Stabilitatea emoţională este capacitatea unei persoane de a reacţiona adecvat într-o situaţie neplăcută şi de a-şi reveni rapid

Distribuie!

„De ce unele persoane îşi recapătă rapid echilibrul interior, după ce au trecut prin momente dificile în viaţă, iar altele au nevoie de o perioadă mai lungă de restabilire? Adevărul este, că unii oameni sunt mai stabili din punct de vedere emoţional, motiv pentru care, pot să treacă mai uşor peste unele încercări dure de viaţă. Vestea bună este că – un astfel de lucru poate fi învăţat.

Stabilitatea emoţională – este capacitatea unei persoane de a reacţiona adecvat într-o situaţie neplăcută şi de a-şi reveni rapid. De-a lungul tuturor timpurilor, precum şi în zilele noastre, o astfel de abilitate este una dintre cele mai importante calităţi necesare unei fiinţe umane. Trebuie, însă, să recunoaştem că nu este deloc uşor să atingi o astfel de stare – adică, să rămâi stabil emoţional, atunci când eşti concediat de la locul de muncă, te confrunţi cu o mare nedreptate şi trădare sau pierzi pe cineva drag. Dar, aşa e viaţa.


Respectiv, trebuie să devenim mai puternici. Atingerea stabilităţii emoţionale este asemenea antrenamentelor în sala de sport. Dacă doreşti să te dezvolţi din punct de vedere fizic, trebuie să ridici greutăţi mai mari, ca organismul să se adapteze eforturilor ascendente. Doar astfel vor deveni muşchii mai rezistenţi, iar oasele mai puternice. În caz contrar, survine atrofierea completă a corpului.

Ceva similar trebuie să se producă şi pe plan psihologic. Cineva celebru a spus cândva: „Ne dorim o viaţă fără dificultăţi, dar chiar şi stejarii cresc sub vânturi puternice, iar diamantele se formează sub presiune înaltă”. După cum se ştie, ceea ce nu te omoară, te face mai puternic.


Un studiu recent, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Buffalo, a constatat că persoanele cu dureri cronice de spate, care au trecut prin încercări dure de viaţă (boală gravă, divorţ sau dezastre naturale), au tolerat mai bine senzaţia de durere aferentă acestei afecţiuni. În timpul unor cercetări anterioare, specialiştii aceleiaşi Universităţi au ajuns la concluzia, că satisfacţia de viaţă şi un echilibru interior, este adesea observat la persoanele care s-au confruntat cu diverse situaţii dificile sau la cei care au avut experienţe dure pe parcursul vieţii.

Oamenii de ştiinţă au analizat unele stări mentale (epuizare mentală, tulburări funcţionale, stres post-traumatic, satisfacţia de viaţă) la peste 2000 de oameni şi au ajuns la concluzia că, în general, o astfel de interdependenţă are forma unei curbe de tip U. Oamenii care au avut experienţe neplăcute în viaţă, manifestă o capacitate mai avansată de adaptare, tolerează mai bine problemele curente şi ating mai rapid o stare de calm.

Cu alte cuvinte – aceste persoane sunt mai „călite” din punct de vedere psihic. Astfel, stabilitatea emoţională este un produs al antrenamentelor psihologice continue. Principalul lucru – este să evaluăm corect dificultăţile pe care ni le pregăteşte viaţa. Le putem considera examene ale şcolii vieţii, care ne vor ajuta să atingem o etapă superioară.

 

Cei care vor lucra asupra propriei persoane nelăsându-se pradă emoţiilor şi gândind constructiv vor avea o surpriză: vor constata că viaţa nu le oferă încercări mai mari decât posibilităţile acestora de a face faţă situaţiei respective. Uneori pot să fie de folos şi alte mijloace suplimentare. Spre exemplu, meditaţia, mersul pe jos, comuniunea cu natura, o alimentaţie sănătoasă şi o activitate fizică regulată.”[1]

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/etalonul-fericirii-atingerea-stabilitatii-emotionale—168109
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Energia Universului ne inundă cu frecvenţe înalte existente în zona nevăzutului. Materia din noi este formată din frecvenţe joase, foarte dense care ne fac să fim vizibili
Universul Holografic
Relatările din lumea de dincolo ale bărbatului care a "murit" de două ori
Misterul subconştientului: Dacă noi vom programa subconştientul pentru ca fiinţa noastră să cunoască starea de fericire, subconştientul va angrena propriile sale resurse interioare, va declanşa mecanisme psiho-mentale subtile şi va genera, prin procese de rezonanţă ocultă subtilă, acorduri cu energia subtilă corespondentă stării de fericire
Ignoranţa face ca omul să trăiască parţial, fragmentat şi închistat într-un domeniu foarte limitat al existenţei
Dacă o parte din corpul fizic este îndepărtată, amprenta energetică a acestei părţi rămâne prezentă în corpul energetic
Care sunt cele mai religioase state din Uniunea Europeană. România este țara cu cei mai puțini atei
Inima creează cel mai puternic câmp electromagnetic din corp
Puterea infinită a subconştientului
Fiecare dintre fenomenele cele mai remarcabile ale conştiinţei şi spiritului ar trebui să fie legate de domenii extra-ştiinţifice, cum ar fi cele ale psihologiei, misticismului şi spiritualităţii. Întregul Univers există, de fapt, printr-o inefabilă armonie
Spiritul stăpâneşte materia
Conform fizicii cuantice, lumea există datorită minţii noastre, a câmpului pe care-l generăm şi a conştiinţei noastre. Universul este un câmp de conştiinţă ce se experimentează pe sine ca realitate fizică. Lumea este o creaţie a conştiinţei, gândurile noastre modelează lumea

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...