Sinodul panortodox la final. Biserica Ortodoxă se pronunță împotriva globalizării, a transformării omului în mașinărie biologică și afirmă că este singura Biserică întemeiată de Hristos

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Duminică, 26 iunie, s-a încheiat Sinodul Panortodox convocat în insula Creta, întâlnire la care au luat parte majoritatea Bisericilor Ortodoxe locale.

La finalul lucrărilor s-a dat publicității Enciclica Sinodului, practic un fel de sinteză a deciziilor ce decurg din hotărârile episcopilor prezenți la întâlnirea din Creta.


În document, ce a fost publicat până acum în engleză pe siteul Mănăstirii Petru-Vodă, se afirmă în primul rând că Biserica Ortodoxă este “continuatoarea autentică a Bisericii celei Una, Apostolică și Catolică (universală -n.n.), așa cum este mărturisită în Simbolul de Credință (Crezul) și cum este confirmată de învățăturile Sfinților Părinți ai Bisericii”.

De asemenea, Biserica Ortodoxă a recunoscut Sinoadele convocate de Sfântul Fotie cel Mare și Sfântul Grigorie Palama, dar și cele ulterioare.
Biserica Ortodoxă consideră uniunea dintre un bărbat și o femeie ca o “mare taină…a lui Hristos și a Bisericii”.
O secțiune aparte îi este dedicată dezvoltării științei și tehnologie. Biserica Ortodoxă consideră că pe lângă beneficiile evidente, omul este confruntat cu “pericolul manipulării libertății umane, cu folosirea omului ca pe un simplu mijloc, dar și pierderea tradițiilor precum și distrugerea mediului înconjurător”.
În ceea ce privește dezvoltările Biologiei, Geneticii și Neuropsihologiei, Biserica afirmă că “omul este în pericol de a fi transformat într-o mașinărie biologică, o simplă element social impersonal sau într-un mecanism mecanic al gândirii controlate”.
În opoziție cu fenomenul globalizării, căreia i se opune, dar și în contra naționalismului extremist, Biserica Ortodoxă “propune protecția identității popoarelor și întărirea identității locale”.  De asemenea, Biserica se opune principiului “autonomiei economiei” sau a “economismului”, care urmărește transformarea economiei din mijloc în scop.
În ceea ce privește dialogul cu alți creștini, Biserica Ortodoxă afirmă că va continua, dar că “asta nu înseamnă și nu va însemna vreun compromis în materie de credință”.

Textul integral al Enciclicei și o traducere parțială se găsesc pe siteul Mănăstirii Petru Vodă.”[1]


SURSE

  1. http://www.activenews.ro/stiri-social/Sinodul-panortodox-la-final.-Biserica-Ortodoxa-se-pronunta-impotriva-globalizarii-a-transformarii-omului-in-masinarie-biologica-si-afirma-ca-este-SINGURA-Biserica-intemeiata-de-Hristos-134484

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Fostul avocat al lui Slobodan Miloșevic a fost împușcat mortal în fața casei sale din Belgrad! În 2016, Slobodan Milosevic a fost achitat de către Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie!

Relatările din lumea de dincolo ale bărbatului care a “murit” de două ori

Foreign Policy: “În Ucraina guvernul și oligarhii fură banii trimiși de FMI și occidentali”

Mânăstirea Tismana, o mânăstire cât toată averea României

Varujan Vosganian contestă public legea vaccinării obligatorii: „E o acțiune cu un categoric interes economic. Această lege dezvoltă un sistem de persecuție”. Liderul ALDE neagă existența epidemiei de rujeolă invocate de autorități

Închide