britanic (GCHQ) au atacat informatic mai multi producatori de programe antivirus din lume, printre care si Bitdefender !
De ce a dat faliment social democrația în Europa? Liderii s-au îmbogățit, au trecut în tabăra globaliștilor și au uitat de cei care chiar muncesc
Israel, 70 de ani de independență! Israelul este creația familiei Rothschild!
Un fost Ministru israelian al Apărării a declarat că Israelul are un canal de comunicare cu teroriștii ISIS și că teroriștii ISIS și-au cerut scuze după ce i-au atacat pe soldații IDF (Israel Defense Forces)
Grupul Masonic Bilderberg se va intalni in 2015, in Austria la Interalpen Hotel Tyrol ! Intalnirea ar putea avea loc la mijlocul lunii iunie !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro