Siria: “Atacul chimic a fost 100% un pretext fabricat”

by “Bashar al Assad: “Occidentul – mai ales SUA – e complice al teroriștilor și a pus în scenă toată această poveste pentru a servi drept pretext la atacului american” BUCUREȘTI, 13 apr — Sputnik. Presupusul atac chimic asupra unui oraș al rebelilor din nord-vestul Siriei a fost ‘100% fabricat’ […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Bashar al Assad: “Occidentul – mai ales SUA – e complice al teroriștilor și a pus în scenă toată această poveste pentru a servi drept pretext la atacului american”

BUCUREȘTI, 13 apr — Sputnik. Presupusul atac chimic asupra unui oraș al rebelilor din nord-vestul Siriei a fost ‘100% fabricat’ și a servit drept pretext pentru a justifica loviturile aeriene americane împotriva armatei siriene, a declarat joi președintele sirian Bashar al-Assad, într-un interviu acordat în exclusivitate agenției France Presse, la Damasc.


“Pentru noi, atacul chimic a fost a fost ‘fabricat’ 100%”, a declarat președintele Siriei Bashar al Assad pentru Agence Frace Presse. “Impresia noastră este că Occidentul — mai ales SUA — este complice al teroriștilor și că a pus în scenă toată această poveste pentru a servi drept pretext la atacului american din 7 aprilie împotriva unei baze aeriene siriene.

În primul său interviu acordat după atacurile americane, președintele sirian și-a reafirmat pozițiile de până acum: relația cu Rusia, lupta cu teroriștii, dar și faptul că nu dispune de arme chimice. În plus, a adăugat Assad, va accepta și va sprijini o anchetă imparțială în privința presupusului atac chimic. Garanția imparțialității o reprezintă pentru președintele sirian Rusia.


“Nu ne putem permite o anchetă decât în cazul în care aceasta va fi imparțială și asigurându-ne că țări imparțiale vor lua parte la ea, pentru că aceasta să nu fie folosită în scopuri politice”, a declarat președintele al-Assad. Bashar al Assad a declarat că nu deține arme chimice din 2013, fapt verificat de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (organism ONU) și a adăugat “chiar dacă am deține asemenea arme, nu le-am folosi niciodată împotriva poporului nostru”.

În privința atacului american, Assad a declarat că “Puterea noastră de tragere și capacitatea noastră de a-i ataca pe teroriști nu au fost afectate de aceste lovituri”. Mai mult, Assad a spus că SUA “nu dau dovadă seriozitate în căutarea unei soluții politice” dar și că “folosesc procesul politic de la Geneva pentru a veni în ajutorul teroriștilor: americanii folosesc procesul politic drept umbrelă pentru teroriști”, a declarat Assad pentru AFP, preluat de BBC.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20170413/12160384/siria-atac-chimic-pretext-fabricat.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro