Spionul sârb. Șeful serviciilor de informații de la Belgrad a reacționat după anunțul SRI și a vorbit de „servicii secrete din regiune care acționează împotriva Serbiei”. România – Serbia, un război „proxy” între SUA și Rusia, via Ucraina?

by “Marți după-amiază, Serviciul Român de Informații anunța că un cetățean sârb pe nume Zivkovici Bratislav, a fost declarat indezirabil pe teritoriul României pe o perioadă de 15 ani,  fiind acuzat de spionaj în favoarea unei alte țări. Conform ziarului Evenimentul Zilei, Zivkovici ar fi în slujba Rusiei, țară care l-a și decorat […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Marți după-amiază, Serviciul Român de Informații anunța că un cetățean sârb pe nume Zivkovici Bratislav, a fost declarat indezirabil pe teritoriul României pe o perioadă de 15 ani,  fiind acuzat de spionaj în favoarea unei alte țări.

Conform ziarului Evenimentul Zilei, Zivkovici ar fi în slujba Rusiei, țară care l-a și decorat de mai multe ori, după cum precizează sursa citată. Sârbul a fost în Crimeea, unde a luptat de partea separatiștilor pro-ruși, alături de alte persoane cu cetățenie sârbă, a afirmat SRI.
La câteva ore de la anunțul SRI, Ministrul de Interne de la Belgrad, Nebojsa Stefanovici, anunța că servicile străine de informații „își intensifică activitatea împotriva Serbiei”, referindu-se la țări din regiune unde locuiesc sârbi. România se încadrează în această categorie.
Conform acestuia, „se fac încercări de a influența interesele Serbiei și de a-i reduce influența, în special în țările din regiune unde locuiesc compatrioții noștri”. Stefanovici, care recent a fost numit șeful Biroului de Coordonare a Serviciilor de Securitate ale Serbiei, a mai spus că țara sa și guvernul „duc o politică de independență care îi deranjează pe mulți”.
„Nicio putere majoră nu vrea să-și piardă influența asupra noastră, chiar și țările din regiune doresc să influențeze procesele economice, politice și securitatea Serbiei. E dorința lor legitimă. Este de datoria noastră, pe de altă parte, să-i oprim. Și asta facem”, a mai spus el, citat de B92.
La 1 noiembrie, ambasadorul Ucrainei la Belgrad, Oleksandr Aleksandrovici, făcea niște declarații incendiare, acuzând Serbia că este instrumentul pe care Rusia îl folosește pentru „a provoca haos și a crea un nou război în Balcani”.
Mai mult, ambasadorul Aleksandrovici arăta cu degetul către „mercenarii sârbi care ucid ucraineni în Crimeea”,  conform presei de la Belgrad. Declarațiile acestuia au stârnit o furtună la Belgrad,  ministerul de externe sârb considerându-le „scandaloase”  și amenințând partea ucraineană cu represalii, dacă trimisul său continuă să „depășească limitele convenției de la Viena”
Atât declarațiile ambasadorului ucrainean la Kiev, cât și anunțul SRI de la București, vin după ce Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA, Hoyt Yee, declarase pe 24 octombrie, că Serbia „nu trebuie să mai stea pe două scaune” și că trebuie să aleagă în Uniunea Europeană și Rusia, „indiferent cât de greu ar fi”. Acesta a mai spus atunci că SUA este partenerul țărilor care vor să intre în Uniunea Europeană și că aceste state candidate „nu pot balansa între două tabere”.
Serbia a mai fost criticată pentru dorința de a permite deschiderea unui centru umanitar rusesc în orașul Niș, clădire pe care Occidentul o consideră a fi o bază sub acoperire.
Atât România, cât și Ucraina, sunt parteneri ai Statelor Unite ale Americii, în timp ce Serbia are o relație apropiată cu Rusia, dar este și candidată la aderarea în UE. De asemenea, România și Statele Unite au susținut Ucraina în timpul conflictului din această țară, în timp ce Rusia îi susține pe rebelii din estul țării.
Războaiele proxy sau prin intermediari/terți sunt conflictele în care două entități sau state nu se înfruntă direct, ci prin sprijinirea altor părți aflate în conflict. CNN afirma recent că în Siria se desfășoară un război proxy între SUA, care îi susține pe rebelii antiguvernamentali și Rusia, care susține guvernul de la Damasc.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/stiri-politic/Spionul-sarb.-Seful-serviciilor-de-informatii-de-la-Belgrad-a-reactionat-dupa-anuntul-SRI-si-a-vorbit-de-%E2%80%9Eservicii-secrete-din-regiune-care-actioneaza-impotriva-Serbiei-.-Romania-Serbia-un-razboi-%E2%80%9Eproxy-intre-SUA-si-Rusia-via-Ucraina-147497
  2. Foto: activenews.ro

Citiți și...

Obama a recunoscut din greseala: "noi am antrenat Statul Islamic (ISIL)" ! Casa Alba a modificat rapid discursul "pentru a nu crea confuzie" !
Avertismentul lui Edward Snowden: "Terorismul este doar un pretext! Guvernele vor altceva: manipulare diplomatică, spionaj economic și control social!"
Cavalerii de Malta - o organizaţie ocultă suprastatală și legătura cu Cavalerii Templieri
Cine controlează Luna?
Gabriele Kuby, expert în studiul impactului transformărilor moderne asupra căsătoriei și a familiei: "Problema timpului nostru este că nu mai putem numi păcatul „păcat”. Ni se pun etichete, suntem stigmatizați ca bigoți, fundamentaliști sau sexiști"
Ontario, Canada: S-a votat legea TOTALITARĂ prin care statul îți poate lua copiii dacă ești împotriva ideologiei LGBT. Părinții nu mai pot interveni în alegerile pe care le fac proprii copii
Consiliul Federației Ruse avertizează că America se pregătește să atace Siria
Ciprian Pahonţu, noul director general al Romsilva, un apropiat al Holzindustrie Schweighofer, firmă acuzată de defrișări ilegale în România
Germania: ONG-iștii lui George Soros au protestat împotriva naționaliștilor. ONG-iștii lui George Soros vor să aducă imigranți în Europa. Naționaliștii germani le-au stricat planurile globaliștilor!
SUA sprijină Israelul în ”dreptul lui la autoapărare”
Tupeu: Asociaţia Procurorilor din România face apel la formatorii de opinie să nu mai critice neregulile din Justiţie! Legea răspunderii magistraților este esențială în România! Lipsa răspunderii magistraților creează un sentiment de nesiguranță în rândul oamenilor!
Laura Codruţa Kovesi a devenit „penală” şi vorbeşte deja ca „penalii”
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro