SRI este deranjat de ascensiunea naționalismului. SRI despre naționalism, “teoria conspirației”, “știri false” și globalizare

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Intr-un articol intitulat “Camera iluziilor. Fascinatia pseudo-stirilor”, publicat in Revista Intelligence, SRI continua propaganda globalista cu privire la “stirile false”.

Iata articolul publicat:


“Reţelele de socializare au vehiculat, în 2016, o ştire potrivit căreia Papa Francisc ar fi susţinut candidatura republicanului Donald Trump pentru funcţia de preşedinte al SUA. Ştirea a devenit virală, iar oficialii Vaticanului au fost nevoiţi să dezmintă informația.

Ştirile false (fake news) nu reprezintă un concept nou, ele există dinaintea erei digitale, fiind utilizate de diverse entităţi în scopul atingerii unor obiective, inclusiv pentru subminarea adversarilor, crearea şi răspândirea haosului şi neîncrederii.


Diferența constă în modul în care circulă informaţia, evoluţiile tehnologice determinând cea mai mare schimbare de la inventarea tiparului încoace (până în prezent).

Jurnalistul Ion M. Ioniţă consideră că ziarele, televiziunea şi radioul au schimbat la rândul lor lumea, însă, de-a lungul timpului, s-au împărţit în presă de calitate şi presă tabloidă (Ion M. Ioniţă, „Despre fake news numai de rău”).

Potrivit decanului Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, SNSPA, Alina Bărgăoanu, expert în cadrul Grupului la nivel înalt pentru combaterea ştirilor false din cadrul Comisiei Europene, fake news este un amestec de fapte şi opinii, de pseudo-fapte şi interpretări extravagante, actualităţi şi istorioare din trecut, zvonuri, minciuni, poveşti, mituri, teorii conspiraţioniste, totul însoţit de caricaturi, fotografii, meme-uri, filmuleţe care ilustrează sau distorsionează textul.

Noutatea constă în fuziunea acestor elemente cu tehnologia, producând ceea ce am putea numi dezinformarea 2.0. Saltul de la dezinformarea 1.0 la dezinformarea 2.0 a fost făcut ca urmare a exploziei reţelelor sociale. Odată cu conectarea la mediul online, am devenit mult mai informaţi, dar nu neapărat şi mai bine informaţi. Am putea spune, chiar, că majoritatea dintre noi suntem mult mai bine dezinformaţi. Activitatea noastră pe Facebook oferă informaţii valoroase despre preferinţe, grad de pregătire, apartenenţe politice, religioase sau etnice etc., iar ulterior, primim informaţii selectate în concordanţă cu profilul nostru psihologic.

Informaţiile pe care le procesăm zilnic reuşesc să ne schimbe percepţiile cu privire la diverse evenimente şi ne determină să luăm decizii bazate mai mult pe sentimente şi mai puţin pe procese mentale. Concluzia este că oportunităţile tehnologice oferă posibilităţi nelimitate de manipulare a oamenilor, iar cei care produc şi diseminează fake news o ştiu cu siguranţă.

Iar dacă ne gândim că anumite grupuri organizate răspândesc în mod intenţionat şi sistematic ştiri false sau parţial false, pentru a-şi atinge diferite scopuri, de cele mai multe ori politice sau economice, atunci cu certitudine este necesar ca fiecare dintre noi să aibă un comportament responsabil atunci când vine vorba despre acceptarea şi diseminarea de fake news.

Verificaţi şi alte surse

Există câteva metode prin care vă puteți asigura că nu veţi deveni „victimele” fenomenului fake news. Verificarea unei ştiri (ex.„Decoctul de măceş vindecă turbarea!!!!”) poate fi un proces mai dificil decât producerea ştirii în esenţă, însă există soluţii simple prin care să identificaţi o ştire falsă, precum:
– verificaţi ştirea şi din alte surse, cum ar fi mass media tradiţionale (care promovează un jurnalism de calitate şi verifică ştirile înainte de a le posta);
– verificaţi dacă există în realitate autorul articolului, cercetătorul sau studiul invocate;
– încercaţi să găsiţi şi alte informaţii care să vă confirme ştirea (ce alte dovezi mai există);
– adresa site-ului care a postat ştirea este reală? Este vorba de cnn.com sau de cnn.co? Uneori sunt utilizate adrese care dau impresia că ar fi reale, diferenţa constând într-o literă.

Raluca Radu, profesor în cadrul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti, recomandă verificarea ştirilor prin intermediul site-urilor specializate (factual.ro, stop the fake), care analizează constant ştiri din mediul online, argumentând şi de ce sunt false.

Titluri alarmiste

De fiecare dată când citiţi titluri alarmiste („Conspiraţie mondială împotriva României!!!”), întrebaţi-vă care variantă este cea mai probabilă: ca povestea să fie adevărată sau autorul ei să aibă un interes ascuns şi să mintă. Citim superficial titlurile, avem impresia că am aflat ceva nou şi distribuim din obişnuinţă ştirile prietenilor, contribuind astfel la răspândirea fake news.

Răzvan Pintea, consilier pentru dezvoltare personală şi orientare în carieră, consideră că miracolele religioase sau pseudoştiinţifice sunt senzaţionaliste tocmai pentru că ne dau speranţă şi oferă soluţii în special atunci când ne confruntăm cu cele mai mari spaime cum ar fi frica de boală şi de moarte. Autorii acestor ştiri au cel mai probabil interesul de a atrage atenţia şi nu de a informa corect. Asta nu înseamnă că dacă un eveniment pare azi miraculos, automat este un neadevăr. Multe evenimente miraculoase din trecut au fost explicate ştiinţific în zilele noastre. Dar este nevoie de mai multe ingrediente, de explicaţii de la mai mulţi oameni de ştiinţă, de studii pe marginea fenomenului, de martori oculari etc. Rareori sunt îndeplinite toate aceste criterii.

Gândirea critică, la mare căutare

Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, recomandă să nu ne lăsăm influenţaţi de familie, de colegi sau de anturaj. Lipsa gândirii critice îi face pe oameni ca, la un moment dat, într-un context oarecare, să se confrunte cu lucruri pe care nu le vor înţelege şi vor putea fi manipulaţi. În ciuda ştirilor care vă apar zilnic distribuite de prieteni apropiaţi, întrebaţi mereu: De unde ştii asta? „De pe net” nu ar trebui să fie un răspuns suficient.

Nu treceţi cu vederea site-urile care dezinformează, nu le transmiteţi mai departe, raportaţi ştirea falsă pentru a trage un semnal de alarmă. Dacă aveţi prieteni care diseminează în mod constant fake news promovate de site-uri obscure încercaţi să le explicaţi fenomenul pentru a nu mai primi astfel de ştiri. Multe dintre ştirile false sunt propagate prin intermediul conturilor false, boţi (conturi controlate de un software) şi troli (persoane angajate să disemineze şi să comenteze pe marginea articolelor).

Daţi dovadă de exigenţă în selectarea surselor de informare. În acest proces ar trebui să primeze profesionalismul, experienţa şi politica editorială a sursei de informare, dacă aceasta a dovedit în timp că postează doar ştiri verificate, atunci ar trebui să permitem să ne alimenteze cu ştiri.

Grupurile care promovează un curent sau altul nu vor fi niciodată contaminate de „virusul adevărului”, întotdeauna vor susţine doar o parte de adevăr, vor interpreta şi vor răstălmăci faptele în avantajul lor.

O altă abordare a social media

Reacţiile noastre în mediul digital (like, share, react, comment, tweet, retweet, friend, unfriend, block, follow, unfollow) cresc şansele ca o ştire să ajungă la un nou cititor şi chiar să devină virală, fără ca nimeni să fie interesat sau să se întrebe dacă ştirea este reală sau nu.

