Sistemul financiar mondial: Mecanismul de înrobire a statelor

Distribuie!

„Prin emiterea la scară mondială a unei valute care nu este fixată de vreo valoare fizică, Federal Reserve Banck și-a dezvoltat un interes puternic în menținerea unei cereri globale stabile și în creștere pentru dolari SUA.

Să nu uităm că FED creează dolari din nimic și apoi câștigă profit cu dobânzi pe care și le-a stabilit singură. Ce sistem minunat și-a stabilit Rezerva Federală pentru ea însăși, nu-i așa? Nu e de mirare că grupul privat care gestionează Rezerva Federală (cunoscut și ca „Elita de pe Wall Street”) ignoră toate încercările de audit, adică de a fi supravegheat de guvern sau de a se interveni în vreun fel în propriul sistem.


În felul acesta puterea de dominație a dolarului american a crescut continuu, iar celelalte state ale lumii au ajuns să funcționeze în pierdere. Plini de „solicitudine umanitară” cămătarii de pe Wall Street propun însă oricărui stat aflat în dificultate să îl ajute printr-o soluție „salvatoare”: să îi acorde împrumuturi.

De fapt, ei se asigură prin marionetele lor instalate prin corupție la conducerea acelor țări că respectivele guverne vor accepta ofertele FMI sau ale Băncii Mondiale. Prin această cursă statele intră într-o spirală a datoriilor care cresc amețitor de la an la an, fapt care le face și mai ușor de controlat (șantajat). Iată pe scurt cum statele lumii ajung progresiv prin acest sistem în postura de state vasale.


Bineînțeles, situația a generat în timp din partea statelor înșelate o serie de inițiative de a trece la alte monede de referință. Dar aceste încercări au fost prompt și aspru pedepsite de elitele globaliste. Sub diferite pretexte, respectivele țări au fost atacate economic și chiar militar de NATO (condusă de SUA) și nu de puține ori conducătorii acelor state au fost asasinați și înlocuiți cu alții mai… cooperanți.

Exact din aceste motive au fost atacate țări precum Libia, Iran, Irak, Venezuela, Siria și multe altele. România a reușit performanța extraordinară ca în 1989, sub conducerea lui Ceaușescu, să își plătească integral datoria externă. Mai mult decât atât, Ceaușescu intenționa să instituie alături de țările arabe o bancă ce ar fi oferit împrumuturi într-o altă monedă decât dolarul, la o rată a dobânzii mult mai mică decât cea impusă de FMI. Bineînțeles, după asasinarea brutală a lui Ceaușescu acest plan a fost abandonat.

Și în Statele Unite au existat inițiative de eliberare a țării de sub dominația devastatoare a oligarhiei financiare globaliste. Una dintre aceste inițiative, pe care o vom detalia mai jos, este cunoscută ca „Planul NESARA”.

Subliniem încă o dată că în pofida a ceea ce mulți au impresia, sclavia statelor lumii nu are loc față de statul american în sine, ci față de „Elitele” financiar-bancare globaliste, care au importante sedii acolo. SUA însăși a fost (în mod necesar – în viziunea kabalistă) supusă și sclavizată, tocmai pentru a fi folosită fără crâcnire ca instrument al exercitării controlului planetar.

Este semnificativ că Statele Unite au în prezent o datorie uriașă, cea mai mare din lume! Dar v-ați întrebat cui datorează America acești bani? Ei bine, răspunsul este edificator: în primul rând instituțiilor financiare care au „împrumutat”-o, desigur! Deja nu mai este un secret că administrațiile de la Washington, împreună cu Congresul SUA, au devenit simple instrumente docile în mâinile bancherilor internaționali.

Conform site-lui US Debt Clock, la mijlocul lui aprilie 2019 datoria publică a Statelor Unite era de 22,2 trilioane de dolari (22.030 de miliarde de dolari). Adică aproximativ 180.000 de dolari pentru fiecare contribuabil la fiscul american.

De la sfârșitul anului fiscal 2017 și până la sfârșitul anului fiscal 2018, datoria guvernului SUA a urcat cu 1.271 miliarde dolari, ceea ce înseamnă că, în medie, datoria națională a crescut în fiecare zi cu 3,5 miliarde de dolari. Iar datoria se află de mulți ani într-un ritm amețitor de creștere, practic vorbind, fără șanse de a mai fi plătită vreodată! Chiar dacă în administrația Trump economia americană înregistrează o evidentă ameliorare.

Preocuparea majoră a Federal Reserve este ca cererea globală pentru dolarul american să continue pentru a menține astfel marea majoritate a statelor în condiția de sclavie. În lumea unipolară dorită de păpușarii care acționează din spatele administrației SUA nu mai există nici măcar aparența de aderare la normele internaționale formale, ca să nu mai vorbim de respectarea legilor sau tratatelor.

Bineînțeles, pe măsură ce FED a tipărit în neștire dolari, aceștia au ajuns să aibă o tot mai mică valoare. În anul 2008, „Elita” bancară kabalistă a ajuns la concluzia că a sosit timpul să reseteze sistemul financiar global și tocmai de aceea l-au introdus în mod intenționat în faliment.

Ei au dat în felul acesta o lovitură devastatoare economiei mondiale, eliminând practic clasa de mijloc a societății. Lumea a devenit dramatic împărțită într-o infimă minoritate a celor super-bogați, și, de cealaltă parte, marea majoritate a populației, care a rămas captivă într-o acută capcană a sărăciei.

Pentru a-și salva propriile afaceri și instituții de criza din 2008, pe care tot ei au provocat-o, bancherii internaționali au introdus politici fiscale cu denumiri pretențioase (de exemplu „bail out”, „quantitative easing” sau „dobândă negativă”) care au avut scopul real de a injecta bani în anumite sectoare (în special bănci) considerate a fi „too big to fail” (prea mari pentru a fi lăsate să eșueze).

Este semnificativ că, așa cum a explicat Steve Bannon, fost consilier de campanie electorală al lui Donald Trump, pentru a salva afacerile globaliste de pe teritoriul SUA, „elitele” de pe Wall Street au deschis robinetele de lichidități și au tipărit nu mai puțin de 4.000 de miliarde de dolari. Acești bani au fost însă integral direcționați spre interesele celor bogați și nu i-au ajutat cu absolut nimic pe oamenii de rând, care au fost devastați.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=19544
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...