Starea de plasmă – a patra stare a apei

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Este una dintre cele mai importante componente care stau la baza dezvoltării vieții pe Pământ. Apa, căci despre ea vorbim, nu este doar în compoziția planetei, ci și în corpul nostru, în proporție de 60-70%.

Cercetătorii au investigat proprietățile fizice ale apei și au constatat că, atunci când este încălzită între 40 și 60 de grade Celsius, apa atinge un prag în care începe sa-și modifice starea lichidă.


Este destul de greu să ne imaginăm faptul că apa poate fi în mai multe stări decât în cele trei pe care le învățăm la școală: solidă, lichidă și gazoasă. Însă poate atinge și starea de plasmă în circumstanțe extrem de rare. Cu excepția mercurului, apa are cea mai mare tensiune de suprafață dintre toate lichidele de pe planetă.

Este, de asemenea, unica substanță cunoscută care în stare solidă poate pluti pe ea în stare lichidă și își poate mări volumul când îngheață. În timp ce punctele de fierbere ale altor compuși scad pe măsură ce se micșorează și dimensiunea moleculei, apa are un punct de fierbere extrem de ridicat.


apa-plasma

„Nimeni nu înțelege cu adevărat apa. E jenant să recunosc, dar lichidul care acoperă două treimi din planeta noastră este încă un mister”, a declarat cercetătorul Philip Ball.”[1]

Mai multe, pe larg, aici -> http://www.cunoastelumea.ro/a-fost-descoperita-o-a-doua-stare-lichida-a-apei-asta-inseamna-ca-in-total-apa-poate-fi-gasita-in-patru-stari-misterul-din-jurul-celei-mai-importante-substante-de-pe-pamant/

SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/a-fost-descoperita-o-a-doua-stare-lichida-a-apei-asta-inseamna-ca-in-total-apa-poate-fi-gasita-in-patru-stari-misterul-din-jurul-celei-mai-importante-substante-de-pe-pamant/
  2. Foto: cunoastelumea.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...