Prin comportamentul nostru pe platformele de socializare amplificăm mesajele. Activitatea fiecăruia în mediul online ar putea fi supusă unui filtru cu ajutorul câtorva întrebări. Alina Bărgăoanu recomandă scepticism emoţional pentru reducerea dezordinii informaţionale şi consideră că am putea să ne întrebăm mai des: „De ce să distribui?”, „Am posibilitatea de a verifica veridicitatea?”, „Care sunt consecinţele distribuirii?”, „Ce fac dacă se va confirma că am distribuit o ştire falsă?”.”[1]

SRI este deranjat de ascensiunea naționalismului. SRI despre naționalism, “teoria conspirației”, “știri false” și globalizare

SRI ne spune ca stirile false nu sunt un concept nou. Asa este! Stirile false au fost si sunt promovate de catre mass-media oficiala (mainstream media). Conceptul “fake news” a fost scos la lumina dupa anul 2016 de catre globalisti, care au fost, pur si simplu, speriati de faptul ca Donald Trump a devenit presedintele SUA.

Toata presa globalista americana a sustinut-o pe Hillary Clinton, cu toate ca aceasta are probleme grave, avand in vedere scandalul e-mail-urilor prezentate de Wikileaks. Aceeasi globalisti au vazut ca oamenii incep sa se trezeasca si ca nu accepta globalizarea, incepand sa inteleaga ca, de fapt, globalizarea inseamna dictatura globala. Nationalismul este in ascensiune in toata lumea, iar socialistii si liberalii, adica globalistii, sunt in cadere libera.

SRI-istii spun ca tot ceea ce noi, adeptii “teoriei conspiratiei”, scriem este “fake news”. Aici, avem atat de multe dovezi, incat le putem demonta simplu aceste acuzatii aberante.

De exemplu, David Rockefeller, unul dintre cei mai puternici oameni de pe Pamant, a recunoscut in cartea sa “Memoriile” ca a sustinut Noua Ordine Mondiala:

Unii chiar cred că suntem parte a unei societăţi secrete ce lucrează împotriva celor mai bune interese ale Statelor Unite ale Americii, mă caracterizează pe mine şi pe familia mea ca «Internaţionalişti» ce s-au raliat cu alte persoane din toată lumea pentru a edifica o structură mai integrată global şi politic (n.ed. Noua Ordine Mondială) – o lume – dacă vreţi să o numiţi aşa. Dacă aceasta este acuzaţia, atunci mă declar vinovat – şi sunt mândru de acest lucru!“[2]

“„Tot ce avem nevoie este o criză majoră, iar naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială” – David Rockefeller, într-un discurs din 23 septembrie 1994, la un dineu al ambasadorilor ONU.”[3]

James Warburg (1896-1969) – fiul lui Paul şi consultant financiar al preşedintelui Franklin D. Roosevelt, declara în faţa Senatului SUA pe 7 februarie 1950:
Vom avea un Guvern Mondial, fie că ne place, fie că nu ne place. Singura întrebare este dacă acest Guvern Mondial va fi adoptat prin cucerire sau prin accept.””[4]

Acestea sunt doar cateva exemple cu privire la dovezile despre Guvernul Mondial pe care il vor globalistii. A spune ca aceste citate sunt “stiri false” inseamna sa dezinformezi, iar asta fac globalistii, minimalizeaza aceste informatii.

Globalistii sustin aducerea de imigranti in Europa, casatoriile LGBT, ateismul militant, Big Brother si cenzura internetului. Dupa victoria lui Donald Trump, globalistii au declansat “lupta impotriva stirilor false”, cu scopul de a-i cenzura pe toti cei care scriu despre conspiratii. O decizie stupida, caci cenzurand nu faci decat sa-i determini si mai multi oameni sa devina interesati de “teoriile conspiratiei”.

