Starea de urgenţă din 2020, instituită sub pretexul „Covid-19”, declarată neconstituţională în Spania

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Curtea Constituţională spaniolă a decis că starea de urgenţă, care a presupus o izolare strictă la domiciliu pentru a limita răspândirea coronavirusului în primul val al pandemiei, a fost neconstituţională, transmite Reuters.

Starea de urgenţă, neconstituţională. Instituită în martie anul trecut, starea de urgenţă a permis guvernului spaniol să suspende temporar libertăţile civile, izolându-i la domiciliu pe aproape toţi spaniolii, informează Agerpres. Autorităţile spaniole au impus unul dintre cele mai stricte lockdown-uri din Europa, permiţându-le oamenilor să iasă din casă numai pentru a merge la serviciu, pentru a face cumpărături de strictă necesitate sau pentru a merge la spital sau la farmacie.


Starea de urgenţă, declarată neconstituţională de guvernul madrilen

Starea de urgenţă a implicat o interdicţie de circulaţie aproape în întreaga ţară şi a autorizat autorităţile regionale competente în materie de sănătate să ia măsuri anti-COVID.


Curtea Constituțională a declarat că a anulat cu majoritate simplă unele articole din decretul privind starea de urgență referitoare la libera circulație a cetățenilor. Hotărârea completă va fi publicată în câteva zile.

Această decizie a Curţii deschide uşa către anularea amenzilor pentru încălcarea restricțiilor impuse în această perioadă. Decizia instanței vine ca răspuns la o petiție depusă de partidul de extremă dreaptă Vox, care susținea că măsurile erau excesiv de dure.”

Sursa: https://www.romaniatv.net/starea-de-urgenta-din-2020-declarata-neconstitutionala-in-spania_5647533.html

Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...