SRI: “Costul interceptărilor telefonice este secret de stat”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Costul interceptarilor telefonice efectuate de Serviciul Roman de Informatii reprezinta “secret de stat”, iar institutiile publice intocmesc liste proprii cuprinzand categoriile de informatii clasificate.

“Bugetul Serviciului Roman de Informatii este aprobat cu detaliere pana la nivel de titlu de cheltuieli, cu exceptia naturilor de cheltuieli care nu implica activitatile specifice de securitate nationala si care sunt detaliate pe toate subdiviziunile clasificatiei bugetare – potrivit prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare”, arata SRI intr-un raspuns transmis la solicitarea agentiei News.ro, privind sumele alocate pentru segmentul de interceptare a comunicatiilor telefonice, din bugetul pe ultimii doi ani.


Ordonanta interceptarilor, aprobata: 4 legi modificate, DNA si DIICOT primesc personal

Detalierea fondurilor bugetare alocate Serviciului pana la cea mai mica subdiviziune a clasificatiei bugetare (articol bugetar sau alineat, dupa caz) constituie informatii clasificate “secret de stat”, potrivit prevederilor H.G. privind lista informatiilor secrete de stat din Serviciul Roman de Informatii, pe niveluri de secretizare, sustine SRI.


Potrivit art. 6 din HG nr. 585/2002 pentru aprobarea Standardelor nationale de protectie a informatiilor clasificate in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatile si institutiile publice intocmesc liste proprii cuprinzand categoriile de informatii secrete de stat in domeniile lor de activitate, care se aproba si se actualizeaza prin hotarare a Guvernului, mai precizeaza SRI.

Interceptarea comunicatiilor telefonice ar costa, de fapt, aproximativ 5,5 lei pe minut, dar ar putea depasi zece lei minutul, in functie de complexitatea activitatii, respectiv a modului de stocare, a limbii in care se vorbeste si a modului de transcriere, au declarat surse judiciare, in exclusivitate pentru News.ro.

Cat costa un minut de interceptare a convorbirilor telefonice si cine plateste
Ordonanta interceptarilor, aprobata: SRI va putea fi “organ de cercetare penala speciala”

Sursele citate au afirmat ca 24 de ore de supraveghere tehnica – in care sunt incluse interceptari telefonice, filaje, filmari sau inregistrari ambientale – costa intre 7.000 si 8.000 de lei, ceea ce ar insemna 5,5 lei un minut de inregistrare simpla, respectiv a convorbirii purtate intre doi cetateni romani, simpla stocare a discutiei pe mediile optice ale serverelor SRI si ale celorlalte servicii de informatii si transcrierea acesteia.

Conform surselor citate, nu exista liste tarifare fixe pentru astfel de servicii, ci totul tine de complexitatea inregistrarii, iar, la nivelul serviciilor de informatii, pentru 24 de ore de interceptare factura a ajuns si la 15.000 de lei.

Infractorii pot rasufla usurati: SRI nu mai are voie sa faca interceptari – motivarea CCR

Pretul s-ar datora faptului ca pentru intreceptarile atribuite fiecarui dosar in care se solicita de catre procurori interceptarea comunicatiilor telefonice se stocheaza pe unitati optice ce ar trebui folosite doar pentru respectivul dosar, adica mediile optice folosite pentru stocarea interceptarilor dintr-un caz nu ar trebui refolosite pentru stocarea interceptarilor dintr-un alt caz, pentru a-si pastra originalitatea, asa cum prevad normele legale din aceasta materie.

Complexitatea, puncteaza sursele News.ro, apare atunci cand discutiile se poarta in alte limbi, pe segmentul de lucru fiind necesara si expertiza unui traducator sau cand discutiile se poarta in regim de conferinta sau intre mai multe persoane.

“O pagina de traducere, respectiv 2000 de semne, costa intre 30 si 50 de lei. Astfel de sume se adauga atunci cand exista interceptari ale unor discutii purtate in limba straina. Pentru traducerile discutiilor purtate in limba engleza pretul este mai mic”, subliniaza sursele citate.

SURSE

  1. http://m.ziare.com/stiri/sri-costul-interceptarilor-telefonice-este-secret-de-stat-1416651

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Petre Varain – "Bătălia pentru România"
DNA Big Brother: DNA cumpără tehnică de interceptare a comunicațiilor și pentru decodarea telefoanelor mobile. Achiziția depășește două milioane de lei
Judecătorii CCR au decis: "Legea Big Brother, care permite monitorizarea utilizatorilor de pe internet, este constituțională!"
Rectorul UBB: „Sunt zone în Secuime unde cultura şi limba română sunt Cenuşărese. Toţi cetăţenii români trebuie să cunoască româna“
Judecator: "Legea Big Brother are implicatii grave pentru libertatea cetatenilor, iar Parlamentul, Guvernul si Presedintia ne vor putea accesa datele personale!"
Mulți români nu cred în minciunile globaliștilor SUA și UE cu privire la "armele chimice" ale lui Bashar al-Assad! Românii au mai fost mințiți, atunci când li se vorbeau de "armele chimice, biologice și de distrugere în masă" ale lui Saddam Hussein! Presa globalistă și politicienii din România susțin atacul asupra Siriei!
Coldea și Kovesi sunt agenți ai globaliștilor SUA-UE-Soros! Oricine ar comite abuzurile pe care le comit ei, ar fi imediat arestat!
Ion Iliescu : "Am aprobat în 2002 un Centru CIA în România"
Turcii confiscă biserici creștine, iar cei care ne conduc vor să le facă Mega Moschee în București
Globaliștii #Rezist ies în stradă să protesteze împotriva Guvernului României, după ce Guvernul a decis să taxeze băncile și multinaționalele, care își externalizează profitul
#Rezistenții apără BNR, băncile și multinaționalele, care au crescut euro și ROBOR-ul, și acuză PSD-ul că este de "vină". "Vina" PSD-ului este că a adoptat taxa pe lăcomie și taxa pe cifra de afaceri pentru multinaționalele, care își externalizează profitul
Vicepremierul Ungariei susține că maghiarii din România sunt persecutați „prin metode aparent legale” Aceasta este o minciună! Extremiștii unguri susțin că sunt "persecutați", având în vedere faptul că nu au obținut autonomia "Ținutului Secuiesc"!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...