Studii ştiinţifice care arată că fluorul determină apariția cancerului

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Biroul pentru Stabilirea Pericolelor de Sănătate (OEHHA – Office of Environmental Health Hazard Assessment) din cadrul Agenţiei de Protecţie a Mediului din California a emis recent un document numit Dovezi asupra carcinogenicităţii fluorului şi sărurilor sale, care pune în lumină numeroasele pericole determinate de consumul de fluor.

Multe studii realizate pe oameni şi animale au arătat o asociere între consumul de fluor şi diferite tipuri de cancer, incluzând date valide care demonstrează că fluorul poate creşte riscul de osteosarcom (tip de cancer osos) la băieţi şi bărbaţi tineri, a raportat Fluoride Action Network (FAN) în recentul document depus la OEHHA. Biroul urmează să publice o decizie finală în privința toxicității fluorului, oferind încă și mai multe dovezi că acesta poate cauza cancer.


În SUA, fluorul este adăugat în mod obişnuit în apa așa-zis potabilă furnizată de administrațiile locale şi în produsele pentru igiena dentară, cu scopul declarat de a preveni deteriorarea dinţilor. Dovezile ştiinţifice disponibile în prezent arată însă că fluorul consumat astfel face mai mult rău decât bine.

OEHHA a cerut comentarii din partea publicului la documentul emis de instituție intitulat Dovezi asupra carcinogenicităţii fluorului şi sărurilor sale, în care Biroul statuează:
„Numeroase seturi diferite de dovezi… par a susţine mai multe ipoteze plauzibile: că florul este încorporat în oase… unde poate stimula diviziunea celulară a osteoblastelor (celulele responsabile de formarea osului)…; induce modificări genetice; induce modificări celulare care conduc la transformări maligne şi alterează răspunsul imun de tip celular …. astfel crescând riscul pentru dezvoltarea de osteosarcoame”.


Comitetul de Identificare a Carcinogenilor (CIC) din cadrul Consiliului de Avizare Ştiinţifică a OEHHA urmează să evalueze statusul carcinogenic al fluorului.

Directorul executiv al FAN, dr. Paul Connett, a afirmat: „Grupuri de interese speciale deja protejează fluorul, mai degrabă decât pe oamenii care îl consumă”. Spre exemplu, American Dental Association a oferit recent organizaţiei California Dental Association 200.000 de dolari „pentru a participa la efortul nostru de a preveni introducerea «fluorului şi a sărurilor sale» pe Lista Substanţelor Chimice Cunoscute că Determină Cancer”.

Organizaţiile stomatologice vor trebui însă să depăşească inconvenientele prezentate mai jos, dacă vor să continue să susţină că fluorul este bun pentru toată lumea.

Conform raportului elaborat în 2006 de Consiliului Naţional al Cercetării (National Research Council – SUA), intitulat Fluorura în Apa Potabilă (Fluoride in Drinking Water), „fluorul pare a avea potenţialul de a iniţia sau susţine formarea de cancere, în special ale oaselor, osteosarcomul ridicând cele mai mari îngrijorări….”

Tot în 2006, cercetătoarea Elise Bassin și colaboratorii săi au afirmat în revista de specialitate Cancer Causes and Control că expunerea la fluor este legată de un risc crescut de osteosarcom la băieţi şi bărbaţi tineri. Conducătorul de doctorat al lui Bassin de la Universitatea Harvard, Chester Douglass, a confirmat rezultatele la care a ajuns Bassin, dar apoi a promis că un studiu mai extins, pe care îl realizează el însuși, va infirma descoperirile cercetătoarei. Totuși, studiul lui Douglass, care a fost în cele din urmă finalizat și publicat în revista Journal of Dental Research, prezintă inconsistențe serioase, iar informațiile prezentate nu infirmă rezultatele lui Bassin.

Referitor la această situație, dr. Paul Connett a declarat: „Legăturile financiare ale lui Douglass cu corporaţiile care profită din vânzările de fluor fac ca implicarea acestuia în orice studiu legat de fluor şi efectele sale asupra sănătăţii să fie un serios conflict de interese”.

Studiul lui Elise Bassin nu este singurul care arată legătura între fluor şi creşterea riscului de cancer. În 1990, Programul Naţional de Toxicologie din SUA (National Toxicology Program) a raportat o creştere a numărului de cazuri de osteosarcom la şobolanii masculi expuşi la fluor, o creştere a riscului de cancer hepatic şi bucal, precum şi o creştere a tumorilor cu celule foliculare tiroidiene.

