Statueta veche de 23.000 de ani a fost descoperita la Poiana Ciresului din judetul Neamt ! Descoperirea provoaca un soc in lumea istoricilor si arheologilor demonstrand ca, istoria oficiala este falsa si contrafacuta !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Statueta veche de 23.000 de ani a fost descoperita la Poiana Ciresului din judetul Neamt ! Descoperirea provoaca un soc in lumea istoricilor si arheologilor demonstrand ca, istoria oficiala este falsa si contrafacuta !

La data de 22 august 2014, o echipa de arheologi au facut o descoperire formidabila, care vine sa confirme istoria ancestrala a poporului geto-dac, asa cum au spus-o putini istorici si arheologi, care au studiat continentul Europa.


arheologi neamt artefacte diverse santier santier2 statueta1 statueta2 statueta3 Statueta-gravetiana1

Fie ca vorbim de William Schiller, Daniel Ruzo, Marija Gimbutas, toti acestia au afirmat ca, “locul de unde a inceput civilizatia pe aceasta Planeta este situat in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic.

Initial, vechimea acestei statuete a fost aproximata la o vechime de 20.000 de ani, insa noile datari au constatat o vechime de 23.000 de ani:


“Arheologii dâmboviţeni care sapă în situl arheologic din Poiana Cireşului, judeţul Neamţ, au descoperit în urmă cu două zile o statuietă din os a cărei vechime este aproximată la 20.000 de ani. Echipa de arheologi a Muzeului Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească“ din Târgovişte şi studenţii Universităţii „Valahia“ din Târgovişte au făcut descoperiri senzaţionale pe Valea Bistriţei.

Ei au scos la suprafaţă locurile în care trăiau şi vânau reni, în urmă cu 20.000 de ani, oamenii din Paleolitic. Echipa formată din 11 membri şi coordonată de profesorul universitar doctor Marin Cârciumaru a realizat una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din România: o statuetă veche de 20.000 de ani, realizată din os. Ea face parte din categoria aşa-ziselor „Venus gravetiene“, serie din care au mai fost găsite alte astfel de obiecte în unele locuri din spaţiul euro-asiatic.

Regina cercetărilor arheologice

„De fiecare dată când s-a făcut o astfel de descoperire, a fost calificată ca «regina» cercetărilor arheologice. De acum încolo, orice tratat de istoria artei de pe teritoriul României va trebui să înceapă cu această descoperire. Importanţa statuetei Venus din România este imensă pentru că raritatea unor astfel de descoperiri face din ea un autentic simbol naţional“, a spus Elena-Cristina Niţu, cercetător ştiinţific, şefa şantierului de la Poiana Cireşului.

În acest an, în situl din Poiana Cireşului au fost verificate mai multe zone de sacrificare a renilor vânaţi. „Existau reni în trecut, pe teritoriul României, pentru că, în urmă cu 20.000 de ani, eram în ultimul maxim glaciar. Era atmosferă specifică tundre ruseşti“, a mai spus cercetătorul Elena-Cristina Niţu.

Tot anul acesta au fost descoperite mii de unelte şi arme din piatră, vârfuri din corn şi os, unelte de prelucrare a pieilor şi de perforare pentru realizarea veşmintelor, obiecte de artă constând din podoabe, oase gravate în mod divers, mărturii ale simbolismului vânătorilor din această perioadă.

Arheologii au fost impresionaţi de cantităţile de ocru descoperite, uneori răspândite peste oasele de ren. Săpături fără precedent Descoperirea acestei statuete nu este întâmplătoare, pentru că acest şantier a oferit până acum circa mai mult de jumătate dintre toate obiectele de artă mai vechi de 15.000 de ani recuperate pe teritoriul României.

De altfel, descoperirile din acest an reprezintă un adevărat tezaur de obiecte de podoabă paleolitice care includ România, din acest punct de vedere, în patrimoniul universal. „Prin valoarea lor excepţională, aceste obiecte vor face rapid înconjurul lumii, pentru că este aproape fără precedent ca într-o unică campanie de săpături arheologice, care a acoperit doar 16 metri pătraţi, să se concentreze o densitate aşa de mare de artefacte de acest fel“, a mai spus Elena-Cristina Niţu.

Bijuterii din piatră Pe lângă Venus de la Poiana Cireşului, în acest an s-au mai descoperit în acest şantier două pandantive din piatră şi două pandantive din canini de vulpe şi cerb, alături de o mare diversitate de unelte din os şi corn pentru prelucrarea pieilor de ren şi bizon.

Arheologii au găsit anul trecut şi un superb pandantiv din piatră, frumos şi complex gravat cu motive geometrice, recuperat dintr-un strat care aparţine culturii gravetiene, datat la peste 20.000 ani (datări radiometrice prin metoda C-14). Obiect de cult Specialiştii spun că, acum 20.000 de ani, în zona în care efectuează săpăturile trăiau oameni asemănători cu oamenii moderni.

„Erau identici cu noi. Sunt primii creatori de umanitate, de produse similare cu ce avem în prezent. Sunt cea mai înaltă civilizaţie de paleolitic. Pe teritoriul nostru au trăit vânători de ren specializaţi. Acest sit pe care lucrăm noi acum este alcătuit din patru locuinţe succesive ale vânătorilor de reni. Iar statuetele Venus sunt importante la nivel mondial. Venus avea rol simbolic şi de cult.

Este greu să ne dăm seama despre ce este vorba exact, dar cert este că reprezenta un obiect de cult“, adaugă Elena-Cristina Niţu. Ochi aţintiţi către România Coordonatorul echipei de arheologi, profesorul universitar Marin Cârciumaru, a declarat că, de acum înainte, comunitatea internaţională se va uita mai des către România. „Este unica descoperire de acest gen din România.

Este acea mai veche statuetă care a fost descoperită vreodată în ţările din jurul nostru. Astfel de statuete s-au mai descoperit doar în Fanţa, Italia, Germania, Austria, Cehia şi Slovacia. În Câmpia Rusă s-a descoperit până acum, în zona Lacului Baikal, mai multe astfel de statuete. Din punct de vedere stilistic, ceea ce noi am descoperit se leagă mai mult cu cele descoperite în zona lacului Baikal.

Este un obiect extrem de important pentru că face parte din patrimoniul cultural universal, iar nouă ne lipseau astfel de lucruri. Descoperirile de acest gen trebuie să fie luate în seamă şi de comunitatea internaţională şi aşa va fi“, a declarat, pentru „Adevărul“, profesorul Marin Cârciumaru.”[1]

O statueta feminina veche de 23.000 de ani !

Pe 22 august 2015, la Poiana Cireșului, a fost descoperită cea mai veche statuetă de pe teritoriul României și din sud-estul Europei, cu o vechime în jurul vârstei de 23.000 de ani. Descoperirea este una excepțională și ea încununează munca dedicată a profesorului universitar Marin Cârciumaru, a șefei de șantier dr. Elena Nițu și a întregii echipe de arheologi care au cercetat situl arheologic.

După cum ne spune reputatul arheolog Marin Cârciumaru, de acum, orice lucrare de istoria artei din România va trebui să înceapă, pe secțiunea sculptură, cu această statuetă!

Video: Totul despre statueta veche de 23.000 de ani!

SURSE

  1. http://adevarul.ro/locale/targoviste/foto-venus-poiana-ciresului-statueta-20000-ani-1_53fe25930d133766a8a272cf/index.html

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...