Studiile asupra creierului contrazic ideologia de gen

by “Un important studiu american, realizat recent  de o echipă condusă de Ragini Verma, neurolog al Universităţii Pennsylvania din Philadelfia, confirmă diferenţele biologice existente între bărbaţi şi femei. Rezultatele cercetării efectuate asupra a 949 voluntari (428 bărbaţi şi 521 femei) cu vârste cuprinse între 8 şi 22 de ani au […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Un important studiu american, realizat recent  de o echipă condusă de Ragini Verma, neurolog al Universităţii Pennsylvania din Philadelfia, confirmă diferenţele biologice existente între bărbaţi şi femei. Rezultatele cercetării efectuate asupra a 949 voluntari (428 bărbaţi şi 521 femei) cu vârste cuprinse între 8 şi 22 de ani au fost publicate în prestigioasa revista ştiinţifică Proceedings of National Academy of Science.

Acestea demonstrează cum „conexiunile cerebrale la bărbaţi şi femei sunt distribuite diferit”, evidenţiind, prin intermediul unor tehnici avansate de neuroimaging, prezenţa la femei a unui număr major de conexiuni între emisfera dreaptă şi stângă (prima destinată mai ales gândirii intuitive, iar a doua, elaborărilor logice), în timp ce, din contră, la bărbaţi se observă prezenţa unei mai bune inter-conexiuni în cadrul aceloraşi emisfere.

Cu privire la acest lucru, Ragini Verma a declarat: „Am constatat cu uimire că rezultatele confirmă multe stereotipuri pe care credem că le avem în creier. Spre exemplu, bărbaţii sunt fără îndoială cei mai buni bucătari şi frizeri. În schimb, femeile sunt mai eficiente în acţiunile care necesită coordonarea ambelor emisfere: sunt mai intuitive, au memorie mai bună, sunt mai implicate emoţional când ascultă pe cineva”.

Doar în cerebel, parte a sistemului nervos destinată în principal controlului motor, lucrurile par să meargă diferit: în această zonă, bărbaţii demonstrează o conexiune mai bună între o emisferă şi cealaltă. În acest sens, neurologul american explică: „Dacă, spre exemplu, aţi vrea să învăţaţi să schiaţi, cerebelul ar fi zona implicată cel mai mult”.

La aceeaşi concluzie au ajuns şi studiile lui Simon Baron-Coehn, profesor de psihiatrie la Universitatea Cambridge din Regatul Unit şi expert în autism, care, în 2004, a desfăşurat unele experimente inovative asupra copiilor în faza prenatală, demonstrând existenţa unor diferenţe importante între creierele bărbaţilor şi femeilor. În articolul său, „Autismul: o formă extremă a creierului masculin?” (Simon Baron-Coehn, L’autisme : une forme extrême du cerveau masculin?, “Terrain” n°42, marzo 2004), autorul distingea tipurile de creier pe baza a doua aspecte fundamentale: capacitatea de empatie şi capacitatea de sitematizare.

Experimentele conduse de el tind să demonstreze că la femei capacitatea de empatie e mai dezvoltată decât la bărbaţi. Din contră, capacitatea de sistematizare este mai importantă la bărbaţi decât la femei. Referitor la aceasta, el afirmase: „într-un studiu, băieţii au demonstrat în 50 de ocazii spirit mai competitiv, în timp ce fetele au fost de 20 de ori mai dispuse decât băieţii să-şi aştepte rândul”. După cum afirma profesorul englez, diferenţele capătă formă înainte de naştere, în uterul mamei, unde bărbaţii şi femeile produc diferite cantităţi de hormoni şi, în mod particular, bărbaţii produc dublul testosteronului feminin. Nivelul diferit al producţiei are un impact determinant  asupra dezvoltării creierului, demonstrând importanta elementului biologic în creşterea şi dezvoltarea copiilor.

Aceste studii ştiinţifice care pun în lumină rolul unic şi decisiv pe care îl are natura în proces biologic al fiecărui individ, constituie o dezminţire a tezelor ideologilor de gen, pentru care diferenţele sexuale au origini şi cauze pur socio-culturale.

(ProLifeNews, adus în românește de ȘtiripentruViață)“[1]

SURSE


  1. http://stiripentruviata.ro/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Fizicienii rusi doresc sa reconstruiasca celebrul turn Wardenclyffe al lui Tesla ! Turnul Wanderclyffe avea rol de captare a energiei libere din ionosfera !
Falsele teorii din fizică despre gravitație și relativism cu care am fost îndoctrinați, în comparație cu adevăratele legi cosmice
Mușuroaiele de furnici din Australia sunt în mod uimitor aliniate la câmpul magnetic al Pământului
SUA: Mișcarea Black Lives Matter are o parte întunecată pe care creștinii nu o cunosc
Incident deosebit de grav: ce au pățit doi tineri creștini în cafeneaua unor homosexuali din Seattle. În acest timp, justiția anchetează cofetari și florărese pentru că nu au prestat servicii pentru nunți gay
De ce partidul condus de activista lesbiană Ulrike Lunacek nu a mai intrat în Parlament la alegerile din Austria?
Dictatura stângii, viitorul luminos al omenirii
Germania a legalizat „cel de-al treilea s*x”
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Jucker, un simpatizant al lui Karl Marx: Marx nu este responsabil pentru toate atrocitățile moștenitorilor săi! Jean-Claude Juncker a participat la festivitățile organizate de oficialii localității germane Trier în cinstea împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Karl Marx, care, alături de Friedrich Engels, a pus bazele doctrinei comuniste
Studiile de gen vor fi eliminate din universităţile ungare, a decis Viktor Orban
Creierul uman poate crea structuri geometrice multidimensionale de pâna la 11 dimensiuni
Un studiu ştiinţific de la Harvard demonstrează beneficiile pe care le are meditaţia asupra creierului
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro