Spania nu mai vrea în UE

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Pentru prima dată în ultimii ani numărul spaniolilor care nu mai sunt favorabili Uniunii Europene îl depăşeşte pe cel al susţinătorilor proiectului european, confirmând astfel o tendinţă eurosceptică ce câştigă tot mai mult teren în statele blocului comunitar, consemnează publicaţia ABC într-un articol publicat miercuri.

Conform sondajului efectuat de PEW Research Center, 49% dintre spaniolii intervievaţi au exprimat o opinie nefavorabilă faţă de Uniunea Europeană, în timp ce 47% se arată în continuare favorabili proiectului european. Scăderea sprijinului faţă de blocul comunitar este semnificativă în Spania, în ultimul sondaj, realizat anul trecut, rata de susţinerea faţă de UE fiind de 63%.

Cercetări similare au fost efectuate şi în alte state europene – în contextul referendumului privind ‘Brexitul’ – şi ele relevă pe ansamblu un declin al susţinerii populaţiei faţă de proiectul european. Conform concluziilor institutului care a realizat sondajul, cauza principală a acestei situaţii este valul de refugiaţi şi modul în care UE a gestionat criza ce a rezultat.

Scăderea cea mai pronunţată a sprijinului faţă de UE se înregistrează în Franţa, unde numai 38% dintre persoanele chestionate într-un sondaj afirmă că mai cred în blocul comunitar, o scădere de 17 procente faţă de sondajul precedent.

Pe lângă Spania şi Franţa, sprijinul faţă de UE a scăzut şi în Germania (de la 58% la 50%), precum şi în Marea Britanie (de la 51% la 44%). În mod paradoxal, sondajele efectuate în Polonia şi Ungaria, ţările conduse de cele mai eurosceptice guverne din UE, relevă un sprijin substanţial faţă de proiectul european, susţinut de 72% dintre polonezii participanţi la sondaj şi de 61% dintre unguri.

Studiul mai relevă un detaliu inedit legat de Spania, şi anume că aceasta este a doua ţară, după Grecia, unde simpatizanţii partidelor de stânga sunt foarte nefavorabili Uniunii Europene. Numai 35% dintre spaniolii participanţi la sondaj şi care s-au declarat de stânga susţin blocul comunitar, procent care în Grecia coboară la 21%, conform Agerpres.”[1]


SURSE

  1. http://www.stiripesurse.ro/uniunea-europeana-in-pericol-spania-nu-mai-vrea-in-ue_1138121.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Premierul unui land din Germania refuză să salute soldații americani
"Încălzirea Globală" este o mare minciună a Iluminaților: De un secol, ni se tot topește Polul
Un fost Ministru israelian al Apărării a declarat că Israelul are un canal de comunicare cu teroriștii ISIS și că teroriștii ISIS și-au cerut scuze după ce i-au atacat pe soldații IDF (Israel Defense Forces)
GAYSTAPO: "Marea Britanie trebuie să rămână în UE pentru ca Uniunea să poată impune „căsătoria” unisex în toate statele membre!"
SUA cer prelungirea anchetei ONU asupra armelor chimice din Siria. SUA mint și susțin ca Bashar al-Assad este "vinovat" de atacul cu gaz neurotoxic sarin din aprilie asupra localității siriene Khan Shaykhun, soldat cu peste 80 de morți. Să nu uităm că SUA au mințit o lume întreagă afirmând că Saddam Hussein are "arme chimice, biologice și de distrugere în masă". SUA au creat și finanțat organizația teroristă ISIS, în timpul "Primăverii Arabe" (2010 - 2011), cu scopul de a-l înlătura pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad!
Sub pretextul "combaterii terorismului", Franța restrânge drepturile și libertățile civile. Acesta este motivul pentru care Iluminații finanțează terorismul mondial!
Lojile masonice din Anglia implicate in crima organizata si coruptia uriasa din cadrul politiei si justitiei! Chiar si presa oficiala confirma aceste lucruri intr-un scandal fara precedent in Marea Britanie! Printul Edward, Mare Maestrul al Marii Loji Unite din Anglia refuza sa comenteze!
Mircea Geoană în The New York Times: "În România, credința pentru globalizare încă supraviețuiește"
Vremea a fost militarizată, iar guvernele lumii duc un război meteorologic
Sârbii nu iartă NATO - 18 ani de la atacul Belgradului
Neuschwabenland: Cele mai importante secrete naziste cu privire la lumea ascunsă din Antarctica
Baze militare secrete în subteran și în oceane
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Poliția Gândirii: Uniunea Europeană se pregătește să instaureze cenzura!

Polonia se opune Uniunii Europene și ideologiei LGBT

Putin: “Rusia va acționa în judecată Statele Unite ale Americii”

Secretul fabuloasei comori din Peştera Cioclovina: cum au fost găsite mii de podoabe vechi de peste trei milenii în măruntaiele pământului

Misterul comorilor din Câmpia Bărăganului

Închide