Stephen Hawking: „Găurile negre ne-ar putea oferi o modalitate certă de a călători într-un alt Univers”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Cunoscutul om de știință, Stephen Hawking, profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, susține că o călătorie printr-o gaură neagră ne-ar putea duce într-un alt Univers.

Într-o lucrare publicată recent în Physical Review Letters, renumitul profesor vorbește despre faptul că nu ar trebui să ne fie frică de aceste găuri negre. Potrivit teoriei acestuia, dacă am putea călători printr-o asemenea gaură, nu am rămâne blocați acolo, însă nici nu am reveni în Universul din care provenim.


Găurile negre nu sunt închisori eterne cum am crezut noi odată. Dacă vom fi prinși într-o gaură neagră, nu trebuie să renunțăm. Există o cale de ieșire”, declara profesorul Hawking într-un discurs ținut anul trecut.

Reconfirmarea de către Hawking a ipotezei sale poate oferi răspunsul la o problemă pe care o aveau oamenii de știință de mult timp. Aceștia încercau să determine cum am putea concepe un obiect care ar trece de orizontul evenimentului unei găuri negre, locul de unde nici lumina nu poate scăpa, și nu l-am mai vedea niciodată.


În cazul în care obiectul se „pierde”, atunci acea informație despre obiect trebuie să o păstrăm sau nu? Hawking este de părere că informația este păstrată tocmai de acea gaură neagră, iar obiectul ar putea să nu dispară dar nici să mai apară vreodată în Universul nostru.

Găurile negre se formează prin colapsul stelelor de masă mare într-o supernovă, la sfârșitul vieții lor. După formare, gaura neagră poate continua să crească absorbind masă din vecinătatea ei.

universuri paralele

Prin absorbirea de stele precum și prin contopirea cu alte găuri negre se pot forma găuri negre super-masive cu mase de milioane de ori mai mari decât cea a Soarelui. Astronomii au identificat numeroase posibile găuri negre stelare în sistemele binare, studiind interacțiunea lor cu stelele companion.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=10226
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...