În studii realizate pe oameni în 1991, Robert N. Hoover și echipa sa au descoperit o creştere cu 79% a cazurilor de osteosarcom la bărbaţi cu vârsta sub 20 de ani în regiunile cu apă îmbogăţită cu fluor, comparativ cu scăderea cu 4% a acestor cazuri de-a lungul timpului în regiunile cu apă fără fluor.

În 1992, un alt cercetător, Perry Cohn, a raportat o creştere a riscului de osteosarcom la bărbaţii cu vârste sub 20 de ani care trăiau în zone cu apă fluorizată, comparativ cu cei care locuiau în regiuni cu apă nefluorizată.

De asemenea, Consiliul Național de Cercetare din SUA (NRC) recomandă să se realizeze în continuare studii despre efectele fluorului asupra riscului de cancer vezical.

În plus, substanțele utilizate cel mai frecvent pentru fluorizare (silicofluorurile) au fost corelate cu o creştere a nivelului plumbului în sângele copiilor, după cum afirmă dr. Kathleen Thiessen, specialistă în analiza riscului, care a participat în două subcomitete ale NRC care s-au ocupat de toxicologia fluorului.

Concluziile la care a ajuns Thiessen, înaintate la CIC, arată că: „Agenţia de Protecţie a Mediului (SUA) consideră plumbul a fi un posibil carcinogen uman… Se consideră că nu există un nivel de siguranţă pentru expunerea la plumb, iar nivelul maxim de contaminare admis pentru plumb este zero. OEHHA ar trebui să ştie că utilizarea silicofluorurilor este asociată cu o creştere a nivelurilor în sânge a unui carcinogen uman (unul care este asociat de asemenea cu neurotoxicitate şi efecte toxice asupra dezvoltării), pe lângă carcinogenicitatea florului în sine”.

De asemenea, concluziile trimise de FAN la Biroul pentru Stabilirea Pericolelor de Sănătate (OEHHA) arată că: „Deși înţelegem că va exista o puternică presiune realizată asupra CIC şi OEHHA de către cei care propun utilizarea fluorului şi a fluorizării, cerem ca Biroul să continue să rămână la nivelul său înalt ştiinţific de cunoaştere şi integritate atunci când se va delibera şi să ajungă la o concluzie finală asupra statusului carcinogenic al fluorului şi a sărurilor sale”.

De ani de zile, FAN depune eforturi pentru a atrage atenţia asupra toxicităţii fluorului, urmărind să obțină interzicerea adăugării acestuia în apa potabilă de către autorități. Activitățile sale cele mai recente, care au implicat și OEHHA, ar putea fi „ultima picătură”, deoarece au potenţialul de a scoate la suprafaţă adevărul despre fluor, la scară largă, şi de a stimula o revoltă împotriva utilizării acestuia.

Banner expus în SUA, pe care se poate citi: „Fluorura din apa noastră provine din acidul hexafluorosilicic, un reziduu toxic din industrie. Acesta nu a fost testat nici măcar o dată pentru a se vedea dacă este sigur pentru consum. Este interzis în 98% din Europa.””[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=10031
  2. Foto: yogaesoteric.net

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Studiu: peste 40 de ani musulmanii vor fi dominanți în Europa. Acesta este planul Kalergi!
Iată structura unei nave extraterestre cu reactor antimaterie, conform omului de ştiinţă Bob Lazar
Corectitudinea Politică - Metastază a Marxismului Cultural
Serviciile secrete manipulează opinia publică, creând grupări teroriste pe întreaga planetă
„Sindromul Hamburg” – un film din 1979 care se dovedește a fi profetic cu privire la Covid-19
Chemtrails: Un avion din SUA ce realiza o misiune secretă, care fusese plănuită de CIA, a fost sabotat pe teritoriul chinezesc, fiind astfel împiedicat să decoleze
Angela Merkel pusă la zid în Bundestag de către o deputată: "Sunteți unul dintre vasalii Americii, la originea unui război economic nesăbuit, care lovește în principal economia Germaniei și a Europei!"
FBI îi poate spiona pe jurnaliști fără mandat judecătoresc
Membrii Anonymous au provocat proteste impotriva Noii Ordini Mondiale in aproape 500 de orase din lume ! A fost cea de-a doua editie a "Marsului celor un milion de masti" !
Fizica cuantică demonstrează existența universurilor paralele, precum și posibilitatea de a călători în timp
Drone anti-protestatari dotate cu bile cu vopsea, spray lacrimogen, lasere orbitoare si difuzoarea puternice ! Aceste drone au inceput sa fie criticate de multi cei care le-au vazut, fiind inca o dovada a statului politienesc !
Minunata lume nouă: Preşedinţia UE cere o cenzurare a Internetului în stilul Chinei comuniste
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...