Spionii americani (NSA) si britanici (GCHQ) au spart baza de date a cartelelor SIM din lume furand datele persoane ale utilizatorilor ! Informatia bomba a fost oferita de Edward Snowden, fost agent NSA !

by Fostul agent NSA, Edward Snowden, ce se afla in Rusia, unde a primit azil politic de la “dictatorul” Putin dupa ce a dezertat, a trimis un document ultrasecret, exploziv prin continutul sau, jurnalistilor de la The Intercept, in care arata cum spionaii americani (NSA) si cei britanici (GCHQ) au […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Fostul agent NSA, Edward Snowden, ce se afla in Rusia, unde a primit azil politic de la “dictatorul” Putin dupa ce a dezertat, a trimis un document ultrasecret, exploziv prin continutul sau, jurnalistilor de la The Intercept, in care arata cum spionaii americani (NSA) si cei britanici (GCHQ) au spart cea mai mare baza de date a cartelelor SIM, furand astfel informatii confidentiale.

nsa spy

Mai multe aflam pe larg de pe Antena 1:


“Spionii americani şi britanici au pătruns în reţeaua de computere internă a celui mai mare producător de cartele SIM din lume, furând cheile criptografice folosite pentru protejarea intimităţii comunicaţiilor telefonice în lume.

Spargerea a fost realizată de o unitate comună formată din agenţi ai NSA (Agenţia pentru Securitate Naţională din Statele Unite) şi GCHQ (Cartierul general pentru comunicaţii al Guvernului britanic), potrivit unui document strict secret furnizat site-ului The Intercept de Edward Snowden. Acţiunea, detaliată într-un document din 2010 al GCHQ, oferă agenţiilor de supraveghere potenţialul de a monitoriza mari părţi din comunicaţiile prin telefonul mobil din lume, atât voce, cât şi date.

Compania vizată de agenţiile de informaţii, Gemalto, este o firmă multinaţională implantată în Olanda, care produce cipuri folosite în telefoanele mobile şi în următoarea generaţie de carduri de credit. Printre clienţii săi se numără AT&T, T-Mobile, Verizon, Sprint şi circa 450 de furnizori de reţea wireless din lume. Compania operează în 85 de ţări şi are peste 40 de fabrici de producţie. Unul dintre cele trei sedii globale ale sale este în Austin, Texas, iar cea mai mare fabrică este în Pennsylvania.

În total, Gemalto produce aproximativ două miliarde de cartele SIM pe an.

Cu aceste chei criptografice furate, agenţiile de informaţii pot monitoriza comunicaţiile mobile fără să ceară sau să obţină aprobare din partea companiilor de telecomunicaţii şi a guvernelor străine. Deţinerea cheilor permite şi evitarea unui mandat sau unei interceptări, fără să lase vreo urmă în reţeaua wireless a furnizorului ale cărui comunicaţii sunt interceptate. Cheile criptografice le permit agenţiilor de informaţii să deblocheze şi orice comunicaţii criptate pe care le-au interceptat anterior, dar nu au avut capacitatea de a le decripta, anunță Mediafax.”[1]

Daca n-ar fi fost Rusia sa-l protejeze pe Snowden, am mai fi aflat noi astfel de informatii-bomba ? Poate ca da, poate ca nu, dar aflarea lor si constientizarea lor vor ajuta foarte mult oamenii, mai ales mentalul colectiv, care inca functioneaza pe instinct de turma.

SUSE


1. http://observator.tv/extern/utilizatorii-de-telefonie-mobila-au-primit-o-lovitura-fara-procedent-146134.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Strategia lui Emmanuel Macron a eșuat, susținerea pentru "vestele galbene" crește! "Salvatorul UE" riscă o înfrângere devastatoare
"Ministerul Adevărului": Fascistosfera și știrile false
SUA desfăşoară prima armă oficială cu laser în Golful Persic
Scandal de proportii in SUA: criminalistii FBI au falsificat probe timp de trei decenii condamnand la moarte zeci de oameni nevinovati ! Astia sunt cei care ne dau noua lectii despre "democratie", "dreptate" si "justitie independenta" !
Vladimir Putin: "Nimeni nu va supraviețui unui război între Rusia și Statele Unite". Ce a spus despre scutul de la Deveselu
CIA a incercat sa sparga sistemele de securitate ale telefoanelor si tabletelor Apple ! Totul s-a aflat in urma consultarii documentelor clasificate facute publice de catre Edward Snowden !
Gabriele Kuby: „România nu este deloc înapoiată, ci dimpotrivă. Să nu credeţi că toate lucrurile bune vin din Occident”
Sun Tzu despre cum se distruge o națiune: "Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, tulbură-le tradițiile, bagă-i în dezbinare, fă-i să se rușineze de ceea ce sunt! Așa nu vei avea nevoie de luptă, căci speriați de ceea ce au devenit, te vor implora pe tine să vii și să-i salvezi de ei înșiși"
Italia: Protest masiv anti-vaccinare forțată! Presa ignoră evenimentul. De ce? Pentru că este coruptă și vândută!
Baze militare secrete pe care nu le puteţi vedea pe Google Earth
Inteligența artificială, "bomba nucleară" a secolului 21?
Iluminații - Noua Ordine Mondială și Guvernul Mondial
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro