Știința împotriva măștilor

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Știința împotriva măștilor

Un studiu realizat de Universitatea East Anglia a ajus la concluzia că cerința de purtare a măștii nu are niciun beneficiu și poate chiar determina un risc sporit de infecție.


Doi profesori și experți în protecția respiratorie și contra infecțiilor de la Universitatea din Illinois au explicat într-un eseu că măștile respiratorii nu au niciun efect în viața cotidiană, nici ca autoprotecție, nici pentru a-i proteja pe terți (așa numitele control al sursei). De asemenea, folosirea pe scară largă a măștilor nu a prevenit izbucnirea în orașul chinez Wuhan.

Un studiu din aprilie 2020 din revista Annals of Internal Medicine a ajuns la concluzia că nici măștile din material textil, nici cele chirurgicale nu pot preveni răspândirea Covid-19 prin tuse.


Un articol din New England Journal of Medicine din mai 2002 a ajuns de asemenea la concluzia că măștile respiratorii oferă protecție puțină sau deloc în viața de zi cu zi. Cerința de introducere a măștilor este descrisă ca un „reflex de teamă irațional”.

Un metastudiu din mai 2020 despre pandemia de gripă, publicat de CDC, a descoperit de asemenea că măștile nu au vreun efect.

Mai mult, OMS a declarat în iunie că „transmiterea asimptomatică” este în realitate „foate rar întâlnită” după cum arată numeroase studii. Unele dintre cazurile confirmate se datorau unor contacte fizice directe, i.e. strângerea mâinii, săruturi.

Austria va suspenda la mijlocul lunii iunie cerința de purtare a măștii în magazine și restaurante. Măștile nu au fost introduse în Suedia deoarece „nu oferă protecție suplimentară pentru oameni”, după cum au explicat autoritățile.

Numeroși politicieni, oameni din media și polițiști au fost surprinși în timp ce își puneau măștile într-o mulțime în special pentru a fi văzuți de camerele de televiziune iar apoi le dădeau jos imediat ce credeau că nu mai sunt filmați.

În unele cazuri au existat atacuri violente din partea poliției deoarece o persoană părea că „nu poartă cum trebuie masca”. În alte cazuri, oamenilor cu handicap care nu pot și nu trebuie să poarte mască, nu li se permite să intre în magazine.

În pofida tuturor acestor dovezi, un grup numit „masks4all” („măști pentru toată lumea”) care a fost fondat de un „tânăr lider” al Forului Economic Mondial de la Davos, pledează pentru introducerea măștilor obligatorii peste tot în lumea. Unele guverne și OMS par să răspundă la această campanie.

Mulți critici suspectează că măștile sunt mult mai probabile să îndeplinească un rol psihologic și politic („un simbol vizibil al obedienței”) iar purtatul lor frecvent poate conduce la probleme de sănătate suplimentare.”[1]

“Disposable medical masks (also known as surgical masks) are loose-fitting devices that were designed to be worn by medical personnel to protect accidental contamination of patient wounds, and to protect the wearer against splashes or sprays of bodily fluids (36). There is limited evidence for their effectiveness in preventing influenza virus transmission either when worn by the infected person for source control or when worn by uninfected persons to reduce exposure. Our systematic review found no significant effect of face masks on transmission of laboratory-confirmed influenza.

Traducere liberă:

“Măștile chirurgicale sunt dispozitive medicale menite a fi purtate de personalul medical în scopul evitării contaminării accidentale a rănilor pacientului și al protejării purtătorului contra stropilor sau scurgerilor de fluide corporale. Există probe limitate ale eficienței purtării acestor măști pentru prevenția răspândirii gripei, fie că e vorba de persoane incectate, care le-ar purta pentru a limita sursa infectării, fie că e vorba de persoane neinfectate, care le-ar purta pentru a-și reduce expunerea la risc. Analiza noastră sistematică nu a găsit niciun efect semnificativ al purtării măștilor faciale în transmiterea gripei confirmate în laborator”.

Extras din raportul intitulat “Măsuri non-farmaceutice pentru gripa pandemica […]”, mai 2020, publicat de Center for Desease Control din SUA, raport găsit pe pagina dr. Răzvan Constantinescu; raportul, integral, în linkul de mai jos.

PS Consumul de măști este consum de chinezării scumpe și ineficiente. În plus, așa cum a constatat recent ANPC, măștile de pe piață sunt în proporție de 90% cu defecte sau neconforme – deci, consumul de măști este și nociv, ba chiar auto-vătămător. Poate da tot felul de afecțiuni ale pielii. Plus tot felul de consecințe negative la nivel respirator și infecțios. Ca să nu mai vorbim de poluare…

Later edit: dovada CLARĂ că măștile de protecție sunt ineficiente contra coronavirusului este tocmai faptul că OMS anunță tot mai panicard creșterea numărului de infectări la nivel global, în condițiile în care doua treimi din populația globului a purtat măști timp de cel puțin 3 luni.

Logica ne obligă să acceptăm că, dacă măștile ar fi fost utile în prevenția răspândirii molimei, acum nu ar trebui să mai avem coronavirusul printre noi (virusologii susțin că, după 70 de zile, orice virus intră în stadiul de redundanță, deci nu se mai răspândește în mod natural). Prosteala cu al doilea val și cu ap doilea virus chinezesc (caee vine sigur, pentru că așa a spus Fauci, arafatul american) nu mai ține.”[2]

SURSE

  1. http://contramundum.ro/2020/06/11/stiinta-contra-mastilor
  2. Facebook/Gheorghe Piperea
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...