Soros, în spatele proiectului privind războiul informaţional împotriva Rusiei

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Miliardarul George Soros se află în spatele inițiativei bipartizane a SUA privind declanşarea unui război informațional împotriva Rusiei, a declarat pentru Radio Sputnik Pamela Geller, jurnalist american şi preşedintele American Freedom Defense Initiative. Potrivit lui Geller, Soros vrea să împiedice o apropiere între Rusia și SUA.

BUCUREŞTI, 9 feb — Sputnik. Se pare că factori de decizie politică din SUA continuă eforturile lor în sensul desfăşurării unei „contrapropagande” îndreptate împotriva unor state, mai ales, împotriva Rusiei.


Potrivit Daily Beast, 160 de milioane de dolari vor fi alocate pentru ca Global Engagement Center (GEC) să contracareze „propaganda străină”. O sumă suplimentară de 100 de milioane de dolari va fi cheltuită pentru „a sprijini jurnalismul obiectiv în limba rusă, pentru a contracara «știrile false» şi a sprijini cercetarea cu privire la efectele războiului informaţional”.

GEC a fost înfiinţat inițial sub administrația Obama pentru a lupta împotriva propagandei Daesh (ISIS/ISIL).


Pamela Geller, iniţiatoarea şi redactorul Raportului Geller și președintele American Freedom Defense Initiative (Iniţiativa Americană pentru Apararea Libertăţii), a subliniat că establishmentul globalist din SUA face toate eforturile pentru a împiedica o posibilă relaxare a relaţiilor dintre Washington și Moscova.

„Este amuzant pentru mine — trist, ar trebui să spun — că, mult timp după încheierea Războiului Rece (…), după ce a fost ignorată, negată şi minimalizată ameninţarea sovietică și ridiculizaţi cei care au atras atenția asupra acestui lucru, factori de decizie politică din SUA au transformat Rusia într-o adevărată «sperietoare» pe care o agită pentru a-şi atinge scopurile. Aceasta poate din cauză că văd în [președintele rus Vladimir] Putin o amenințare reală la adresa programului lor globalist-internaționalist”, a declarat Pamela Geller pentru Radio Sputnik.

Geller a subliniat că președintele rus „a ajutat Rusia să-şi recapete mândria națională”. Ea a spus că, dacă același lucru s-ar întâmpla în Europa și în Statele Unite, toate eforturile globaliştilor ar fi neutralizate.

„Acest efort de a contracara așa-numitele «știri false» este finanțat de George Soros. Este evident că Soros vrea să împiedice o apropiere între SUA şi Rusia și cooperarea [dintre cele două puteri] în privinţa operațiunilor de combatere a terorismului”, a mai spus Geller.

De asemenea, ea este de părere că miliardarul american ar fi în spatele recentelor proteste anti-Trump din Statele Unite.

„Ştim că a finanțat mai mult de cincizeci de grupuri care au organizat aceste revolte violente împotriva [președintelui american Donald] Trump”, a adăugat ea.

Aceeaşi părere o are şi jurnalistul și analistul geopolitic Gilbert Mercier, care locuieşte în SUA. Într-un interviu recent pentru Sputnik, Mercier a subliniat că protestele împotriva lui Trump au fost puse la cale în mod profesionist.

„George Soros și fundațiile «Open Society», o rețea compusă din mai mult de 100 de fundații și care au încă filiale în nenumărate țările, inclusiv în Afganistan, se află în spatele tuturor pseudoprotestelor spontane împotriva lui Trump, nu numai în Statele Unite, dar şi în întreaga lume”, a spus Mercier.

Dar aceasta e doar o parte a problemei, potrivit lui Geller. Soros a sponsorizat, timp de ani de zile, factori de decizie din SUA din Partidul Republican şi din cel Democrat.

„Aceste sancțiuni împotriva Rusiei fac parte din isteria creată de democraţi în timpul alegerilor [prezidențiale din SUA]. Ar fi mai bine pentru noi [SUA] să ne înţelegem bine cu Rusia”, a subliniat Geller.

Totuşi, preşedintele American Freedom Defense Initiative a comentat că eforturile recente pentru contracararea așa-numitelor „știri false” vizează nu numai Rusia, dar sunt îndreptate şi împotriva administrației americane proaspăt numite și a președintelui Trump. Ea mai spune că mass-media liberală încearcă, de asemenea, să discrediteze canalele media conservatoare.

Geller consideră că recenta inițiativă în sensul desfăşurării unei „contrapropagande” nu a fost autorizată de Trump.

„Nu cred că este o inițiativă a lui Trump, care doreşte relaţii de prietenie cu Rusia. Gândind strategic, el consideră că în Orientul Mijlociu, cauzele noastre ne-ar fi servite mai bine de o alianță cu Rusia, în ceea ce priveşte situaţia din Siria, Iran și Irak. Ar fi posibilă [această alianţă]? Nu știu, dar, cu siguranță, ar fi o abordare corectă”, a declarat Pamela Geller pentru Radio Sputnik.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20170210/11190304/soros-razboi-informational-impotriva-rusia.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...