Studiu: A dormi chiar și cu puțină lumină în cameră pe timpul nopții poate accentua depresia

Distribuie!

„A dormi chiar și cu puțină lumină în cameră pe timpul nopții poate accentua depresia, se arată într-un nou studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie.

Aproximativ 1000 de japonezi au fost studiați pe parcursul a 2 ani de zile și s-a constatat că cei care dormeau cu surse de lumină aprinse, inclusiv lumânări, au avut o creștere a depresiei cu până la 60-65%. Studiul pare să prezinte o corelație între ritmurile circadiene, expunerea la lumină și depresia. Lipsa de somn sau un somn incorect, poate duce la o gamă largă de probleme de sănătate, inclusiv depresie, creștere în greutate și chiar cancer.


Depresia clinică este o stare mentală de tristețe/amărăciune care persistă pe perioade îndelungate. Simptome care durează mai mult de două săptămâni și de o severitate care începe să împiedice desfășurarea normală a activităților zilnice, deja semnifică depresie clinică. Se estimează că în anul 2020 depresia va deveni a doua problemă de sănătate la nivel mondial, după afecțiunile cardiovasculare.

În prezent, boala afectează aproximativ 121 milioane de oameni pe glob. În România, a fost depistată o creștere semnificativă a episoadelor depresive majore odată cu vârsta, de la 2,1% la 2,6%, pentru categoria 18-49 ani, și de la 4,4% la 5,2 % peste 50 de ani, cu un ritm de creștere de 1,2 puncte procentuale pentru fiecare grupă de vârstă 50-64 ani și peste 65 de ani.


Depresia face parte din cele mai frecvente tulburări psihice care afectează un segment tot mai mare al populației la nivel mondial și, de cele mai multe ori, este factorul principal al sinuciderilor. La nivel global, se estimează că depresia afecta aproximativ 121 de milioane de oameni în 2011. În Europa se estimează că 50 de milioane de persoane suferă de această boală.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=17875
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...