Un exemplu elocvent este Alex Jones, fondatorul InfoWars, care a fost cenzurat pe retelele de socializare. Daca Alex Jones “distribuie stiri false”, de ce il cenzurati si pe cei de la CNN nu? Totusi, care sunt “stirile false” distribuite de Alex Jones?

Globalistii eticheteaza ca fiind “stiri false” tot ce inseamna conspiratii si nationalism. Dupa ce au adus imigranti in Europa, socialistii si liberalii au inceput sa piarda alegerile, nationalistii fiind in ascensiune. In Polonia, Ungaria si Italia, nationalistii au ajuns la conducere. Socialistii si liberalii sunt in cadere libera, tocmai din cauza dorintei lor de a distruge valorile nationale.

Neomarxistii/progresistii/liberalii vor sa distruga valorile nationale cu scopul de a crea un Guvern Mondial. Georgy Lukacs, un membru al Scolii de la Frankfurt, a creat conceptul de “Terorism Cultural”, iar acest concept se refera la distrugerea valorilor nationale (cultura, religie, traditie, istorie).

Herbert Marcuse, un membru al Scolii de la Frankfurt, a creat conceptul de “Toleranta Represiva”, iar acest concept se refera la dictatura minoritatilor. Diferenta dintre vechii comunisti (marxist-leninist) si noii comunisti (neomarxisti/progresisti) este ca vechii comunisti sustineau lupta proletarilor impotriva capitalistilor, iar noii comunisti sustin lupta minoritatilor impotriva majoritatii. Noii comunisti nu au cum sa sustina lupta proletarilor impotriva capitalistilor pentru ca ei sunt bogatasi si ar insemna ca proletarii sa lupte si impotriva lor.

Aldous Huxley, un membru al Institutului Tavistock din Marea Britanie, a scris o carte intitulata “Minunata lume noua”, iar in aceasta carte ne expune Agenda Globalistilor cu privire la Noua Ordine Mondiala, o lume fara identitate, fara valori nationale.

Tavistock a fost instituţia care s-a ascuns în spatele culturii drogurilor şi a mişcării populare hippie din anii 60, cu susţinerea unei operaţii CIA (şi deci a Frăţiei), care a pus la dispoziţia tuturor drogul de sinteză numit LSD. Aceşti oameni caută în permanenţă tehnici din ce în ce mai puternice pentru a supune rasa umană unei servituţi cât mai depline. Aldous Huxley, un agent Tavistock şi „guru” al „revoluţiei” din anii 60, a revelat care este agenda instituţiei la o conferinţă pe care a ţinut-o la Şcoala de Medicină din California, în anul 1961. Iată ce a spus el:

„În generaţia următoare va apărea o metodă farmaceutică ce le va permite oamenilor să îşi iubească servitutea şi să accepte dictatura fără lacrimi, ca să mă exprim astfel. Ea va da naştere unui fel de lagăr de concentrare fără suferinţă, care va permite reducerea libertăţilor oamenilor fără ca aceştia să se plângă. Dimpotrivă, ei se vor bucura, căci orice dorinţă de a se revolta le va fi înlăturată prin metode de spălare a creierului, propagandă şi tehnici farmaceutice. Aceasta va fi probabil revoluţia finală”.

Acesta este exact punctul în care ne aflăm la ora actuală. Munca doctorului John Rawlings Rees a fost continuată de alţi agenţi de la Tavistock, precum dr. Kurt Lewin şi alţii, care au creat tehnici din ce în ce mai sofisticate de control individual şi în masă al minţii umane. Coroborate, toate acestea au accelerat dramatic rata de robotizare a umanităţii, care a uitat să mai gândească.

