SRI: “Costul interceptărilor telefonice este secret de stat”

Distribuie!by Costul interceptarilor telefonice efectuate de Serviciul Roman de Informatii reprezinta “secret de stat”, iar institutiile publice intocmesc liste proprii cuprinzand categoriile de informatii clasificate. “Bugetul Serviciului Roman de Informatii este aprobat cu detaliere pana la nivel de titlu de cheltuieli, cu exceptia naturilor de cheltuieli care nu implica activitatile […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Costul interceptarilor telefonice efectuate de Serviciul Roman de Informatii reprezinta “secret de stat”, iar institutiile publice intocmesc liste proprii cuprinzand categoriile de informatii clasificate.

“Bugetul Serviciului Roman de Informatii este aprobat cu detaliere pana la nivel de titlu de cheltuieli, cu exceptia naturilor de cheltuieli care nu implica activitatile specifice de securitate nationala si care sunt detaliate pe toate subdiviziunile clasificatiei bugetare – potrivit prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare”, arata SRI intr-un raspuns transmis la solicitarea agentiei News.ro, privind sumele alocate pentru segmentul de interceptare a comunicatiilor telefonice, din bugetul pe ultimii doi ani.


Ordonanta interceptarilor, aprobata: 4 legi modificate, DNA si DIICOT primesc personal

Detalierea fondurilor bugetare alocate Serviciului pana la cea mai mica subdiviziune a clasificatiei bugetare (articol bugetar sau alineat, dupa caz) constituie informatii clasificate “secret de stat”, potrivit prevederilor H.G. privind lista informatiilor secrete de stat din Serviciul Roman de Informatii, pe niveluri de secretizare, sustine SRI.


Potrivit art. 6 din HG nr. 585/2002 pentru aprobarea Standardelor nationale de protectie a informatiilor clasificate in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatile si institutiile publice intocmesc liste proprii cuprinzand categoriile de informatii secrete de stat in domeniile lor de activitate, care se aproba si se actualizeaza prin hotarare a Guvernului, mai precizeaza SRI.

Interceptarea comunicatiilor telefonice ar costa, de fapt, aproximativ 5,5 lei pe minut, dar ar putea depasi zece lei minutul, in functie de complexitatea activitatii, respectiv a modului de stocare, a limbii in care se vorbeste si a modului de transcriere, au declarat surse judiciare, in exclusivitate pentru News.ro.

Cat costa un minut de interceptare a convorbirilor telefonice si cine plateste
Ordonanta interceptarilor, aprobata: SRI va putea fi “organ de cercetare penala speciala”

Sursele citate au afirmat ca 24 de ore de supraveghere tehnica – in care sunt incluse interceptari telefonice, filaje, filmari sau inregistrari ambientale – costa intre 7.000 si 8.000 de lei, ceea ce ar insemna 5,5 lei un minut de inregistrare simpla, respectiv a convorbirii purtate intre doi cetateni romani, simpla stocare a discutiei pe mediile optice ale serverelor SRI si ale celorlalte servicii de informatii si transcrierea acesteia.

Conform surselor citate, nu exista liste tarifare fixe pentru astfel de servicii, ci totul tine de complexitatea inregistrarii, iar, la nivelul serviciilor de informatii, pentru 24 de ore de interceptare factura a ajuns si la 15.000 de lei.

Infractorii pot rasufla usurati: SRI nu mai are voie sa faca interceptari – motivarea CCR

Pretul s-ar datora faptului ca pentru intreceptarile atribuite fiecarui dosar in care se solicita de catre procurori interceptarea comunicatiilor telefonice se stocheaza pe unitati optice ce ar trebui folosite doar pentru respectivul dosar, adica mediile optice folosite pentru stocarea interceptarilor dintr-un caz nu ar trebui refolosite pentru stocarea interceptarilor dintr-un alt caz, pentru a-si pastra originalitatea, asa cum prevad normele legale din aceasta materie.

Complexitatea, puncteaza sursele News.ro, apare atunci cand discutiile se poarta in alte limbi, pe segmentul de lucru fiind necesara si expertiza unui traducator sau cand discutiile se poarta in regim de conferinta sau intre mai multe persoane.

“O pagina de traducere, respectiv 2000 de semne, costa intre 30 si 50 de lei. Astfel de sume se adauga atunci cand exista interceptari ale unor discutii purtate in limba straina. Pentru traducerile discutiilor purtate in limba engleza pretul este mai mic”, subliniaza sursele citate.

SURSE

  1. http://m.ziare.com/stiri/sri-costul-interceptarilor-telefonice-este-secret-de-stat-1416651

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Miodrag Stanojevic, istoric sârb, despre extremiștii unguri, istoria Ungariei, istoria României și "Ținutul Secuiesc"
Judecătorii CCR au decis: "Legea Big Brother, care permite monitorizarea utilizatorilor de pe internet, este constituțională!"
Nu numai că ne-am vândut ţara, căci am și donat-o! Trebuie să ne luăm țara înapoi din mâinile globaliștilor SUA-UE-Soros!
Arc peste timp: bolșevicii de ieri își dau cu mâna cu bolșevicii de azi. Petre Roman, fiul cominternistului Walter Roman, se pronunță împotriva referendumului pentru familie
Protest la București al naționaliștilor împotriva semnării Pactul ONU pentru Migrație
Bombardamentul aviației anglo-americane asupra Bucureștiului (4 aprilie 1944)! În bombardamentul din 4 aprilie 1944 au murit 2.942 de persoane!
Statul Paralel, creația globaliștilor SUA-UE-Soros, se scufundă
Deputat UDMR: "Pentru maghiari, 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, este anul doliului în România"
O studentă româncă din străinătate dorește interzicerea conferinței lui Dan Puric de la Institutul Național de Limbi și Civilizații Orientale din Paris. Motivul? Naționalismul actorului care vorbește despre „planuri oculte de distrugere a României”
Jihadistul din Craiova condamnat la închisoare cu executare
Războiul din spatele "războiului româno-român". Legătura cu George Soros
Roger Stone, consilierul lui Donald Trump despre români: Serviciile secrete au scăpat de sub control/ Despre Soroș: Vrea totalitarism global, vrea să dea jos Guvernul și să vă aducă un sistem mult mai rău decât pe vremea lui Ceaușescu
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.