Sorosiştii sunt foarte activi în Polonia ca şi în România. Polonia: Zeci de ONG-uri cer parlamentului să oprească discuțiile asupra schimbărilor la sistemul judiciar dorite de partidul de guvernământ

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Propunerile de revizuire a sistemului judiciar din Polonia, care vor fi dezbătute miercuri de parlament, vor pune capăt statutului de drept și democrației, au atras atenția 28 de organizații ale societății civile, care le cer aleșilor să oprească discuțiile asupra proiectelor de lege, relatează Reuters.

Parlamentul va dezbate amendamentele convenite de președintele Andrzej Duda și Partidul Lege și Justiție (PiS, de guvernământ) la două controversate proiecte de lege, după ce în mod neașteptat șeful statului s-a opus în iulie, prin veto, propunerilor originale, în urma unor ample proteste la nivel național și a atenționărilor din partea aliaților occidentali privind politizarea instanțelor.


Cele 28 de organizații semnatare ale protestului, printre care se numără Amnesty International, Fundația Helsinki pentru Drepturile Omului și Fundația Batory, au spus că propunerile conferă parlamentului aproape mână liberă în stabilirea componenței Curții Supreme și în modul de alegere a judecătorilor și „încalcă grav” Constituția.

„Introducerea acestor amendamente va însemna că Polonia va înceta cu siguranță să mai fie un stat de drept și o democrație”, au subliniat organizațiile într-o petiție.


„Solicităm oprirea imediată a discuțiilor parlamentare (asupra proiectelor de lege) și cerem începerea unor consultări publice extinse asupra acestui subiect”, se mai arată în petiție.

PiS, formațiune politică eurosceptică, spune că schimbarea sistemului judiciar este necesară deoarece instanțele sunt lente, ineficiente și blocate în mentalitatea din perioada comunistă.

Andrzej Duda, aliat al PiS, a avut confruntări cu partidul după ce s-a opus schimbărilor, atunci când a spus că proiectele de lege conferă prea multă putere unui singur partid și ministrului justiției.

Însă redactarea amendamentelor s-a făcut în secret, iar schimbările au fost criticate de ONU și Comisia Europeană, care spun că acestea ar putea dăuna sistemului judiciar al Poloniei.

Jaroslaw Kaczynski, liderul PiS și cel mai influent politician polonez, s-a întâlnit în privat cu Duda de mai multe ori pentru discuții. Detaliile despre întâlnire au fost ținute la secret și nu se știe la ce consens s-a ajuns.

„Președintele ne dă ceva speranță că legea fundamentală nu va fi încălcată continuu”, a spus Irena Kaminska, judecătoare și membru al asociației judecătorilor, Themis.

„Pentru un moment am sperat că va fi un progres, dar s-a dovedit că nu este așa”, a adăugat ea.

PiS are majoritate în parlament, iar dacă proiectele de lege vor trece, acest lucru ar putea deschide calea pentru mai multe reforme introduse de această formațiune politică.

Marcin Matczak, din partea Fundației Batory din Varșovia, a spus că acest lucru ar putea duce la schimbări în sistemul electoral, oferind PiS dominație totală.

„După ce legile (privind instanțele) vor fi implementate, guvernul va putea să conducă etern. Nu va mai fi nimeni care să ne apere”, a mai spus el.”[1][2]

SURSE

  1. http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=1181956
  2. http://www.agerpres.ro
  3. Foto: Leszek Szymanski/EPA

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Ce este Marea Resetare? Despre Noua Ordine Mondială și Guvernul Mondial
Scandalul mondial "Panama Papers" este o diversiune pentru a distrage atenția oamenilor ?
Ucigaşul silenţios din casele noastre: contorul inteligent ne distruge sănătatea
Euromaidanul și Lovitura de Stat din Ucraina (2013-2014): Globaliștii SUA-UE-Soros l-au înlăturat de la conducere pe Președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, pentru că acesta a refuzat să adere la Uniunea Europeană
Dictatura homosexuală, la putere în Spania. Toate organizațiile pro-viață și pro-familie își vor închide activitatea
Rusia a tăiat accesul la internet pentru mai multe site-uri care promovează noi proteste anti-guvernamentale la Moscova
Președintele SUA, Donald Trump, ar dori să-l demită pe șeful Băncii Federale de Rezerve a SUA, fiind enervat de decizia instituției de a crește rata dobânzii. Banca Federală de Rezerve a SUA este o bancă privată, creată în 1913, care împrumută cu bani Guvernul SUA
Fluorul - elementul care calcifică glanda pineală
Guvernul american construieste drone sub forma de tantari, gandaci, pasari si alte forme ! Unele au rolul de a spiona, iar altele de a ucide !
Hackerul român, Guccifer, a fost condamnat în SUA la 4 ani și 4 luni de închisoare în SUA, după ce a spart conturile de e-mail ale liderilor americani
Guvernul polonez a decis inlocuirea centrului NATO de contraspionaj aflat la Varsovia si a trimis politia militara pentru a ocupa clarirea
Un studiu al istoriei încălcării drepturilor omului de către agenţiile de informaţii ale SUA şi al cercetărilor din domeniul armelor electromagnetice
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...