Tavistock a devenit centrul unei reţele globale cu fonduri nelimitate, asigurate de trusturi de „caritate” sponsorizate de familia regală britanică şi de alte surse familiare nouă, precum Rockefeller-ii, Rothschild-zii, Mellon-ii şi Morgan-ii. Tavistock a creat grupuri „teroriste” utilizate pentru a crea conflicte şi haos în ţările ale căror guverne doreşte să le schimbe Frăţia sau în care aceasta doreşte să introducă „trupe de menţinere a păcii”. Prin anii 50, generalul de brigadă Frank Kitson a comandat un proiect Tavistock prin care să fie dezvoltate tehnici de tortură şi control al minţii pentru prizonierii de război din Kenya.

Roboţii umani care au rezultat în urma aplicării acestor metode au fost apoi eliberaţi şi infiltraţi în taberele care se opuneau controlului britanic, pentru a le distruge din interior şi a le ucide liderii. Alţii şi-au înfiinţat propriile lor grupuri care s-au opus celor autentice, astfel încât s-a ajuns ca kenyenii să se bată între ei. Sub acoperirea Fondului pentru Natură şi Animale Sălbatice, precum şi a organizaţiilor de „securitate” din Africa şi America de Sud, operează astăzi trupe SAS, aşa cum voi dovedi în continuare.

Acest proces s-a petrecut în Algeria, Ruanda, Burundi, Congo, şi lista poate continua la nesfârşit. Acelaşi general de brigadă Frank Kitson, care a creat asemenea conflicte şi teroare în Africa, a fost trimis apoi în Irlanda de Nord, în anul 1970, pentru a lansa campania teroristă de crime şi plasare de bombe care continuă şi la ora actuală.

Astfel de conflicte care se petrec în întreaga lume induc opiniei publice ideea necesităţii găsirii unei soluţii, iar această soluţie este întotdeauna o centralizare şi mai mare a puterii. În aceste condiţii, nu este deloc surprinzătoare lansarea prin anii 80 a operaţiunii Tavistock condusă de Eric Trist de programare a psihicului colectiv pentru a accepta ideea unui guvern mondial.”[5]

SURSE

  1. http://intelligence.sri.ro/camera-iluziilor-fascinatia-pseudo-stirilor/
  2. David Rockefeller – Memorii, pag. 405.
  3. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=11135
  4. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9818
  5. David Icke – Secretul Suprem, volumul 2, pag. 28-30, editura Daksha.
  6. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

CCR: Kovesi a refuzat să participe la clarificarea unor aspecte legate de un eveniment de interes public (motivare)
Radu Cinamar – cel mai așteptat scriitor român – revine cu un nou volum, a cincea carte din serie!
Cristian Pârvulescu, Mircea Toma și Sabin Gherman au semnat, alături de Laszlo Tokeș, o declarație în favoarea „autonomiei culturale și teritoriale” a ungurilor din România. Textul integral
Limba maghiară obligatorie pentru toate posturile din Poliția Locală Sfântu Gheorghe
Mesajul Președintelui României la ONU. Foarte atent la nevoile migranților, Klaus Iohannis a vorbit despre paradigma „fricilor identitare” și a „paradigmei noi vs ei, care nu trebuie lăsată fără răspuns”. NIMIC despre românii din Ucraina. Klaus Iohannis susține Agenda 2030 care este Noua Ordine Mondială!
România - Big Brother și Stat Polițienesc: SRI ascultă de două ori mai multe telefoane decât FBI
Se pune în discuție, în Parlament, introducerea noilor buletine cu cip. Se va discuta și varianta unei alternative fără cip din motive religioase
Curtea Constituțională a României a decis că DNA și-a depășit atribuțiile atunci când a început anchetarea Guvernului României
Soldaţii lui Soros au invadat România
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, declară că vaccinarea este unul dintre obiectivele României la președinția UE: "Trebuie să menţinem cuvântul obligativitate"
DOBROGEANUL Aeticus Donares, primul om care a făcut Ocolul Pământului, în secolul V…
Jurnalist american, apropiat de consilierul lui Trump, Steve Bannon, spune că vizita lui Iohannis în SUA e legată de altceva: "Am primit informații că Soros se află în România și vrea să distrugă poporul român"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...