Stoltenberg: NATO nu va lăsa niciodată Afganistanul „să redevină un sanctuar pentru teroriști”

Distribuie!

„Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care a intervenit în Afganistan a doua zi după atentatele din 11 septembrie 2001, la cererea SUA, nu va lăsa niciodată această țară „să redevină un sanctuar pentru teroriști”, a declarat marți secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, salutând discursul președintelui american Donald Trump, informează AFP.

„Obiectivul nostru este de a ne asigura că Afganistanul nu va redeveni niciodată un sanctuar pentru teroriștii care ne atacă țările”, a afirmat Stoltenberg într-un comunicat, salutând „noua abordare” a președintelui american Donald Trump.
Donald Trump a exclus luni orice retragere a SUA din Afganistan, deschizând calea pentru trimiterea de soldați suplimentari în această țară. Într-un discurs pe un ton solemn, președintele american nu a oferit nicio cifră sau scadență, considerând că ar fi „contraproductiv”, dar a subliniat convingerea sa că o retragere rapidă din Afganistan ar crea un vid de care ar profita „teroriștii”, atât cei din Al-Qaida, cât și din gruparea Stat Islamic (SI).
Stoltenberg a amintit că în iunie țările aliate ale NATO s-au angajat să întărească prezența militară a Alianței în Afganistan. Nici ele nu au anunțat vreo cifră concretă. „NATO are în prezent peste 12.000 de soldați în țară (dintre care două treimi sunt americani). În ultimele săptămâni, mai mult de 15 națiuni au promis contribuții suplimentare pentru misiunea noastră Resolute Support”, a precizat secretarul general al Alianței.
„Vom continua în special dezvoltarea forțelor speciale, a forțelor aeriene”, a subliniat el, vorbind și despre ‘îmbunătățirea’ organizării acestor trupe.”[1]

 

Operatiunea „Cyclone”: CIA a finantat organizatia terorista Al-Qaeda cu scopul de a lupta impotriva sovieticilor din Afganistan in timpul Razboiului din Afganistan (1979-1989). De asemenea, Afganistanul a devenit cel mai mare producator de opiu din lume sub ocupatia SUA.


SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Stoltenberg-NATO-nu-va-lasa-niciodata-Afganistanul-%E2%80%9Esa-redevina-un-sanctuar-pentru-teroristi-145552
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...